A felirat állása:
Spartacus s03e10:
(HDTV-AFG, x264-ASAP, 720p-IMMERSE) LETÖLTÉS

2013. március 24., vasárnap

Kibeszélő: A nyolcadik rész

Hogy tetszett a rész? Többet/kevesebbet vártatok? Vajon mi következik ezután? Írjátok le a véleményeteket egy hozzászólásban! Vigyázat! SPOILEREK!

51 megjegyzés:

  1. ez a rész volt a legdurvább, kár h azt a kis gyökér Tiberiust nem kaszálta le valaki ... :((

    VálaszTörlés
  2. köszi a feliratot!:) nagyon gyors volt:)
    eddig nem írtam ide, de most h meghalt Crixus (és Agron..) nagyon szomorú lettem:( kár érte

    VálaszTörlés
  3. most értem nem rég haza melóból és láttam hogy fent a felirat mostanság nem írtam ide csak olvasgattam a kommenteket , nagyon köszönöm hogy még véletlenül se futottam bele spoilerbe facebook-on komoly rész volt ez sajnos tudni lehetett hogy ez lesz a sorsa a gallnak és mivel már nagyon a vége fele tart sajnos a sorozat várható volt szépen megcsinálták bár az hogy a kölyök fejezte le háát kicsit irritált egy ilyen harcost nem annak a takonynak kellett volna le fejeznie na de ez van ettől függetlenül nekem tetszett ez a rész volt benne ismételten sok csata most viszont kiváncsi leszek Neavia hogy fog meghalni mert ugyebár azt nem mutatta gondolom majd a következő részbe lesz ez benne

    VálaszTörlés
  4. Agron lehet nem hal meg a 9es promó miatt mert lehet ő van benne. Mit lehet erre a részre mondani jó volt mert láttunk szép nagy csatát ami igaz rövid volt de legalább volt. Crixus meghalt a b*zi Tiberius által mert az is csak sunyi módon hátulról szúrja le az embereket. A Caesar hiper ereje elszállt mert még az évad elején mindenki azt mondta hogy hú de milyen nagy harcos mindenkit ő fog leverni hát Crixus is fél kézzel leverte a fenébe semmit erőlködés nélkül. Rossz számomra azért volt mert ebben a részben lehetett érezni igazán hogy nem így akarták azaz nem ez lett volna az utolsó évad összecsapott lett egy kicsit ez a rész. A történet itt hirtelen olyan gyorsasággal szaladt ebben a kis 50 percben hogy ha az első évadod néznénk ennyi esemény legalább egy fél évadot el vett volna vagy esetleg egy egészet nem pedig csak kb 20 percet hogy elfoglalják a falut mulatnak elválnak Crixus felfedez 1-2 hadi újdonságot lemegy sok csata és elbukik.
    A promó alapján remélem Tiberius már tényleg meghal mert megrendezik Crixus tiszteletére az arénás kivégzést. Meg hát engem az a gyerek már az 1. rész óta idegesít, fura a feje olyan mintha én vagyok itt az isten és sz*rok mindenre.
    Ja és Neavia nem fog meghalni mert ő viszi el a hírt a halálról meg majd promót nézzetek de a fene hogy csak 5. lesz következő rész.

    VálaszTörlés
  5. Nekem az nem tetszik,hogy az író/rendező nagyon követi a Történelmet és így Crixus és a többiek halála papírforma, egész rész a búcsúról szólt, hogy úgy is meghalnak Agronék, tök mindegy,hogy Tiberius vagy más szúrja le, meg a fináléra meghagyhatták volna Crixust, így nézettség is kevesebb lesz az élmény mellett..
    Maga az epizód és maga az évad,természetesen kiemelkedő volt.300 mozifilmet verő.
    Egy negatívum a részemről, vicc,hogy Crassus ennyire jól értesült volt, hogy Crixus indult el a sereggel Róma felé, honnan a fenéből tudta,megírták neki Skypon?Crixus pedig tudta, hogy ki vezeti a kis római sereget, az se volt piskóta, mert ha ez nem lenne,simán lerohanták volna Romát, ami reálisabb lett volna szerintem:)

    VálaszTörlés
  6. Valaki tudja linkelni a 9. rész promóját?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.youtube.com/watch?v=gXS3Zq6TmQ0

      felcsigázó, hogy mit ne mondjak :D

      Törlés
    2. Spoiler!!
      Ez már végképp baromság Agront feszíti keresztre Cézár és sk veri be a szögeket? Na ne! Nagyképű, származására büszke főnemes- főtiszt ilyen rangon aluli dolgokat nem csinált. Nagyon mellé lőttek!

