A felirat állása:
Spartacus s03e10:
(HDTV-AFG, x264-ASAP, 720p-IMMERSE) LETÖLTÉS

2013. április 13., szombat

Sorozatkibeszélő

Hogy tetszett a sorozat összességében  Többet/kevesebbet vártatok? Méltó volt a lezárás? Írjátok le a véleményeteket egy hozzászólásban! Vigyázat! SPOILEREK!

71 megjegyzés:

  1. sziasztok!

    a lezárás szeintem remek lett, de összességében nehéz megítélni az egész évadot!
    szerintem egy kicsit többet is ki lehetett volna hozni belőle! például a messina-i városos részek, meg crixus halála-rész!
    ettől függetlenül magasan a legigényesebb sorozat a piacon!
    kár hogy vége! Gannicust nagyon sajnáltam!:(

    VálaszTörlés
  2. Vegyes érzelmek!Kicsit összecsapott és nem hű Spartacus történetéhez... Ettől függetlenül élvezhető volt a sorozat bár évadról évadra gyengébb lett sajnos.

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom, hogy vége, Gannicust főleg! Még egy évadot legalább ki kellett volna húzni szerintem ebből a történetből. Hiányozni fog ez a sorozat nagyon. Utólag belegondolva a rendezők részéről szerintem rendben van Spartacus és Crixus halálának módja: nem képes egyik római sem legyőzni őket, de valahogy meg kell halniuk - hátán meg senkinek sincs szeme... Azért a köcsög Ceasar is megérdemelt volna valami maradandó sebet, Crassus legalább megkapta - ez a fia elvesztése.

    VálaszTörlés
  4. A LEGNAGYOBB SOROZAT VOLT, AMIT VALA LÁTTAM, NINCS NAGYON MIT HOZZÁ FŰZNI, NEKEM MINDEN RÉSZ TÖKÉLETES VOLT NEM VOLT SOHA ÜRES JÁRAT MINDIG TÖRTÉNT VALAMI!
    EGY PICI HIÁNYÉRZETEM MÉGIS VAN A LEZÁRÁSSAL KAPCSOLATBAN, BÁR ÍGY IS IGAZÁN EPIC VOLT!!
    A SOROZAT, AZ ÉVAD, ÉS A FELIRATOK EGYÉRTELMŰEN: 10/10

    JA ÉS A STÁBLISTA VÉGÉN AZ I AM SPARTACUS FELKIÁLTÁSRA MÁR RENDESEN KÖNNYEZTEM! :)

    VálaszTörlés
  5. Történelmi mozifilmeket verő, nagyon utálom azt,amikor valaki rámondja,hogy ez "sorozat" és nem nézi meg.
    Spoiler:Gannicus túlélésében reménykedtem,de sajnos nem..:(

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm az elmúlt évek munkásságát mczolly.
    RIP Andy, bár a végére végül egész belejött az új fiú is..
    Sajnálom, hogy az anyagiak az összes sorozat létét befolyásolják, simán elnéztem volna még egy-két évadot.
    Arra azért kíváncsi lennék, real hányan élték túl ezt az egészet azok közül, akik akkor ténylegesen melléálltak.

    VálaszTörlés
  7. A világ legjobb sorozata volt köszönjük az áldozatos munkád



    a történelmet már annyiszor meghamisították a rajongók kedvéért a rendező most is megtehette volna :):):):)

    VálaszTörlés
  8. Hétfőn határoztam el magam, hogy végre elkezdem nézni ezt a sorozatot, most volt rá időm. Egy hét alatt lepörgettem a 4 évadot, annyira bejött a sorozat, és ezer hála mczollynak a feliratokért!! A végén Whitfield tényleg könnyes pillanat volt, maga a tény, hogy sem ő, sem a sorozat nem lesz már többet. :(

    VálaszTörlés
  9. Nem értem miért kellett volna még több évad, most hova húzták volna tovább, ez a sorozat nagyrészt történelem hű volt ha most tovább húzzák az már inkább lett volna kitaláció. Összegezve szerintem messze ez volt a legjobb történelmi sorozat amit eddig csináltak. Crassus messze a legjobb 'gonosz' volt a sorozatban. Utolsó évadban már nagyon bele jött a szerepbe az újabb Spartacus is.
    És meg kell köszönnöm a feliratot is neked kedves Zoli! Rendkívül sok örömöt okoztál az elmúlt 4 évad során, szóval KÖSZÖNÖM!

    VálaszTörlés
  10. Nehéz egyáltalán szavakat találni így, rögtön az évad/sorozatzáró rész után...

    Nem is találok, továbbra se. Fantasztikusan jó lett az utolsó rész, méltón lett lezárva, ugyanakkor ennél szomorúbb véget elképzelni se tudtam volna.
    Nem volt még sorozat, ami így letaglózott a végére, már azt vártam, mikor lábad könnybe a szemem. Noha sejthető volt a vég, de látni azt, hogy a hatalmas, a sorozat során nagyon megkedvelt harcosok, gondolok itt legfőképp Gannicus-ra, Spartacus-ra, hogy esnek el, az rendkívül fájdalmas volt, legszívesebben elkaptam volna a fejem.
    Gannicus-t ahogy abszolút körbezárják, teljesen esély nélkül, utána keresztre feszítik... Nem szabadott volna így végeznie. Ott helyben végeznie kellett volna magával, vagy az a jelenet után nem mutatni őt többet, ráhagyván a nézőre, hogy ő ott bizony elesett.
    Spartacus, miután megfáradtan, számtalan sebből vérezve egymaga elintézi Crassus testőrségét, vele is harcra kel (remekül megoldották, a kardelkapós-hasbeszúrós részt, jelezvén, hogy Spartacus az aréna bajnokánál is több, még ennyi seb/fáradság után is), de hogy utána 3 lándzsát kapjon a hátába...

    Andy Whitfield a végén...

    A visszaemlékezések, arcok a múltból, ahogy a vég felé közelednek, és meghalnak...

    A szomorú vég mindig sokszorosan mélyebb nyomot hagy az emberben mint a happy end, ez itt ismét megmutatkozott...

    Amit még nem értek, hogy azok, akiknek nem tetszett az évad, és azt mondják, hogy folyamatosan lefelé ívelt a sorozat színvonala, azokat nem értem. A 3. évadnak talán egy vagy két részét tudnám mondani, ami nem volt izgalmas, egyébként hihetetlen gyors tempójú volt, lebilincselően izgalmas. Azt se bánom, hogy nem erőltették, hogy megmutassák, hogy hogy győztek le légiót légió után, a sokadig ugyanolyan csatajelenet már ellaposodott volna, úgy, hogy körülbelül van 4-5 ismert(ebb) arc mindkét oldalon. Ezt az arénában meg lehetett csinálni, itt már nem, és nagyon jól csinálták meg ahogy megcsinálták.

    Történelemhűség? Minden kulcsfontosságú történelmi dolog a helyén volt (Spartacus trák származása, Batiatus ludusa, benne gladiátorképzés, Spartacus is egy közülük, kitörnek, megduzzad a sereg, légiókat győznek le, először Oenomaus később Crixus, legvégén Spartacus esik el...) a többit meg megfelelően kitöltötték.

    Olyat is hallottam, hogy nem korhű, mert hogy szilikonmellek, modellek voltak benne nem elvadult vademberek játszottak benne stb. ez szerintem igazán megbocsátható. Illetve hogy szex így, szex úgy, ez akkoriban tényleg úgy volt (források szerint) nem volt meg ez a mai prűdség.

