A felirat állása:
Spartacus s03e10:
(HDTV-AFG, x264-ASAP, 720p-IMMERSE) LETÖLTÉS

2012. február 27., hétfő

Beszélgetés a Gannicust játszó Dustin Clare-rel

Már öt éve szabad ember, és nem a Batiatus-ház gladiátora."Egyértelműen érettebb lett," mondta el a Gannicust játszó Dustin Clare a TVGuide.com-nak. "A háborgó tenger utazója lett, hátán komoly terhet cipelve. Mivel a filozófia rendkívül fontos volt ebben az időszakban, és néhányan a gondolkodásuk határait feszegették, szeretném azt hinni, hogy utazásai során találkozott ilyen gondolkodókkal, családokkal, különböző kultúrákkal, különböző fajokkal."

Megváltozott megjelenése vegyes kultúrákkal való találkozását tükrözi. "Igyekeztünk ezt a jelmezzel érzékeltetni, és szorosan együttműködtünk a jelmeztervezővel, akinek minden vágya volt új szöveteket, anyagokat, és fémeket kipróbálni," mondta el Clare. "Megnéztük a térképen, hogy milyen népek élhettek abban az időben ott, ahová eljuthatott, és milyen kellékekre tehetett ott szert. Egy olyan embert akartunk látni, aki sok mindent átélt."

De ne várjatok egy kedvesebb, szelídebb, és kevésbé züllött Gannicust. "Szerintem az egyértelmű gyengéje az alkohol," meséli Clare. "Arra használja, amire korábban, segít neki elterelni a figyelmét a valóságtól, és ugyanez elmondható esetében a szexuális kielégülésről is."

Hiába nem kellett többé belépnie az arénába, Gannicus továbbra is harcképes állapotban maradt. "Sokat gyalogolt, és néha úsznia is kell" viccel Clare, majd hozzáteszi: "Nem mintha egyáltalán nem harcolt volna azóta... Ő az a fajta fickó, aki ki nem hátrálna egy bunyóból."


Gannicusnak kell kivégeznie Spartacus három elfogott emberét. Figyelembe véve, hogy megsértette a legjobb barátját, Oenomaust (Peter Mensah), azzal, hogy lefeküdt a feleségével, Melittával (Marisa Ramirez), aki később meg is halt, inkább jóvá kellene tennie a hibáját, mint sem megölni Oenomaust. "Sok idő telt el, de egyértelműen él benne a bűntudat. A körülményeket, melyek visszahívják Capuába, jelnek veszi, úgy érzi, meg kell tennie, hogy a múlt vétkeit helyrehozza."

A lojalitás kérdéses ebben az évadban. Gannicus hiába volt rabszolga és gladiátor, attól még nem fog egyértelműen Spartacus (Liam McIntyre) és a lázadók oldalára állni. "Erősebb eszményképei vannak, mint azelőtt voltak, és talán éppen ezért lesznek nézeteltérései Spartacusszal, amikor végre találkoznak," mondja Clare. "Más véleményük van arról, hogy mi a helyes, és mi az igazságos a világban. Szerintem egyikük sem téved; csak különböző véleményen vannak."

Mindketten megküzdöttek a szabadságukért. Spartacus megdöntötte egy véres mészárlás során a Batiatus-házat, míg Gannicus megnyerte a primus harcot, és kiérdemelte a rudist - egy fa tőrt, amibe belekarcolták azok nevét, akiket legyőzött az arénában. Ez jelképezi nehezen kivívott státuszát. "Ez a "jegye", amivel igazolhatja a szabadságát," magyarázza Clare. "Sokat jelent neki, és mindig magánál tartja."

5 megjegyzés:

  1. Köszi, ezt jól esett elolvasni. Clare szerintem remek színész! :)

    VálaszTörlés
  2. Azt viszont nem értem, hogy az arénában miért kell nála lennie a rudisnak.Mindenki tudja róla ott, hogy szabad, hiszen Varinius bejelenti, miért nem hagyhatná ott az "öltözőben"?Ahova a többi cuccát is teszi a zsákjával együtt.Hülyeség, hogy ott hagyja el az arénában, mert leesik az övéről harc közben.

    VálaszTörlés
  3. Lehet azért kell nála lenni mert ha elesik akkor a rómaiak meg tuják menteni mert hogy ő szabad és nem halhat meg csak úgy gladiátor játék alatt

    VálaszTörlés
  4. Szeretnem tudni, hogy Dustin Clare benne jatszik a 2013-ban forgatodo evadban? Nagyon lelkes vagyok a tobbi szineszert is, de nekem a kedvencem Gannicus marad tovabbra is...Az Arena Istenei a kedvenc evadom, mert itt meg benne lathato a csodaszep Melitta akit Marisa Ramirez alakit.Persze Gannicus-al nagyon csabos part alkottak egyutt,csak kar hogy tragediaval vegzodott...Ok azok kiket tovabb is szerettem volna latni a kovetkezo evadban is...Sajnos kar,hogy igy irodott a tortenet ...:(

    VálaszTörlés
  5. Gannicus szerepe mindenképp visszatér a 2013-as évadban is (ő volt a valódi történelemben is Spartacus seregének egyik fő alakja), és szerintem 99% hogy ezúttal is Dustin Clare fogja játszani.

    VálaszTörlés