      Törlés
  7. Béke Spartacus testvérek...Hát bizony rettentően szélsőséges érzéseim vannak már az egésszel kapcsolatosan..Nem is értem,h hogyan nem fojtatódik a sorozat amikor ez tuti nézettség kb. mindenhol....Elcúrják nagyon,h így kapkodnak vele,ez szomorú...Ez a rész nagyon odabacós volt de egyben botrányos is számomra...Csatlakoznék az előttem szólóhoz Priat-hoz.Valóban tré lett így,h pikk pakk leválnak kiválnak nyernek aztán a 2 perc és Crixsus halott...Bakker...De nem gondoltam volna,h Agron leválik Spartacusrol.Ám én is úgy érzem ő még nem hal meg.Az egész 3.évad nagy vonalakban fogalmazva tré mert hihetetlen módon felgyorsították ugyebár.Egyik nap még halálos sebek itt ott,a következő napon meg már szeretkeznek,harcolnak.Az első évadban azért igen hosszasan gyógyultak még a sebekből a harcosaink...De mindettől függetlenül még is imádom és bevallom néhányszor megkönnyeztem itt ott eme részt..Szerettem volna még egy Crixus vs.Neavia szex jelenetet(hisz mindenki annyit kefélt már,csak ők nem) de minden bizonnyal ez már nem lesz..Tibérius Ceasar jelenete az asztalra rakós..Hát...azért az kemény volt..Jól értem?Lesz 1 hét szünet?Szép estét nektek és ezer köszönet a gyors feliratért!

    VálaszTörlés
  8. Ilyen közelre a vége előtt egy részt se tudnék nagyon pocskondiázni, de nem is kell, mocskosul élveztem ezt a részt.
    Az évad 2. része óta szurkolok Laetának meg Spartacusnak, hogy legyen már köztük valami, úgyhogy én nagyon örültem :) Lehet azért, mert lányból vagyok, ráadásul romantikus lélekkel megáldott, de nem is érdekel, Spartacus igencsak dögös volt :D Nagyoooon örülnék boldog befejezésnek, de nem tudok kitalálni olyan verziót, ami reális lenne.
    Agront viszontlátjuk még, hál’ istennek, a következő promo, és a 3. évados promo alapján is (SPOILER: valahogy megússza a keresztrefeszítését, aztán sebesülten bár, de Spartacus mellett látható a nagy promo egyik villanásában). A kedvenceim között van, így is a szívem szakadt meg.
    Amúgy hatalmas hülyeség ez a Tiberius gyerek, teljesen elborultak vele a készítők. Már az első pillanattól kezdve gyűlöltem, de amit mostanában művel, ehh. Caesar megrakása, meg hogy hátulról elintézi a két legnagyobb harcost a csatában, hát ez hiteltelen is, meg undorító is. Remélem ronda és fájdalmas halála lesz, miközben jól összecsinálja magát.
    Crixust sajnáltam, de ennek így kell lennie, nagyon jó búcsú volt tőle ez a rész.

    Még két rész maradt, nagyon utálom, hogy most szünet jön, de inkább most, mint a 9. és 10. rész közt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és szétröhögtem az agyam a szülésnél, Agron arcán XD
      Az ilyen kis dolgok miatt imádom a pasit :D

      Törlés
    2. Meg, ahogy gondosan megtörölgette a kardját <3 :D

      Törlés
  9. Igen lesz egy hét szünet most sajnos. Úgy látom ,hogy nem csak én éreztem összecsapottnak ezt a részt. Maga az epizód nem volt rossz ,viszont simán megcsinálhatták volna 15 részesre ezt az évadot vagy akár plusz egy évadot hozzá tehettek volna menet közben. A 9. rész előzetesében ,mintha Caesar mondaná Spartacusnak ,hogy vissza ad 500 embert akik ugye Crixus emberei voltak (így jut majd vissza Agron ,mert több ,mint valószínű, hogy nem halt meg) cserébe Tiberiusért. Gondolom Caesar ki akarja végezni vagy megkínoztatni. Kérdés ,vajon hogy kerül oda Caesar és Tiberius, mármint Spartacusék csapdájába.