    Összességében top3-as sorozat nálam, lezárását illetően egyértelműen top 1!

    VálaszTörlés
  11. Minenki tanult történelmet, mindenki tudja hogyan ért véget a történet, de legbelül mindenki szeretett volna egy kis hepiendet. „Csak az a vég, csak azt tudnám feledni”!

    Ha egy kicsit elvonatkoztatunk az érzelmektől és hátrálunk egy lépést a tv fotel mögé, hogy az egész egységét vegyük szemügyre jól látható, hogy a sorozat dinamikáját nemcsak Sapartacus adja, hanem Ashur, Varró, Crixus, Xéna :) alias Lucrecia, Batiatus, Glaber és így tovább, hiszen a hősnek jellemfejlődésen kell átmennie, míg készen nem áll a vezér szerepére. Közben a hős körül elfogynak a testvériségbeli harcostársak, de mégsem egyedül hal meg mint egy számkivetett, hanem követői és társai búcsúznak tőle. Ez nagyon szép tablókép.
    Bár ez a testvériségbeli fejezet Spartacusnak csak egy szarral teli verem volt, egy dolgot megtanult. Nem lehet fejjel menni a falnak, csak egységben van az erő, ha a maga oldalára állítja a gladiátorokat illetve azok hangadóit csak akkor van esély arra, hogy győzzön. Győzzön!?
    Ezt komolyan gondolhatta?
    Nem valószínű, sodródott csak az árral, voltak koncepciói, Szicília, majd át az Alpokon, de nem lett belőle más mint keringés a lámpafény körül.

    Tulajdonképpen a bukás kódolva volt, csak az a csoda, hogy eddig kitartottak és ennyi szart kellett miattuk lenyelniük a rómaiaknak, hogy már belezöldültek, kénytelenek voltak tizedelni és egyéb kegyetlen eszközhöz folyamodni, hogy a maradék tekintélyük megmaradjon.

    Itt Róma, a rendszer léte volt már a tét. A rabszolgák Spartacus vezetésével már nem villákat kifosztó renitens horda volt, hanem küldetésük, eszméik voltak: minden ember egyenlő, amivel csak kb. 1800 évvel előzték meg a korukat. Ez pedig oly veszélyt jelentett, mely alapjaiban rengette volna meg Rómát ha nem tudja időben elfojtani a felkelést.


    A sorozatnak vége, gazdagabbak vagyunk három évaddal és Zoli segítőkész munkájának hála sokan tudták követni magyarul a sorozatot.

    Üdv, Sal






    VálaszTörlés
  12. Hianyzik, majd a het vermennyiseg az biztos. Köszönjük a 4 evadnyi folyamatos, es kivalo munkadat!

    VálaszTörlés
  13. Kedves mczolly!
    Megnézve az utolsó részt a TE fordításoddal,óriási élményt nyújtott nekem!Azt hiszem,hogy nem csak a magam nevében mondom,hogy hihetetlenül sok örömet nyújtottál nekünk az áldozatkész munkáddal!!!A befejezó rész után amúgy is felfokozott állapotban vagyok és csak annyit tudok mondani Neked - a legnagyobb TISZTELETEM mellett - hogy az "Istenek Legyenek Veled Barátom!!!" legnagyobb Tisztelettel:lkren1960@gmail.com

    VálaszTörlés
  14. Lebilincselő volt minden pillanata! Ennek a sorozatzáró résznek és a 4 évad minden egyes epizódjának. (amúgy egyetértek Clark Kenttel ez nem sorozat, ez több annál) DeKnight nagyon érti a dolgát. Óriási ahogy súlyozza a pillanatokat, felépíti a karaktereket. Még Lugora és a hozzá hasonló mellékszereplőkre is szán annyi időt, hogy a halála egy értékes pillanattal gazdagítsa a végkifejletet. Így szinte sokkolóvá válik a léleknek a sok szívünkhöz nőtt karakter egymás utáni halála. Még Naevia is. Pedig az egész évadban a halálát vártam. Aki kedvelte a sorozatot, az nem hiszem, hogy a záróepizód megtekintés után ne lett volna emiatt letaglózva. Gannicust sajnáltam leginkább. Értem én, hogy kellett egy fő karakter megmutatni, hogy a keresztrefeszítés sem vereség, ha egy szabad ember úgy dönt másokért harcol, na de akkor is :(
    A Spartacus-Crassus harc óriási volt. Liam nézése, vérmocskos ábrázata olyan erőt, olyan ádáz dühöt tükröz közben, hogy tényleg annak láttam, aminek a rómaiak. Egy veszett vadállatnak, akinél nincs veszélyesebb a világon. Szerintem holnap elkezdem újra az elejétől. :)
    Köszönöm a minőségi fordítást és feliratokat! Gratias multus!

    VálaszTörlés
  15. Nincsenek szavak a befejezésre, csak érzelmek,talán annyi, hogy Gannicust nagyon élve akartam volna látni, de akkor "sok" lett volna a happy end az egyébként drámai végkifejlettben, mert ugye Agron, Naszir, Laeta és Gannicus szerelme megmenekültek. Na összegzésül nálam a legjobb sorozat amit valaha láttam.

    VálaszTörlés
  16. eddig ez volt legprofibb sorozat amit valaha láttam, pedig nem keveset néztem már, lenyűgöző, mindenkinek ajánlom!

    Zolinak pedig nagyon köszönöm a fordításokat!

    VálaszTörlés
  17. Egyetlen egy sorozatot sem néztem még végig, csak ezt, lebilincselő és magával ragadó volt. Lehet, hogy voltak gyengébb részek lehet, hogy nem, az a lényeg hogy minden héten leültem és néztem az aktuális részt, és utána már vártam a következőt. Gannicus sajnálom, ő volt a kedvenc karakterem. A fordításokért ezer köszönet. Egy valami nem értettem az utolsó részben, Agront visszatérését. Valaki nem emlékszik, hogy valaha is elhangzott a sorozatba Spartacus Trák neve?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mit nem értettél Agron visszatérésén?
      A 8. részben mielőtt Crixus elesett ő nagyon megsebesült, keresztre feszítették.
      Utána a 9. részben cserébe Tiberius-ért 500 embert ajánlott Crassus, köztük volt Agron is. Leszedték a keresztről, és szépen visszasétált.
      Ha Agron visszatérése alatt a harcot érted, azt pedig az alkaljára szíjazott feltuningolt pajzzsal oldották meg. Így nem kellett használnia a tenyerét.
      Ha pedig azt, hogy hogy érkezik meg Spartacus mögé, az nem derül ki, odakeveredett a csatából ^^

      Nem hangzott el. Spartacus eredeti neve nem ismert.

      Törlés
  18. Hiányozni fog, azt hiszem elkezdem elölről szinkronosan :)
    Marcus és Cézár gyávasága nálam kiverte a biztosítékot, csak hátból tudtak támadni vagy a már megsebzettre, katonáik mögé bújva. A rabszolgák nem tettek ilyet. Spartacus leleményessége a végső harcban szerintem az egyik legjobb volt. Gannicust nagyon sajnáltam, nem ezt érdemelte, ahogyan természetesen Spartacus sem, de megindító volt, és minden percében élvezetes, izgalmas. Kedvenc sorozat, nem tudom egyikhez sem hasonlítani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért Crassus nem volt gyáva,a katonái mentek oda hogy a seggükkel védjék!Caesar viszont tényleg az volt Gannicusnál!

      Törlés
  19. Zolinak köszönöm én is a fordításokat.

    A valaha készült legnagyszerűbb sorozat, hiányozni fog. Már csak abban bízom, hogy a stáb talál egy hasonló témát és készít egy másik ilyen hatalmas alkotást.

    Spartacus trák nevét nem jegyezték meg a történelem könyvek, így a sorozatban se hangzott el, de amikor a feleségét meglátta meghalva, azután is elhangzott egy olyan mondat Spartacus szájából, hogy ő nem Spartacusnak hívta.

    VálaszTörlés
  20. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  21. Tudtok nekem mondani egy hasonló sorozatot ?

    VálaszTörlés
  22. A lehető legjobb sorozat volt,amit végig is néztem,mint írtam nem vagyok sorozatnéző,de a Spartacus volt az első és utolsó is,ami lekötött.Az első évadban Batiatus volt a főgonosz és az évad végén a halála és Spariék kitörése órisi és lebilincselő volt.A második évadban Gláber legyőzésere fókuszált a film,ezt is nagyon jól megoldották.Ashur,Lukrécia és Ilitia halálát is várta a néző,amikor leugrott Lukrécia a Spari babájával együtt méltóképpen befejte be (Bosszút)Az Aréna Istenei is ott volt a szeren,itt ismerhettük meg Gannicust,egyik kedvenc karakteremet.Az Elátkozottak háborúja is tetszett,új szereplőkkel tarkítva hozta az elvárt színvonalat.Crassus megformálása igen jóra sikerült.Én is eggyet értek azokkal,hogy a sorozat,azért tudott lekötni,mert végig pörgős volt,ez így van!Az utolsó rész is méltó befejezése volt a sorozatnak,igaz voltak elemek,amit a 300-ból vettek át pld Leonidás király elestét,igaz sorozatos nyílvesszők okozták,Spartacusét három dárda hátulról,de ettől függetlenül is óriási volt.Lugó,Nevia,Saxa és Gannicus halálát is jól megoldották.Lugó égő tűzben is harcol és a rómaiakat,az a pillanat ábrázolta a filmben,hogy mennyire elszántak voltak a felkelők.Saxa Gannicus ölében tartva fejezi be életét(Saxa mondja Gannicusnak:Végre megint az öledbe vagyok).Gannicus utolsó harca is állat volt!Rómaiak gyűrűjében is az utolsó erejéig harcol,ezzel is szemléltette milyen erejük volt a Gladiátoroknak.A kereszten Doctorét látva megnyugszik lelke,az Arénában győztesként ünnepelve meghal.Spartacusnak az utolsó harca Crassusszal maximálisan megoldották.Leverte az egész testőrségét és a fővezérrel vívott csatát is majdnem megnyerte csak a dárdák állták útját.Crassusnak nem jött be újra a kardos megoldás,és amikor már megölte volna Sparit megjelentek Agronék.Felemelő pillanat volt ,hogy nem egy római keze álltal kerül a másvilágra,hanem barátai, szerettei körében nyugszik meg örökre.Sajnos vége ennek a remekműnek,ami tényleg nem mindennapi élményt nyújtott.A fordítást is nagyon köszönöm!Fantasztikus volt!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A visszaemlékezés a végén Andyre és a stáblistára is nemes gesztus volt!

      Törlés
  23. Minden egyes rész mindegyik évadból tökéletes volt. Voltak lazább könnyedebb részek és persze adrenalin dús epizód is ami egy ilyen sorozathoz elengedhetetlen.

    Az utolsó részről csak annyit hogy Lugot sajnáltam legfőképp hogy így kellett meghalnia. Gannicus keresztrefeszítésére számítottam a régebbi Spartacus filmekből mert abban is ugyan így járt, ő vezette a lovasságot és ugyanúgy végezte.

    Csak igaza lett Spartacus feleségének hogy a vörös kígyó alatt fog meghalni vagy valami ilyesmi.

    Mikor Naevia meghalt azt sajnáltan hogy nem jelent meg neki Crixus mint a többiek előtt a barátjuk vagy a szerelmük. Bár igaz hogy egy egész részt neki szántak de jó lett volna megint látni őt.

    Arra lettem volna kíváncsi hogy mi lett Agronékkal el tudtak e menekülni vagy valamilyen bajba keveredtek-e.

    Nem tudom mi lesz hogy vége van a sorozatnak lehet hogy majd jövő januárban nekikezdek megint az első évadnak és így tovább csak hogy ne érezzem azt hogy vége lett ennek a remek sorozatnak.

    VálaszTörlés
  24. Talán azért éreznek sokan egy kis űrt, mert mostanában hozzászoktattak minket a film és sorozatkészítők hogy mindennek Happy End lesz a vége. Így nagy bosszúságot okoz, hogy ebben a filmben pont azok nem kapják/kapták meg a méltó büntetésüket kik megérdemelték volna, és kik miatt az egész megtörtént. De sajnos az élet sem happy end sok esetben, és ami megtörtént az megtörtént, szóval nem lehet egy szomorú történetből nem szomorút csinálni.

    Mostanában több embertől hallottam, hogy jobb lett volna a múltban élni, mert ott könnyebb volt az életük. Nos e sorozat után.. kétlem...


    Összességében messze felülmúlta a mostani sorozatok 99%át. Nehéz lesz felülmúlni azoknak, akik erre adnák a fejüket.


    VálaszTörlés
  25. Történelemhűségről azért ne beszéljünk :)
    Mi köze Caesarnak a lázadás leveréséhez? A világon semmi. Crassusnak sem volt semmiféle Tiberius fia. Magát a történelmet is egyre jobban átszőtték, kiszínezték. Ez inkább amolyan fantasy némi valóságalappal. Akció-szappanopera férfiaknak sok vérrel, trágársággal és baszással. Persze ez rendkívül szórakoztató és párja nincs a sorozatnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem pont fordítva.
      Inkább 'amolyan valóság némi fantasy-val'
      Caesar tényleg nem stimmel, meg Tiberius, de ezen felül minden kulcsfontosságú rész a helyén van, ez a 2 kiemelt valótlanság eltörül a tények mellett: Spartacus trák származása, Batiatus ludusa, benne gladiátorképzés, Spartacus is egy közülük, kitörnek, megduzzad a sereg, légiókat győznek le, először Oenomaus később Crixus, legvégén Spartacus esik el..

      Törlés
  26. Csak én furcsáltam, hogy a végén kihagyták Rhaskost a szereplők közül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugi nem csak te de az nem Rhaskos volt hanem egy másik gladiátor aki hasonlít rá. Az a karakter csak ilyen egyszer egyszer felbukkan meg eltűnik ilyen sunyi fajta. :D

      Törlés
    2. Nem, én arra gondoltam, hogy az utolsó rész végén minden szereplőről volt 1 kép, sok jelentéktelenről is.

      Egyébként az a szereplő tényleg hasonlít nagyon Rhaskosra, ott volt minden évadban.

      Törlés
  27. Nekem úgy rémlik, mintha azt mondták volna az alkotók, hogy csattanós vége lesz. Vártam is, de minden úgy alakult ahogyan az meg volt írva: Spartacus meghalal, Gannicus kereszten. Szerintem lesz folytatás, így, hogy láthattuk Pompeius Magnust.
    Mivel Spartacus a térképen Trákiát nézte, ezért azt hittem, hogy nem fog meghalni, hanem valahogyan visszajut oda.
    A Róma óta ez volt az első sorozat, amely teljesen magával ragadott. Nagyot kell alkotnia valakinek, ha a Spartacust felülakarja múlni. Most mindenki nézheti újra a tv-ben a gagyi helyszínelős + divat sorozatokat tovább.