    Amúgy készül egy új sorozat majd , Da Vinci's Demons néven. Ugyan ezzel a rendezővel. Valamint olvastam egy olyan hírt is ,hogy lehet ,hogy csinálnak egy Caesaros spin off-ot. Valószínűleg olyan lenne ,mint a Gannicusos előzmény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem tudom, mennyire örülnék egy Caesar spinoffnak, sajnos eléggé utálom mióta levágta a haját :D
      A Da Vincis sorozatot viszont nagyon várom.

      Törlés
  10. Nekem pedig az egyik legvéresebb résznek tűnt a mostani :D
    Crixuséknál meg örültem, hogy nincs vérgejzír, végülis nem egy háttér statisztákról van szó, akit ennyivel el lehet intézni.

    VálaszTörlés
  11. Eddigi legjobb rész volt nekem különösen a monumentális csaták miatt!Agron,hogy így esett el nem igazán tetszik,(ha meghalt)de Crixus vesztét okozó köcsög Tibérius nálam is kiverte a biztosítékot.A filmben szereplő negatív szereplők,mint Batiatus,Ashur,Gláber is meghalt a sorozatban ez vár a kis Crassusra is,igen az előzetesben Spari rendez a rómaiaknak Gladiátor harcot ott lesz a veszte.Ez is benn volt a történelemben,de az is,hogy Batiatus nem hal meg és Glábert legyőzi Spari,de ő sem veszti életét.Ezzel azt akarom írni,hogy nem esik el az idősebb Crassus,mivel ő is Spari ellenfele.Lehet együtt lesz végük Spartacussal és az lesz az utolsó csavar ebben a remek sorozatban.Visszatérve a részre a szülésre.mikor egy baba jött a világra,azzal érzékeltették a nézőkkel,hogy szabad világra született és nem rabszolgaként,ez is tetszett.A kettéválást szépen megoldották és testvérként vált el Crixus és Spari,ez is tetszett.

    VálaszTörlés
  12. Ilyen jó részt így elcseszni,nem csak hogy amit a kis porbafingó Tiberius Crixussal csinált,hanem amit Caesarral...komolyan mondom,ez mi?
    Nem olvastam a többi kommentet,de ez piszkálta valakinek a csőrét?

    VálaszTörlés
  13. Kemény volt ez a rész is. Bár Crixust már egyre kevésbé csíptem, azért sajnáltam, hogy a csíra gyerek terített le. Várható volt, hogy meghal, de szerintem méltóbb lett volna, ha Caesar, vagy Crassus "fater" győzi le. Talán ők majd Gannicussal és Spartacussal küzdenek a végén..... látványos lenne. Agron amúgy szerintem sem halt meg, mert azért őt a keménnyebbek közt tartom nyilván. :)
    Köszi a gyors feliratot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ezeket nem érzem jogosnak, hogy 'a csíra gyerek terítette-, illetve győzte le Crixus'-t. Szó sincs róla. Crixus rengeteg csata után, megfáradtan, számokban megfogyatkozva, meglepetésszerű támadást szenvedve még aprította a népet, és még egy végzetes seb után is leterítette Caesart. Odalépett kivégezni, a gyerek sunyi módon mögé osont, és ledöfte. Lehetett tudni, hogy Crixus csakis így halálozhat el, szemtől szembe se Caesar, se Crassus nem tudta volna elintézni.

      Törlés
  14. A Caesaros rész nem kellett volna, nálam szinte kinyírták a karaktert ezzel...
    Amúgy súlyos epizód volt, happy end nélkül. Nem nagyon kedveltem Crixust, de mégis hiányozni fog.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Spartacus_episodes
    A nézettséget itt meg lehet nézni epizódokra lebontva, szerintem az előző évad miatt eléggé visszaesett, sokan azt még befejezték, de már nem kezdték el nézni az újat.

    VálaszTörlés
  15. Köszi a gyors feliratott :)))))

    VálaszTörlés
  16. Crixus karakterét nem ilyen megalázóan kellett volna lezárni.Ez kb olyan karakter lehúzás mint cézár seggbe izéje.