    Hálás köszönet a fordítónak a 2010-2013-ig tartó munkájáért, kitűnő teljesítmény volt minden egyes fordítás!

    Köszönet a stábnak a szereplőknek ( főleg Andynek ) is, hogy olyan sorozatot hoztak nekünk létre, melynek minden egyes részével majdnem 1 órával megrövidítették a szabadidőnket! :)

    Remélem a közeljövőben lesz még ebből az időszakból származó kitűnő remekmű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha azt nézzük hogy 14 év múlva lesz a 2100. évforduló remélem csinálnak egy jó kis filmet belőle nem azért mert ez a sorozat nem lenne elég csak úgy az évforduló alkalmával.

      Törlés
  28. Én is szeretném megköszönni kiváló fordítói munkádat, Zoli! Bár értem az angol eredetit is, de a felirataiddal együtt nézve még élvezetesebb volt a sorozat. Eddig a Breaking Bad volt nálam a non plus ultra, de a Spartacus folyamatosan mászott fel a dobogó legfelső fokára, ez a befejező rész pedig végleg átszakította a célszalagot. Az akció és az érzelmek pont ott karoltak egymásba, ahol kellett. Moziban is ritkán látni ilyesmit. Ez igen! Le a kalappal!

    VálaszTörlés
  29. Sziasztok!

    Két évvel ezelőtt szólt egy kollégám,hogy van"valami Spartacus"sorozat az egyik internetes letöltő oldalon,tudja hogy szeretem a történelmi filmeket,csak szólt..hazajöttem akkor és megkerestem,elkezdtem nézni.Nem tetszett,mert nagyon hajazott a 300 képi világára és nekem az a film csalódás volt.
    Fent volt akkor már 5 rész a Vér és Homokból,hát gondoltam adok még egy résznyi esélyt a dolognak.És beindult a gépezet...gyakorlatilag "remegve"vártam minden egyes feltöltést.
    A történelemnek rengeteg olyan eseménye és személyisége volt akikről és amiről lehetne sorozatot készíteni,de a Spartacus azt hiszem minden kétséget kizárón telitalálat volt,főleg a látottak alapján.Nem tudok még egy ehhez hasonlót és csatlakoznom kell ahhoz a hozzászóláshoz hogy maradnak a semmit mondó bugyuta sorozatok a tévében amit persze ne kötelező nézni..

    Na de visszatérve az eredeti témához,ha sorrendet kellene felállítanom,akkor Vér,Aréna,Bosszú,Elátkozottak..Nekem a Bosszú jött be legkevésbé,a bányából való kiszabadítással elment3-4 rész,de voltak olyan részek is amitől borsódzott a hátam..
    Ha azt kéne kiválasztani ki volt a legszebb hölgy a 4 évadot tekintve hát..Nekem Doctore felesége-akit Marisa Ramirez játszott-és Mira.Ők ketten,de azért Ilythia is megérne pár ajtócsapkodást.

    Az utolsó rész nagyon megindító volt,Gannicus,aki egyedüliként a homokon nyerte el szabadságát a kereszten végzi,Spartacus,akinek halála borítékolható volt és a többiek..Sajnáltam Őket,még Naeviát is pedig nagyon irritáló volt már a jelenléte.
    Bizony ha árki is túl akarná szárnyalni ennek a sorozatnak a minőségét,nagyon fel kellene kötni a gatyát,bár a történelem ennek a korszakának azért voltak még olyan személyiségei bőven.

    Kedves Mczolly!

    Szeretném a magam és Mindenki nevében megköszönni áldozatos munkádat!Nekem sokkal jobban tetszett így mint szinkronosan és tudom ezért nem kapsz semmit a Tescoban,de köszönöm szépen!!!
    Vénusz tárja szét Előtted nedves combjait!
    Továbbra is figyelni a fogom az oldalt,bármiféle rendezvény,közös rajongói találkozó létrejöttének esetléeges lehetősége céljából.

    Tisztelettel:Farkas Csaba.

    VálaszTörlés
  30. Először is hatalmas köszönet,és hála Zolinak az áldozatos, kitűnő munkáért.Jupiter pöcsére:Köszönjük!!!
    :-)
    A sorozatról néhány mondatban.Imádtam minden egyes részét.Hétről-hétre vártam az újabb epizódokat.Rendesen függővé váltam,és most nincs tovább.. :-(Biztos vagyok benne,hogy kis idő elteltével újra fogok nézni az elejétől.Újra át akarom élni az izgalmakat,ezt a semmihez sem hasonlítható történetet,és képi világot.
    Üdvözlök minden Spartacus rajongót.
    Üdvözelettel:Pataki László

    VálaszTörlés
  31. Sziasztok!

    A kezdetektől fogva követem a sorozatot és kijelenthetem, hogy a legjobb sorozat volt amit valaha láttam. Ezt az oldalt nemrég fedeztem fel, olvasgattam is pár hozzászólást (újabbakat és régebbieket egyaránt)! Nem gondoltam h valaha írni fogok én is, mert az előttem szólók már nagyjából összefoglalták a dolgokat (gondolok itt azokra akik történelem hűen követték az eseményeket, és nem azokra akik a szívükkel gondolkodtak és haragszanak h miért nem "boldog, letelepedünk aztán szép csendben éldegélünk" véget vártak)!
    A film abszolút jól törekedett a történelmi hűségre, néhány megengedhető hazugságtól eltekintve, mint pl h Crassus fia Tiberius. Ugyanis Crassusnak valójában sosem volt Tiberius nevű fia. 2 fia volt Marcus és Publius. Szerintem azért rakta bele a rendező Tiberiust, hogy legyen valaki aki felelős lesz Crassus bal húzásaiért, és hogy az ő halála legyen egy olyan ösztönző erő, ami igazi gyűlöletet szül Crassus szívében.
    Amúgy meg Crassus karaktere szerintem nagyon profi lett, sőt, túl profi (ennyiben sajnos eltér az eredetitől, de ez még simán belefér), ugyanis inkább a Sun-ce féle hadvezéri tulajdonságokkal rendelkezik, mint az üzletemberi tulajdonságokkal, de ettől függetlenül nagyon tetszett.

    Az a rész, amelyikben a tizedelésbe bedobta a saját fiát is, az pedig nem csak a fia jellemén javított (olyan értelemben h kicsit tökösebb lett), hanem a katonák vele szemben tanúsított tiszteletén, és félelmén is. Gondoljatok csak bele, hogy mit lát egy közkatona, esetleg egy alacsony rangú tiszt? Azt látja, hogy ez a tábornok nem kivételez. Látja, hogy a parancsmegtagadás, és a gyávaság akkora bűn, amit a vezér különös brutalitással torol meg. Így inkább meghalnak a csatamezőn, mint hogy elmeneküljenek, mert a csatamezőn a halál talán valamivel gyorsabb, és ha már így is úgy is meg kell halnia, akkor becsülettel teheti meg.