    VálaszTörlés
  17. Hát én nem tudom Crixus mit képzelt hogy majd ő meg a serege beveszi rómát :D tuti a halálba vonult, legalább Spartacus belátta végre hogy: Aki hülye az haljon meg (ha bár az egyik kedvencem volt Crixus xD egy kibaszott állat) és nem vitatkozott tovább vele szép búcsú volt. A rész eleje egyáltalán nem volt összecsapva csak a vége az meg tetszett is hisz mindenki tudja, aki kicsit ismeri a történelmet hogy mi vár Crixusra.
    Nagyon frusztráló és vicces volt viszont hogy Tiberius mindenkit leszúrt xD. JA amúgy kis vigasz biztos sokan tudjátok, de Mannu Benett játszik az Arrowban is és hasonló állat szóval akinek Crixos hiánya van némi kép csillapíthatja.

    VálaszTörlés
  18. Először is köszönöm megint a vérprofi és gyors munkát felirat terén:)

    A mai részen nagyon-nagyon durván kijött az, hogy bizony sietni kell...Amennyire részletes, kidolgozott, élvezhető volt az első évad, valamint amennyire tetszettek a helyszínek, szereplők...Hát ez az utolsó évad nincs a helyzet magaslatán.
    És az a 9. rész...Drámai szempontból nagyon rendben volt. De hihetetlenül elsietett volt a dolog, és ezzel kapásból el lehet szúrni évek munkáját. A csata nekem nem tetszett. Crixus az eddigi részekben mindenkit levert, mindenkit halálba küldött. Jöhettek akárhonnan. Most pedig az első hátulról jövő dárdába "beleszaladt". És az, hogy a kis fa**jankó gyepálta le Agront is, végképp hatásvadász. A Ceasar féle megalázás pedig teljesen érhetetlen. Ha eddig akartak róla sorozatot gyártani, akkor ezzel a húzással gyakorlatilag kicsinálták magukat. Ugyanis a karakter így totálisan "hiteltelenné" vált.

    Szóval ez a rész nálam nagyon durván kilógott a Spartacus sorozatból. Jöhetnek a kövek...De nekem sajna ez nagyon nem jött be:):(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben a kommentben jön ki az, amit én majdnem minden rész után hibaként róttam fel, de mindenki lehurrogott érte: hogy Crixus eddig egymaga lenyomott 10 embert úgy, hogy mind egyszerre jöttek rá, most meg ennyi! Talán ha eddig többeknek szemet szúrt volna - ne adj isten, még zavaró is lett volna - ez az "apró" baki, akkor most kisebb lenne a meglepetés.

      Törlés
    2. Alex:
      Crixus rengeteg csapatot levágott, mielőtt Róma mellé ért volna, ezt érzékeltették a fokozatosan bepirosodó térképpel. Ha megfigyelted a csatát, Crixus semmilyen 'első lándzsába' nem szaladt bele. Legyaktak egy légiót, és jött egy másik (a legerősebb az összes közül) amire ők már nem számítottak.
      Eddig azért számbeli fölényük is volt, hátukat egymásnak vetve harcoltak, de ez most más volt. Crixus felnyitott hassal (vagy nem tudom hol vágták meg olyan súlyosan) még úgy is elintézte Caesart a sokadik csatájában, kimerülve, odalépett kivégezni, a kis kölyök meg hátbadöfte. Nem szaladt bele ő semmibe.

      mackosajt: Ezekben a részekben is lenyomott egymaga 10-20-30 embert, ezek után pont hogy kisebb volt a meglepetés, én mindig is tudtam, hogy hátulról fogják leszúrni. Úgy, hogy megfogyatkoznak, elfáradnak, megsérülnek, és azután még hátulról le is döfik. Így is történt.

      Törlés
  19. Nekem nem tetszett hogy Cézárt ilyen könnyen lenyomta ez a kis tibi gyerek. Cézár a történelem legnagyobb hadvezérei közt volt, nagyon átlagosnak van beállítva. Lángelmévé nem egyik pillanatról a másikra válnak! Külalakra is inkább Crassus néz ki Cézárnak, valyon miért?
    Remélem, a végén Spari meglép Cézár segítségével!
    Köszi a fordítást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kezdjük ott, hogy ők nem is harcoltak... A 'kis tibi gyerek' fejbe vágta a kancsóval, onnan Caesar lefogta őt (pont azért hogy ne szedje szét ízekre, mert megtehette volna). Azután a 'kis tibi gyerek' tudván hogy nem jók a kilátásai innentől, hívott két őrt, azok meg elvégezték a munkát helyette.