    Mint tudjuk Crassus az eszének köszönhette a vagyonát, ő ugyanis egyáltalán nem volt arisztokrata származású. Szépen lassan gyarapítgatta a vagyonát, amíg olyan mértékűre nem nőtt, hogy egész országrészeket, és provinciákat birtokolt. Ő gyakorlatilag abból gazdagodott meg, hogy hatalmas földeket műveltetett rabszolgákkal. Egyébként az equites tagja volt (durva fordításban lovagrend, ők voltak a leggazdagabb rómaiak, és a korai köztársaság idején a leggazdagabbakból toborozták a lovas katonákat), éppen emiatt a római törvények szerint nem kaphatott politikai címeket. Neki igazából ezért volt fontos, a háború Spartacussal, mert a leverésének köszönhetően nem ment tönkre az üzlete, és ráadásul a szenátus consuli címmel jutalmazta meg a törvények ellenére (gyakorlatilag Spartacus lázadása volt az első szög a Római köztársaság koporsójában).
    Pár szóban említve a Római Köztársasággal meg az volt a baj, hogy a rendszerét egy város méretű államra találták ki, így amikor kinőtte magát, elavulttá vált, az összes intézményével együtt. Ráadásul egy birodalmat építettek a saját rabszolgáikra, és az utolsó leheletüket is próbálták kisajtolni belőlük. Nem csoda, hogy lázadás lett belőle (ez pont olyan, mint a sztrájk, annyit leszámítva, hogy az ellenállás mértéke is akkora lesz, amekkora volt előtte az elnyomás). Spartacus után nem sokat javult a rabszolgák helyzete, ellenben szigorodtak a rájuk vonatkozó szankciók. És még annyi, hogy utána bármely rabszolgának jogában állt megváltani a szabadságát, ha volt rá pénze.

    Hamarosan folytatom csak túlléptem a karakterszámot :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor a folytatás:

      Crixussal kapcsolatosan sajnáltam h egy ilyen döntést hozott, ez egyébként fedi a valóságot, Crixus tényleg azt képzelte, hogy végleg legyőzheti a rómaiakat, csak a valóságban nem jutott el Róma falaiig. Elég tragikus vég, főleg, hogy nagy részben az ő önzősége buktatta meg Spartacust, ugyanis a valóságban a szétváláskor még egyáltalán nem volt ilyen siralmas a helyzet, ahogy a film bemutatja, bár gyanítom, hogy Spartacus tudta, hogy nem győzhet, ezért akart minél hamarabb az Alpok túloldalára távozni (valószínűleg tudta, hogy Pompeius visszatér Hispániából a légióival, amik sokkal tapasztaltabbak, mint Crassus újoncai). Az igazság az, hogy Crassus számára sokkal siralmasabb volt a helyzet, és ez a szakadás volt az, ami esélyt adott neki a győzelemre.

      Mivel többen is emlegették azt a részt, melyben Tiberius "asztalra vetem Ceasart" jelenet szerepelt, pár szóban írok erről is(annak ellenére h Tiberius nem is létezett, illetve Ceasar meg nem volt ott a csatáknál). Nos itt nem az volt vele a célja srácnak, hogy ő jól érezze magát, hanem az, hogy megalázó helyzetbe hozza Ceasart. Rómában, kicsit mások voltak az erkölcsök. Ott például a férfi-férfi kapcsolatot nem ítélték el teljes mértékben (míg a nő-nő kapcsolatot igen), azt a férfit tekintették csak ratyinak, aki seggbe lett k.rva, a másikat egyáltalán nem. De egy másik érdekesség, hogy tisztátalannak tartották azt, aki orális örömökben részesített valaki mást. Ezért volt házaspárok között az előjáték a rabszolgák feladata, ahogy ennek többször is lehettünk tanúi pl a Batiatus házban ;)

      Végezetül sajnálom h ilyen rövid lett a befejező évad, mert még lehetett volna részletezni dolgokat, illetve nem ilyen gyorsan összecsapni a végét. Bár így is teljes és jó lett, de emiatt még meg kell említsek pár részletet a tisztánlátás kedvéért:
      - azt tudni kell, hogy a sorozat nem teljesen fedi a valódi sztori, (bár ezt nem is várhatjuk el egy történelmi alapokon szórakoztatni kívánó sorozattól). Sőt, nagyon sok minden kimaradt, vagy össze lett vonva. Így például, Spartacus egyszer már megpróbált távozni az Alpok felé, de az emberei miatt vissza kellett fordulnia. A terep rendkívül ellenséges volt, ráadásul a helyiek is ellenségesen fogadták a lázadó rabszolgákat. Azt is tudni kell, hogy ekkor már Spartacus seregének jelentős hányadát tették ki az alsó osztályokból származó, kisemmizett római parasztok, akiket a rendszer tett tönkre (ironikus módon éppen a légiósok nyugdíjazási rendszere, és az, hogy a nagybirtokokon szinte kizárólag rabszolgamunkásokkal dolgoztattak, egyébként Ceasar emiatt lett népszerű, hozott egy törvényt, hogy a nagy birtokokon a munkások felének római állampolgárnak kell lennie). Éppen ezért a rendszer ellen fellázadt rómaiaknak nem volt hová menniük, őket az Alpokon túl is ellenséges fogadták volna, otthon pedig ugyanúgy a keresztre feszítés várt rájuk. Az egyetlen reményük az volt, hogy átjutnak Szicíliára, és egy saját államot alapítanak (Spartacus lázadása előtt volt egy olyan rabszolgalázadás Szicílián, amit a Római Köztársaság 3 éven át nem bírt leverni, egy komplett lázadó állam alapult Szicílián. Mivel Spartacus lázadása jóval nagyobb létszámú volt, sokkal jobbak lettek volna az esélyei Szicílián, idővel akár meg is buktathatta volna a római köztársaságot, ha ügyesen intézi a dolgait).

      Ami a kitalációt illeti, Agron éppen egy kitalált személy. Mivel abban a korban nem volt ritka név, így elképzelhető, hogy volt a rabszolgák között, de a vezéreik között biztosan nem. A rabszolgavezérek:
      -Spartacus (valószínűleg trák)
      -Crixus (gall)
      -Oenomaus (gall, igen, a valóságban nem volt néger)
      -Castus (római)
      -Gannicus (kelta)

      Törlés
    2. És a vége, mert tényleg kicsit hosszú hozzászólás lett :P

      Amit az fentebb emítettem, azt most látom, hogy nem teljesen fedi a valóságot. Tényleg egy szakadás okozta Spartacus bukását, de az nem Crixus elszakadása volt, hanem Gannicusé (mindketten kiváltak egy-egy nagyobb csapattal a főseregből).
      A vicces az egészben az, hogy közülük Crixus volt az első, aki meghalt, i.e. 73-ban, ahol is a leszakadó sereget lemészárolták. Oenomaus Spartacus oldalán halt meg i.e.73-72 telén, dél Itáliában. Utána, hogy i.e. 71-ben Spartacus, vagy a Gannicust követő Castus volt a következő, arról nincs pontos adat, de az biztos, hogy ezek már a második szakadás után történtek, és az is biztos, hogy Gannicus bizony túlélte Spartacust, ő ugyanis i.e. 70-ben halt meg, Lucania közelében, a mai Camalatrum-hegyen.
      Valamint az is igaz h Spartacus holtteste sose került elő, így teljesen pontosan nem tudjuk h hol halt meg.

      Ami a lényeg h a lázadás vége szomorú véget ért, és via Appia Rómától Capuaig 6000 rabszolga keresztre feszített testével volt kirakva.

      Én ezzel be is fejezném az összefoglalóm. Amit még megemlítenék, h mindezt nem azért írtam le h okoskodjak és még mielőtt vki azzal vádolna, h tanító szándékú történész vagy régész volnék...nos, akkor annak meglepő üzenetem küldöm, h most tavasszal fogok gépészmérnökként végezni, aki szakdolgozatírása közben gondolta, h megosztja ismereteit és véleményét azokkal, akik fogékonyak rá :)

      Üdv és szép napot Mindenkinek!