      Törlés
    2. Cézárábrázolással van a bajom. Én arra gondoltam, hogy egy ilyen magas IQ-val rendelkező zseni, a birodalom alapítója- amilyen ő volt valójában -mármint mint a történelmi személy- nem akadhatott volna egy ilyen kiszámítható kis tibike gyerek horgára. Egész életében 1 lépéssel mindenki előtt járt. Vagy van egy másik verzió is: ez egy másik Julius Cézár és csak druszája. Persze, ez marhaság meg az is, hogy a következő részben:
      Spoiler!!
      Agront feszíti keresztre Cézár és sk
      veri be a szögeket? Na ne! Nagyképű, származására büszke főnemes- főtiszt ilyen rangon aluli dolgokat nem csinált.
      Hát szóval ez a Cézár minden csak nem az, ami az eredeti volt.
      Attól még nagyon jó kis sorozat ez és sajnálom előre, hogy még 2 rész és kész.

      Törlés
  20. Nekem eddig ez a rész volt a legnagyobb hűűűűű! Tudtam, mi lesz a vége, mégis teljes egészében le tudott kötni. Én nem éreztem elkapkodottnak. A szétválásig egész részletes volt, utána meg minek is pocsékoltak volna feleslegesen időt arra, ha semmi érdemleges nem történt? Spariék mentek, de nem volt semmi atrocitás, minek vesztegettek volna rá órákat, hogy azt mutassák, ahogy a hegyekben barangolnak, meg mókusra vadásznak? Crixusékat meg mutatták... legalábbis a lényeget. Harcoltak, együtt háltak, ha ennél semmi mélyre szántóbb nem történt velük, akkor unalmas lett volna 8 unalmas és felesleges - plusz költséges - csatajelenet. Márpedig ugyan mi más is történhetett volna a nagy anti-stratéga Crixussal, mint az, hogy gyakja lefele aki szembe jön?
    Szóval rendben. Mindenki ott van, ahol lennie kell.
    Bár az azért vicces lett volna, ha a készítők kicsit figyelmen kívül hagyják a történelmet és Crixus győzelemre vezeti a nagy Spartacus-féle rabszolgafelkelést, de nem voltak ilyen merészek :)
    Amúgy apróság: csak nekem van olyan érzésem, hogy a barom Naevia a végén még megússza ezt az egészet? Miért van ilyen érzésem? Talán mert tudják, hogy mind ezt várjuk és akarnak hagyni bennünk a sorozat végén egy extra-keserű szájízt?

    VálaszTörlés
  21. Naevia még mindig él , nem tudom ki hogy van vele, de szívesebben láttam volna a nagy szerelmével együtt elesni, mint most még egy részig nézni ahogy bömböl.
    Sajnálom, hogy Crixus így esett el , remélem kiderül azért , hogy Tiberius mit csinált Kore-val meg Szőke csodával. Amúgy igen elbaszott szexuális élete van :-) Remélem porba hull a feje. Amúgy szerintem jó kis színész , olyan jól játszik a "kis köcsög" szerepben, simán elhiszem neki.
    Nekem Gannicus a kedvencem, remélem nem okoznak csalódást, hogy mondjuk méltatlanul esik el.
    De a végét végigbőgtem ahogy kellett, amúgy tényleg nagyon sok minden lett egy részbe berakva, simán legalább 2 rész még lehetett volna ebből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként igen, kell egy Tiberius-féle karakter! Kell valaki, akit gyűlölni lehet és ez a srác nagyon jól csinálja, mert igen gyűlölhetően játszik! Az pedig, hogy olyan kis csíra feje van még abszurdabbá teszi az egész figurát, hiteles. Még nem mondanám rá, hogy méltó utóda volna Ashurnak, de ha volna rá ideje, talán még az is megtörténhetne. :)

      Törlés
    2. De Ashur meg pont olyan volt,hogy gyűlölhető karakter,de én még sem gyűlöltem.Pont olyan mint a Becstelen Brigantykban Christoph Waltz,az a tipikus genyó karakter,de mégis a legjobb!:D

      Törlés
    3. A másik kedvenc filmem, és Christoph Waltz zseniális benne, tudom nem ide tartozik, de libabőrzött a kezem mikor ette rétest az étteremben..
      Visszatérve a genyóságra, én azért izgulok, hogy méltó halála legyen Tiberiusnak. Szegény crixus inkább halt volna meg az arénában ... :-( Hozzá illőbb lett volna , viszont a csaja még mindig idegesít, ha beszélt volna Crixus-al, hogy mit is akar igazán lehet nem indulnak el. Na de mind1 . CSAk idegesít, hogy a halál torkában valaki ilyen meggondolatlan.

      Törlés
    4. A köviben szerintem kinyírják.
      De nagyon megnézném ha mondjuk pont Kore ölné meg,de valószínű pont Naviea fogja,mert Kore egyáltalán nem néz ki bosszúállónak.
      (Kiya nézd meg a Django elszabadul című filmet,abba is nagyot alakít Waltz :D)

      Törlés
    5. Köszi terveztem megnézni, de még nem találtam megfelelő minőséget. Megvárom a dvdt vagy a dvdrip-et legalább.
      Nekem mindegy ki öli meg , de Tiberius nem érdemli meg hogy férfi végezzen vele.

      Törlés
  22. A Veretlen Gallt egy ilyen senkiházi hátba szúrja... Méltóbb halált vártam volna egy ilyen nagy karaktertől. Remélem a kisköcsögnek fájdalmas halála lesz :)

    VálaszTörlés
  23. Én is sajnáltam, hogy így felgyorsították az eseményeket, de ez nem csak erre az epizódra volt jellemző, hanem az egész évadra. Amíg Róma alá ér a sereg 3 év telik el a történelemben. Ráadásul simán lehetnek továbbra is viszonylag hűek a történelemhez, ugyanis Spartacus olyan mint Petőfi, a halálát csak valószínűsítik, mert a harcban eltűnt és a túlélőket pedig a via appia mentén feszítették keresztre és hagyták ott még évekig szemléltetésül és ő nem volt közöttük. Agron keresztrefeszítéséről pedig annyit hogy ceasar amúgy is pártolta ezt a kivégzési módot, amikor utal arra hogy már volt dolga a kalózokkal az épp egy erre való utalás. A történelem során egyszer a fogságukba esett és ott mondta nekik hogy ő mekkora ember és ezért keresztre lesznek feszítve, de azok csak kinevették és nem hittek neki. Késöbb pedig beváltotta ezt az ígéretét. Annak ellenére pedig hogy Tiberius most az épp ügyeletes rossz arc, ceasar is egy beteg jellem. Ugyhogy gondolom az új részben ismét a római barbár brutalitás és kegyetlenkedés lesz kidomborítva, hogy elégtételt érezzen a néző amikor a kis -történelemben egyébként nem emlegett- crassus kölköt megölik. Crassusnak, és Ceasarnak pedig nyerni kell, úgy áll a történelmi hűség, akiket aztán a történelem igazsága késöbb amúgy is erőszakos halálra ítélt... Úgyhogy remélem hogy a kis vörössel spartacus valami noname pásztor lesz a hegyekben, gannicus, saxa és a kis fekete pedig folytatják a jól bevállt életstílusukat :D

    VálaszTörlés
  24. Hát srácok, látom ti hogy vagytok ezzel a Ceasar lealázással, de én még azt mondom adok a karakternek egy esélyt. HA iszonyat jól megbosszulja, olyan tiszteletre méltóan eleget tesz, avagy ármánykodással és fordulatokkal fűszerezve a halálba küldi, akkor jöhet a Ceasar spinoff :D És az elég jót jelent, ha mindenki NAGYON gyűlöli ezt a Tiberius gyereket, mert akkor jól alakít. :D Ahogy fentebb is írtátok, hiteles! Előtte megéreztem, amikor Ceasar az asztalra került, hogy ebből lehet valami.. :D Érdekes fétisei vannak, na de mind1, nekem ez a jelenet nem okozott gondot :D

    VálaszTörlés
  25. Miért vagytok ennyire csalódottak? Ez történelem. Tudjuk mi történt és elég nagy baromság lenne megcsúfolván a történelmet egy happy end. Persze sajnáljuk, de a tények makacs dolgok.
    Számomra a legszimpatikusabb arc és a legjobb harcos Gannicus.
    Remélem méltóság teljesebb halála lesz, mint Crixus-é volt (mármint remélem nem valami nyeszlett pöcsköszörű fogja hátulról leszúrni, majd lefejezni).