      Törlés
    3. Ügyes voltál Maximilian,élvezettel olvastam ezt a kis tanulmányt!:)

      Üdv:Egy "csak"gépésztechnikus.

      Törlés
    4. Köszönöm a pozitív véleményt, örülök h tetszett és volt időd végigolvasni kolléga ;) Szerintem a "csak" jelző nyugodtan elhanyagolható. Jelen végzettségem még nekem is ez, de júniustól már mérnök :) Légy büszke ezen szép szakmára!

      Törlés
  32. A legelső rész valóban borzasztóan gyenge volt, szerintem ott sokan fel is adták. Én is csak unalmamban mentem tovább...megérte. :D
    Ebben a sorozatban azt bírtam, hogy tényleg voltak benne meredek dolgok. Sokszor harangoznak be úgy valamit, hogy formabontó, szabadszájú, de ez a széria tényleg az volt. Ehhez persze tökéletesen passzolt Róma világa is.
    Azt hiszem összességében a Gods of the Arena ütött a legnagyobbat nálam, de amúgy a négy évad néha mintha négy külön sorozat lett volna. Teljesen más volt Spartacus nélkül, Batiatusszal és Ganicusszal, mint mondjuk a végén Crassusszal és Caesarral. Miközben mindig voltak meglepetések és olyan fordulatok a történetben, amikről a rengeteg gagyi sorozat miatt már elszokott az ember. Egyik kedvenc, mikor Batiatus meg akarta ölni az apját és a filmes kellékek szerint minden adott is volt hozzá, végül mégsem tette meg. Ezért örülnék, ha folytatódna más néven a triumvirátus feldolgozásával, szerintem azt is kiválóan megoldaná a stáb.
    Végül köszönöm a feliratot, néha izzadva vártam egy-egy este, hogy mikor lesz már kész :D, de amikor megjött, mindig tökéletes volt minden.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy akinek bejött a sorozat világa, azok jó része valszeg nézte a Rómát is, de aki nem, annak ott az új remény! :D Két római legionariusrol szól, akik Julius Caesar és Augustus alatt is szolgáltak. Ha a Spartacus képi világát a 300-ból vették át, akkor az intrikáit és a szexorgiáit a Rómából.

      Törlés
  33. Mindent elmondtak már előttem. Csak annyi fűzök hozzá, hogy ez a Steven DeKnight egy olyan zseni ember, amilyenből nagyon kevés él a világon, olyan maradandó dolgot tudott csinálni, amit ember fia-lánya nem tud egyhamar utánozni. Zoli köszi a munkát, áldjanak az Istenek!

    VálaszTörlés
  34. Szenzációs volt! Eleinte nem voltam kibékülve az új Spartacusszal-Whitfield magasra tette a lécet- de az utolsó évadra ő is hozzá tudott tenni a karakterhez. Nagy kedvencem volt Gannicus, a maga laza stílusával. Aki még óriásit alakított a záró évadban, az Crassus, tökéletes volt a szerepre. Kár, hogy vége. Jó lenne még hasonó sorozatokat látni, pl Hannibal és Scipio harcát is meglehetne filmesíteni több évadban, hiszen Hannibal szintén a frászt hozta Rómára és zseniális hadvezér volt, akinek a taktikáit a mai napig tanítják!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van,lásd A Cannae-i csatát,ami a mai napig a hadtörténelem egyik legvéresebb csatája,ha az egy nap alatt életét vesztett katonák számát nézzük.Ott ha Hannibal azt kihasználja,nincs többé Római Birodalom..Igaz akkor Spartacus sincs.

      Törlés
  35. Ez az utolsó rész méltó volt a Gyűrűk Ura fináléjához is és szerintem egészen történelemhű volt!Spartacus meghalt és nem Crassus ölte meg,a végén Crassus utalásokat tesz a triumvirátusra,Pompeius is megjelenik és magáénak követeli a dicsőséget!
    Crassus...marha jó karakter volt!Simán üti Batiatust és Glabert (bár én mindegyiket bírtam)!
    Valahogy sejtettem hogy Gannicust keresztre fogják feszíteni!
    Én akkor akartam elsírni magam amikor a másik csapat megköszönte Spartacusnak mindent amit tett értük!
    Kirázott a hideg Whitefield-től!RIP!Azér odaírtam volna hogy In Memoriam:Andy Whitfield
    Még azér kíváncsi lettem volna hogy a maradék rebelissel mi lesz!Gondolom őket is elkapták és megfeszítették!
    Szerintem megnézem mégegyszer! :D

    VálaszTörlés
  36. I am Spartacus! Üvöltötte Whitfield, amit megkönnyeztem!
    Ami zavart, hogy ha már nem követte a vége a történelmi szálat, akkor akár életben is maradhatott volna. Viszont, ha leírták, akkor Via Appia és kereszthalál! Én a gyengeségei ellenére imádtam a sorozatot!

    VálaszTörlés
  37. Zoli, én is nagyon köszönöm a munkádat, bízom benne, hogy egy másik sorozat kapcsán a jövőben ismét "találkozunk".

    De az nyilván később lesz. Ezt a sorozatot emészteni kell, mindenkinek.

    Egy tüske van bennem: GANNICUS! Miért nem élhetett tovább?!

    VálaszTörlés
  38. Sziasztok
    Köszönöm Zoli a hosszú fáradalmas munkádat. Nagyon jó volt végig a sorozat top 1 :)! Egyetlen kérdés maradt bennem, hogy mi volt Spartacus igazi trák neve? Végignéztem már töbször is az összes részt, de sehol nem mondja ki az igazi nevét. Lehet hogy csak elkerült-e a figyelmemet. ha valaki tudja megköszöném ha elmondaná :)

    VálaszTörlés
  39. Nem említik a sorozatban, meg valószínűleg sehol sem! :)