    VálaszTörlés
  26. Nem a történelem miatt vagyunk csalódottak hogy meghalt meg minden azt tudjuk hogy így kellett lennie. Abban vagyunk hogy összecsapott lett a rész sok eseményt csak így 10-20 percben mutattak be, bezzeg hogy a városban voltak ami nem volt ennyi idő azt húzták vagy 3 részen át, meg persze sok más esemény aminek kisebb jelentősége volt mégis részeket szántak rá.

    VálaszTörlés
  27. Remélem Gannicus fogja a két csajt, és a hegyekben lesz pásztor.. :D
    Én csak neki drukkolok, hogy élje túl!

    Nem tudom hogy vagytok vele, de amikor Crixus ra támadt Crassus légiója,én végig arra vártam, mikor jelenik meg Spartacus a maradék emberrel, és támadja őket hátba, és akkor előröl Crixusék, hátulról Spartacus ék zúzták volna be őket!
    És elfoglalják rómát!
    A maradék két részben, pedig legyőzik Pompeius hazatérő légióit, és Happy End!

    VálaszTörlés
  28. csak nekem szúrt szemet, hogy a "nagy harc" előtt Ceasar nem ült lovon, célzásképpen az asztalos eseményre. Persze lehet, hogy Tiberius szándékosan alázta ezzel, hogy nem ad alá lovat, de nekem úgy jött le, hogy fájt a segge :)), azért nem ült lóra! De crixus nem 3 év alatt ért el rómáig? Lehet végig kezelgette az a nyomi tiberius ceasart? Na ez csak viccesen jegyeztem meg, de a jelenetet így is lehet értelmezni ::))!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egész felkelés nem tartott 3 évig.

      Törlés
  29. i.e.74-ben,. A Silarus folyó mellett vívott csatában Spartacus is elesett. Tehát nem tünt el mint Petőfi!!!!Ja és az egész felkelés kb,két és fél évig tartott.Nem okoskodni akarok ,csak azért írtam,mert van aki szerint Spartacust nem találták meg,de igen és sajnos ő is elesett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Plutarch, Appian and Florus all claim that Spartacus died during the battle, however Appian also reports that his body was never found.[43] Six thousand survivors of the revolt captured by the legions of Crassus were crucified, lining the Appian Way from Rome to Capua.[44]"

      Ez csupán egy idézet a Wikipédiáról, de eddig mindenhol ezt olvastam mint "hivatalos" álláspontot. (Nem csak neten, már a sorozat előtt is nagyon szerettem a római törit.)

      Nem biztos hogy meghalt, nagyon valószínű, de a testét sosem találták meg.

      Törlés
  30. Egy kérdés menyire követik az írok a történelmet? Előfordulhat h Spartacus valahogy elkumantja a halálát és az új csajjal lelép valahova ahol egyszerű paraszt lesz? Ilyen befejezéssel akár elő lehet kapni x év múlva 1 folytatást , hogy mondjuk egy távoli országban sereget toboroz vagy akármi Róma ellen! Láttok ebben bármiféle rációt?

    VálaszTörlés
  31. DeKnigt szerint követik… maradjunk annyiban, hogy volt ami nem így és nem ekkor történt. Egyes történészek és történelmi források szerint Spartacus eltűnt. A teste soha nem került elő, nem találták meg a csata helyén illetve a keresztre feszítettek között sem. Ezen források szerint kapcsolata volt egy római nemes nővel. Ha elfogadjuk ezeket, akkor könnyen elképzelhető, hogy a római nővel (itt a sorozatban Laeta) új életet kezdett, akár hazájában is.
    Hasonló befejezésre gondoltam én is, épp a folytatás lehetősége miatt. Már csak azért is, mert ellentmondásba kerültek a sorozat befejezésével kapcsolatban, ha jól emlékszem még 2 évad lett volna.