    VálaszTörlés
  40. Először is, nagyon szépen köszönöm a fordítási munkát, azt hiszem a teljes Spartacus-közösséggel egyetemben!
    A sorozat nagyon tetszett, talán ehhez foghatóan lebilincselő történetmesélést még nem is láttam. Persze a szórakoztatás kedvéért megengedhető, hogy a történelemtől eltérjenek, így nem is hozom szóba az esetleges eltéréseket.
    Nagyon hiányozni fog ez az egész miliő, a hangulat amit ez az alkotás árasztott magából, ami egyszerűen ebbe a világba beszippantotta a nézőt.
    Sokunk, úgy vélem, nagyon szívesen találkozna az ilyen jellemvonásokkal rendelkező "rabszolgákkal", mint amilyeneket a műsor felvonultatott.
    Az évadokhoz kapcsolódva: az eredeti kiváló volt, az előzmény szintúgy, a Vengeance-t tartottam egy kicsit gyengébbnek, a War of the damned pedig fokozatosan erősödött, egészen a 8. részig. Azt a részt kicsit összecsapottnak éreztem, de szerintem azzal nem vagyok egyedül, hogy az évadban kissé ellenszenvesnek beállított Crixust nagyon sajnáltam. Azt hiszem, hogy a 9. rész egyfajta előzetes vigaszként, mintegy "kedvenc rész"-ként fog élni a rajongók emlékezetében, a lezárás miatti törvényszerű keserűségek miatt. Talán az egyik csúcspontja a műnek, hogy ha rövid percekre is ugyan, de a volt rabszolgák igazán szabadnak érezhették magukat, és a néző azonosulni tudott velük.
    A lezárás szerintem az egyik legmeghatóbb, de mindenesetre sejthető befejezése volt a történetnek, ami miatt megérte nézni a 4 fejezetét az alkotásnak.
    A befejezés az abszolút legjobb, ahol a legnagyobb harcosok tényleg elnyerték "szabadságukat", ahogy azt mindenki tudta már előre, és legalább páran tényleg szabadok maradtak. Spartacus halálát tényleg így képzeltem el, ezt a történelem is alátámasztja. Lugo igazi harcosként esett el.
    A legrosszabb azt volt látni, hogy a kedvelt személyek közül Gannicust feszítik keresztre. Személy szerint a kedvenc karakterem volt az egész sorozatban, nagyon sajnáltam hogy így távozott. Mindenesetre azt mondhatom, ha nem is felerészben, de nagyjából 40%-ban ez a lezárás Gannicus jellemfejlődését is bemutatta a Gods of the Arena Gannicusához képest. Ahogy a nőjétől búcsúzott, és Saxa-tól is a csata forgatagában. Jól bemutatták igazi valóját azzal, hogy utolsó erejével is harcolt, még a reménytelen beszorítás pillanatában is, egy olyan ügyért, ami nem sajátja volt. Az, hogy halála előtt legjobb barátját látta, ill. a közönséget rabszolgakorából, méltó búcsú volt tőle.
    Azt hiszem ezeken kívül mást nem is tudok mondani a műről, aki látta az úgyis érti miről beszélek. Mindenki maga-maga eméssze a 4 év alatt látottakat, aki végignézte az úgyis azon az állásponton lesz, hogy ennél jobb történelmi sorozatot nem nagyon fogunk látni mostanában.
    Köszönet az alkotóknak és mczolly-nak mégegyszer!
    Üdvözlettel: Kornseé András

    VálaszTörlés
  41. Szép napot!

    Lenne egy kérésem ha valaki tudna nekem abban segíteni hogy honnét tudom letölteni a Spartacus Blood and Sand című sorozatokat azt nagyon megköszönném.

    Üdv.Zsóka

    VálaszTörlés
  42. Önfeledt bolondozás az első évad forgatásán Andy Whitfielddel:

    http://www.youtube.com/watch?v=KMTZYx1fENM

    VálaszTörlés
  43. Többen is sajnálkoztatok (természetesen velem együtt) hogy vége lett a sorozatnak,de reménykedjünk hogy ez a hír (http://www.sg.hu/cikkek/93749/uj_tevesorozat_nohet_ki_a_spartacusbol) igaz.

    Zsóka én innen töltök le:http://minervasyte.us/index.php? itt fent van az összes évad

    VálaszTörlés
  44. Hát én egyenlőre nem fűznék hozzá túl sok reményt, DeKnightal készítettek jó pár interjút a sorozat befejezte után, és többek között azt is kérdezték tőle hogy mi lesz ezután, lesz-e valami ebből a Caesar spinoffal kapcsolatban, erre ő szűkszavúan annyit válaszolt hogy, : - nem dolgozik rajta és egyelőre nem kereste fel a Starz tv csatorna ilyesfajta felkéréssel ( habár ez nem jelenti azt hogy a későbbiek folyamán nem fog megtörténni)
    Személyes véleményem szerint most a Starz inkább ezt az új Da Vinci Demons-t akarja megszerettetni a néppel kicsit pihenteti a Spartacus témát,viszont Spartacusba csatornához mérten sok pénzt beleölt azért lehet hogy valóban lesz valami ebből Caesar spinoffbol, mondjuk ez nagyon sok mindentől függhet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://sorozatplanet.web4.hu/cikk/incursion-es-vlad-dracula-uj-sorozatok-keszulnek-a-starz-haza-tajan

      Törlés
  45. Lehet rosszul tudom ,de azt a Néger csávót aki kalóz volt Castusnak hívták ,de tudtommal Castus ugyanúgy egy gladiátor volt Spartacus seregéből.
    Meg azon gondolkodtam ,hogy ha Crassus tudta volna ,hogy ennyire nem fogják megbecsülni a győzelme után ,akkor is megvédte volna Rómát?

    VálaszTörlés
  46. Egy kis vidámság az eredeti forgatásáról :D
    http://www.youtube.com/watch?v=BBFb34kKaRA

    VálaszTörlés
  47. Maximilian, arra lennék kíváncsi, honnan szereztél ilyen információkat, szívesen olvasnék részletesebben utána.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre a válaszom kissé szerteágazó lesz. Ugyanis személyes kíváncsiságom miatt erről a korról nagyon sok helyen olvastam, vmint tanultam. Ezáltal sok mindent általános műveltségemből írtam le. Nagyon jó történelem tanáraim voltak, így sok mindent tőlük tudok. Ezen kívül sokat olvastam a wiki-n főleg az angol oldalakon, mert az részletesebb. Illetve gépész tanulmányaim előtt jogi hallgató is voltam, így a római jogállamiságról és törvénykezésről is tanultam épp eleget :) De szerintem nyugodtan olvass utána kezdetnek a wiki-n mert elég sok jó info van fent, (kb 40-50%-ban én is onnan tudok dolgokat) ezen kívül jó könyv a The twelve Caesars bár ez más témákat is feszeget, illetve a Spartacus, Entre le mythe et l'histoire c. könyvek.

      Törlés
  48. Először is szeretném megköszönni az élvezetes fordításokat, nagyban hozzájárult, hogy élvezzem a sorozatot (szinkronosan megnéztem 2-3 részt utólag, és nagyon nem volt jó). A sorozat összeségében nekem tetszett, tény, hogy a blood and sand és az god of the arena volt a 2 legjobb évad (a legjobb a gods of the arena volt számomra), és mikor megnéztem az utolsó részt olyan érzés fogott el, mint amikor befejezek egy jó könyvet. Nagyon sajnálom, hogy véget ért, elnéztem volna még egy darabig. Megértem a döntést, érezték, hogy nem tudják hozni az első két évad színvonalát, és a csúcson jó abbahagyni. A befejezés olyan volt, mint amit el lehet várni egy még 3 évad hátra van, majd kiderül, hogy már csak egy felállástól. Elnagyolt párszor, túl nagy léptékkel haladt, és őszintén szólva ez rányomta a minőségre a bélyegét. Az első két évad részletességéről szó sem volt, a karakterek motivációi néhol érthetetlenek voltak, nem volt felépítve, megalapozva sok minden. Sajnálom, hogy esett a színvonal, de még mindig kiemelkedett a többi sorozat közül. Általában egyben nézek egy sorozatot (évadonként), de ezt minden héten amint tudtam, megnéztem, ezt a bsg, a trónok harca, a walking dead mondhatja el a spartacuson kívül magáról, szóval nálam még mindig top10 élményben volt.

    VálaszTörlés
  49. A témához kapcsolódó könyv,ha valakit érdekel.Balázs Sándor:Reng a föld Itáliában.

    VálaszTörlés
  50. Csatlakozom az előttem szóló jó néhány sorstársamhoz és mennyei áldást kérnék a feliratokért!:)Gyakorlatilag egyet értek minden előttem szólóval ami a sorozat rám való hatását illeti.Én is remegve vártam minden egyes részt pedig amikor elkezdtem tavaly nézni,hát nem voltam elragadtatva az első két rész után.Valahogy nehezen barátkoztam meg azokkal a képregényes véres jelenetekkel.De kitartottam és nem egy ismerősömet rácuppantottam a sorozatra:)Az első évad végére nekem Crixus lett a kedvencem,aztán Agron is de a 3.évad favoritja számomra egyértelműen Gannicus volt.Nem vagyok meleg de már már könnyeket csalt a szemembe Agronék lelki kötődése.Basszus ahogyan azok néztek egymásra...ahogy búcsúzkodtak,s újra találkoztak...Nem találok rá szavakat!Olyan érzelmeket toltak ki a karakterből a zseniális alakításukkal,h csak na! :)Ami igazán elkeserít de nem változtatja meg rajongásomat a film iránt,h összecsapták az utolsó évadot :( Bár tudjuk miért,ez akkor is tény szerintem!Lehet hümmögni rajta akárki akármit is mond,de akkor is lezavarták gyorsba sajnos :(Gyorsabban gyógyultak fel a halálos sebekből mint vha.A harci jelenetek technikailag sokkal gyérebben voltak megoldva mint az előző évadokban :( Csak ugráltak a pajzsokra páros lábbal meg véresen kaszaboltak.Azért az arénákban harcolva rettentően jó technikai kombinatív küzdelmeket láthattunk.Elkeserítő volt az is,h 30 egynéhány részen keresztül szurkolsz a főszereplőknek,s bár tudod,h kb. mi a vége azért nem vártam,h majd itt a végén 2-3 suhintással ki is írják őket a forgató könyvből:(Lásd Crixus elestét,Agron lepadlóztatását,v Nevia,Lugo,Saxa... Szerintem többet érdemeltek volna mint néhány másodpercet :( Ám az is tény és ez a legfontosabb,h minden idők legjobb sorozata volt ez számomra ha összességében nézem már érzelem kiváltás szempontjából is.A Róma se volt kutya de ugyebár az is rövidre sikeredett.A Spartacus-nál éltem át ezidáig film által a legtöbb érzelmet amióta filmezek így 36 évesen,köszönet érte!Én csak azt nem értem(nem hiszem,h oly iszonyatos nagy költségvetésű volt eme sorozat is pl.)h mi Magyarok,akiknek a történelmük páratlan...Meg van minden egy történelmi,igényes sorozat elkészítéséhez...Mi miért nem tudunk a jóban rosszban meg a Barátok közt meg az éjjel nappal helyett ilyeneket csinálni?Nincs még egy ilyen nemzet akinek ily páratlanul lehetne szemezgetni a történelmében csatákról,háborúkról!Jó filmeseink,a legmodernebb technikáink vannak...Rákóczi szabadság harc pl.Dózsa féle paraszt felkelés...Egy normális Honfoglalás v Attila film.Mátyás fekete serege...Kifogyhatatlan témák....Én annyira vágynék ilyenekre is! De addig is SZÉP VOLT SPARTACUS,SZÉP VOLT STRAZ!!!! :)Béke Spari fanok,béke veletek! :)

    VálaszTörlés
  51. Nagyon szépen köszönöm én is elsősorban a nagyszerű fordítást!!!
    Egy olyan sorozatnak lett vége sajnos, amit jó magam és ahogy olvasom még sokan mások is örökre a szívükbe zártak.
    Mikor még annak idején elkezdtem nézni, őszintén bevallom a vérért, a szexért és a szövegért néztem. Aztán egyre jobban hatalmába kerített az érzelmi oldala, egyre jobban megszerettem a karaktereket, azonosulni tudtam velük, együtt éreztem velük, mármint a rabszolgákkal. A rómaikat csak a beszédjük miatt kedveltem, főleg Batiatust. De amúgy végig gyülőltem őket és szurkoltam Spartacus végső győzelméért. Ami valamilyen formában meg is valósult, mert az emberek nagyobb része (legalábbis szerintem)ma is Spartacusra emlékszik vissza mint a jó, az igaz ügyért harcoló hősre és hadviselés géniuszára, míg Crassusékra elnyomókként.
    Később ahogy értesültem Andy betegségéről nagyon megijedtem. De megnyugodtam mert azt mondták, hogy meggyógyul de addig is készítenek egy előzmény sorozatot aminek örültem. Megismertem Gannicust aki nekem Spartacus után a kedvencem lett. Ezután következett a tragédia, Andy halála. Nagyon sajnáltam, nem hittem a fülemnek mikor meghallottam a tv-ben. Nagyon megijedtem, hogy akkor most mi lesz, féltem, hogy vége a sorozatnak. De akkor bejelentették, hogy lesz második évad Liam főszereplésével. Eleinte furcsa volt azonosulni vele, talán nem is sikerült annyira mind Andyvel. De nekem tetszett a második évad: Spartacus kezdi felismerni, hogy vezetnie kell a lázadókat, öszze tudja kovácsolni őket egy közös cél érdekében és visszatér Gannicus is akit szintén maga mellé állít. Engemet nagyon foglakoztatott az a kérdés, hogyha nem lett volna Andy betegsége miatt az előzmény évad, akkor Gannicust, hogyan hozták volna be a történetbe?
    A harmadik évadot már tűkön ülve vártam,tudtam, hogy itt már sokan lesznek, megjelenik Crassus, Caesarra nem számítottam de nem volt rossz húzás végül is. És tetszett, ahogy Spartacus képes volt az ókori Róma történelmének a két legnagyobb emberét is meglepnie, becsapnia és ők is csak nehezen győzték le. Amit szerettem volna látni az kicsit több monumentális csata, de látva az utolsó részt még ezt is megbocsátottam.
    A befejezés könnyeket csalt a szemembe, látni mindazok halálát akikkel, több évadon át együtt érzel és megszereted őket, nagyon nehéz volt. De tetszett a befejezés és hű is volt történelmileg:,,Spartacus elesett de a holtestét nem találták meg."
    Crassus ahogy találkozik Pompeiussal és megemlíti a triumvirátust,az lehet azért volt mert tényleg akarnak egy spin offot készíteni. De én azt nem fogom nézni mert én nem kedveltem meg a rómaiakat és nem akarom a segbe baszott Caesar kalandjait nézni, főleg miután Gannicust is kérésztre feszíteti és gyáván ki sem mert állni vele, hagyta, hogy a túlerő legyőzze és majd övé legyen a dicsőség.
    A fenti kommentekben azt olvastam, hogy mozi filmeket verő ezzel teljesen egyetértek. Az eddigi feldolgozások közül ez a legjobb, sokkal jobban tükrözi az akkori helyzetet, és jobban érezhető a lázadók motivációja is, mint a másik kettőben.
    Nem tudom lesz-e még valaha egy sorozat ami ennyire hatása alá kerít, de ha igen akkor komolyan meg kell szenvedjenek a készítők, hogy túlszárnyalják ezt.
    Csodálatos volt az egész sorozat! Victory!!!

    VálaszTörlés
  52. Zoli mikor láthatjuk a rajzfilm többi részét ??????

    VálaszTörlés
  53. Ezt azért megköszönöm, ha esetleg tömören összefoglalná vki.
    http://www.youtube.com/watch?v=wE_Y5brW-ZE

    VálaszTörlés
  54. http://spartacus-luv.blogspot.com/
    Download all the 4 seasons...
    Blood and Sand
    Gods of the aren
    Vengeance.
    War of the Damned

    VálaszTörlés
  55. Sziasztok.
    Tudna valaki segíteni esetleg abban, hogy normális minőségben hol tudom letölteni az összes évadot? Szinkronba.
    Köszönöm előre is.
    Aki tudna segíteni az dobna egy üzenetet a citromradio@citromradio.hu címre?

    Mégegyszer köszi.

    VálaszTörlés