    VálaszTörlés
  32. Hát gyerekek akárhogyan is van,a legnagyobb tévés sorozat amit valaha láttam...
    Azt gondolom hogy ebben még egy évad benne lett volna,tudom már sokan és sokszor leírtuk hogy nem értjük miért fejezik be,stb stb..Nem vagyok tévés így aztán fogalmam sincs a nézettség milyen pénzt hoz egy csatornának mert alapvetően gondolom ott is a reklámokból élnek,de hogy nem lehetett volna még egy évadot valahogy kigazdálkodni,vagy ezt meghosszabbítani 4-5 résszel legalább..Mindegy,ez van,remélem azt hogy lesz hasonlóan jó sorozat a Starztól!

    Hogy erről a részről beszéljek,szerintem az évad legjobb része volt,még akkor is ha Crixus hadjáratát összecsapták.Csatlkozom ahhoz a hozzászólóhoz aki azt írta a legmegindítóbb az utolsó jelenet volt,Naevia szemében Crixus lefejezése..Hát,férfi létemre megvallom őszintén egy kicsit megkönnyeztem,Crixus végig Velünk volt az Aréna Isteneivel együtt,bár az igazság az én az hittem pár résszel előbb meghal,bár Doctore is elég sokáig volta Bosszúban.

    Nagyon kiváncsi leszek a végére,nem tudom melyik lenne a jobb megoldás,hiszen nincs rá bizonyíték hogy Spartacus meghalt,de azt sem hinném hogy hegyi pásztorként mutatnák be a végén.És ha rámentek a wikire-nem a magyarra-ott Gannicus neve mellett is kereszt van,úgyhogy gyanítom Ő sem fog életben maradni,ám az tény hogy A vér és homok évadot kivéve-mert ugye abban nem szerepelt-Ő volt a legjobb karakter,Spartacust is leszámítva!

    Most egy hét szünet,addig is férfitársaim Vénusz tárja szét Előttetek nedves combjait!

    VálaszTörlés
  33. Nem tudom miért kell állandóan azon vitatkozni vagy reménykedni hogy Spartacus meghal-e vagy sem. Meg fog és meg is kellene halnia mert nem hinném hogy a nagy Róma ellenes ember, aki vezetett egy több tízezer fős sereget, felbuzdította őket hogy harcoljanak utána csak úgy elsunnyog egy kis eldugott helyre ahol éldegél és kapálgat, nem vall rá. Meg hogy nem találták meg a testét. Lehet hogy a feje annyira megroncsolódott hogy nem lehetett felismerni és így kijelentették hogy nincs itt, lehet hogy egyszerűen átmentek rajta lovon mikor már halott volt és kész, vagy kapott fejbe egy sallert egy nagyobb fegyverrel. Meg ha már mindenki Wikipédiáról szedi az infót azt nem olvassátok el hogy neki mi volt a mondása, emiatt nem hinném hogy elmenekült volna onnan. Meg már én olvastam azt is hogy Crassusal szeretett volna megütközni de a testőrei feltartották és nem tudta elérni tehát meghalt. Meg bármennyire is fura szeretném hogy meghaljon vagyis nem de sokkal rosszabbul esne nekem ha nem halna úgy hogy mindenkit úgymond belerángatott a bosszújába és ő az "egyedüli" túlélő.

    VálaszTörlés
  34. Oké, én most jutottam, oda, hogy utolértem magam a 3. évaddal és kijelenthetem, miután végigbőgtem a rész utolsó néhány percét, hogy bár mélységesen lesújt Crixus halála, azért ez eléggé előrelátható volt. A heves vérmérséklete és harciassága miatt nehéz volt neki olyan véget elképzelni, hogy elmenekül, letelepszik és boldog életet és Naeviával. Viszont még mindig nem tudom elhinni, hogy azok után, hogy ő az egyetlen karakter aki az összes részben szerepelt és aki miatt tovább forgatták a sorozatot Andy Whitfield halála után, egyszerűen csak így kivégzik.
    Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de számomra ebben a részben vált világossá, hogy a sorozat erősen tendál a keserű vég felé és nem a rabszolgák győzelmével fog zárulni....
    Amúgy Tiberius csak úgy tudja megoldani a problémáit, hogy megerőszakol valakit? XD Ez már komolyan kezd röhejes lenni és remélem, hogy akárhogy zárul a sorozat, az a kis féreg fájdalmas halállal fog kinyuvadni....

    VálaszTörlés