A felirat állása:
Spartacus s03e10:
(HDTV-AFG, x264-ASAP, 720p-IMMERSE) LETÖLTÉS

2013. március 17., vasárnap

Kibeszélő: A hetedik rész

Hogy tetszett a rész? Többet/kevesebbet vártatok? Vajon mi következik ezután? Írjátok le a véleményeteket egy hozzászólásban! Vigyázat! SPOILEREK!

24 megjegyzés:

  1. Nagyon Tetszett ez a rész ! :) Túlszárnyalta az elvárásaimat és köszönetet szeretnék mondani az ismét helytálló felirathoz :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi a felíratott Nagyon jó rész volt ez is hihetetlen hogy a leg reménytelenebb helyzetből is kivágják magukat Gannicus végre elkapta kis csajt én is bevállalnám:)

    VálaszTörlés
  3. Számomra ez volt a leggyengébb rész az évadban.
    Kevés harc volt,Gannicus és a rabszolga lány viszonya mint valami szappanoperában.Először megörültem amikor Naeviát megsebezték,de aztán láttam hogy sajna Spartacus megmenti.A végső megoldás ötletes volt,de valahogy szembemegy az eddigi Spartacus "filozófiával".
    Crassus alakja szerintem nagyon el lett találva,én nem sajnálnám tőle se a győzelmet.(nem mint Glabernél)
    Kiváncsi vagyok mi maradt a maradék 3 részre.
    KÖSZI a feliratot!

    VálaszTörlés
  4. Jó rész volt, de... Crixus -40ben is csupasz felsőtesttel rohangál, vicces xD A csaja meg úgy lő az íjjal mint egy lány (hehe :D) Erőltetett nekem ez a foggal-körömmel nyírjuk ki a rómaiak ha bibis lesz a csajom... xD Képes mondhatni a testvérét aljas módon egy korsóval pofánvágni és majdnem megölni... mindenkinek jobb lenne ha Naevia drágát valaki végre ,,send to the afterlife"... talán Crixus újra a régi Crixus lenne, aki nem a sötét csaja után menne. Bocsánat ha valaki nem így gondolja és számára bántó dolgokat írtam.

    VálaszTörlés
  5. A végén mégis Spartacusék győznek?:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha hűek lesznek a készítők a történelemhez, reményeim szerint igen, akkor Spartacus-ékat eléri a bukás, várhatóan az utolsó részben.

      Törlés
    2. Ha jóltudom a történelem szerint Spartacus holteste sosem került elő . :) Vagy tévedek?:D

      Törlés
  6. Ez a rész, számomra most sem volt unalmas, főleg mikor Crixus visszafordult, legyűrni azt a maroknyi rómait, akik beszóltak neki. :)
    Bár Naevia-t ha átküldenék a halál kapuján, nem tudnék nagyon bánkódni. Gannicus ismét hozta a formáját szerintem, nem érdkelte a fagy, s a vihar, neki meg kellett csinálnia az ékszert a " Thunder" közepén. :)
    Köszönjük a feliratot, azért mondom többes számban, mert már nem csak egyedül nézem a sorozatot.
    Nagyon várjuk a következő 3 részt.

    VálaszTörlés
  7. Örömmel látom, hogy Naeviát mindenki utálja. :) Őt látva azt kell mondjam, nem volt az véletlen, hogy a a nőknek évszázadokon keresztül nem volt helyük a haditanácsokon, mert szegénynek nagyon homály lett a fejében. És úgy tűnik fertőző, mert most már Crixus is ugyanazt hajtogatja. Nem igazán értem, hogy ha valakinek annyira csak az a fontos, hogy a nőjének a haja szála se görbüljön, akkor mi a francért nem léptek már le, tűntek el jó messzire és tenyésztenének birkákat, meg csinálnának kis-Crixusokat?
    Amúgy a rész nekem is kicsit szappanoperásra sikerült, tele jó sok se teteje, se alja szóvirággal, de azért a célt elérte: szórakoztatott. Persze voltak benne olyanok, amik láttán csak csóváltam a fejem, de most, ilyen kicsivel a vége előtt már igyekszem szemet hunyni. Nem kérdezem, miért van minden gladiátornak hibátlan gyöngy-fogsora, nem állok le azon lovagolni, hogy hogy kaszabol le öt ember negyvenet, vagy hogy ha nyolc katona egyszerre kezd el futni valaki felé, akkor miért van az, hogy húsz méteren 3-4 méteres lemaradással egyesével érnek oda, gondosan ügyelve arra, hogy még véletlenül se érjen oda egyszerre kettő. Apróságok. Viszont van valami, ami azért kicsit lecsapta a biztosítékot: amikor Spartacusék serege szembe találta magát Crassus seregével. De nem mentek tovább - neeem, dehogyis! - mert a vezérük még nem volt ott! Ebben meg mi a logika? Még ne támadjuk meg az ellenséget, mert még nem értek ide mind? Várjuk meg, míg az utolsó legionárius is visszaér a pisilésből és csak akkor rontsunk nekik, hadd legyenek minél többen? Na neee! Akkor most lázadók vagyunk, vagy a becsület bajnokai? Csapdát állítunk egymásnak, meg próbáljuk egymást ott hátba támadni, ahol lehet, de szemtől szemben éjen a fair play, vagy mi?
    Ha ezzel együtt nézem a részt, akkor 10-ből maximum 5-öt kaphat, ha megpróbálom figyelmen kívül hagyni, akkor 10-ből 7, vagy 8.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiegészítve a gondolatmeneted: miért beszél minden iskolázatlan, egyszeri paraszt gladiátor ill felkelő olyan kifinomultan(leszámítva az alpáriságot), rímekbe szedve metaforákkal telitűzdelve? Már a rómaiaknál is idegesít, hogy egy egyszerű dolgot agyig bonyolítva kell elmondani, de tőlük még talán hiteles, de pl ahogy mostanság Crixus beszél... az előző évadokban ez nem volt ennyire szembetűnő nekem, de mostmár erőltetett szerintem.

      Törlés
    2. Ha már ennyire a "nők" vannak "ócsárolva" akkor emlékeztetnék mindenkit h az egész sztori arra épül hogy Spartacus a feleségéért küzd majd később érte áll bosszút és Crixus is azért áll mellé az első évad végén h megtalálja a szerelmét!És szerény véleményem szerint Naevia pont beleillik a sztoriba legalább nem egysíkú h mindig csak a férfiak!Gannicus és a hölgy érdekes jelenete szerintem sem épp passzolt bele a sorozat képébe!Crassus karaktere hibátlan az én véleményem szrint!Az a része h 1 gladiátor megöl 20 rómait viszont szerintem is túlzás!

      Törlés
  8. Elég jó volt a rész,de én is többet vártam,főleg a harcnál.Én is észre vettem,azokat az apróságokat,amiket írtatok.Nem tudom ,hogy oldják meg a három részben a történetet kiváncsian várom.A könyvet olvasva abban az volt az árkot fenyőgallyakkal telirakott zsákokkal oldották meg az átjárást,ez majdnem úgy is volt.Nem lehet tudni mi lesz a filmben,mert Crixus után Gannicus is persze ő később külön támadja meg a Rómaiakat.A történet szerint,pedig Spartacus figyelmeztette Gannicusékat,nehogy úgy járjanak,mint Crixusék,de ő sem hallgatott rá és elesett,így teljesen meggyengítve a felkelést Spari számára,ezért nem tudott az új hazába menni,vagy vissza Trákiába,mert a legfőbb emberei és a csatlakozottak is,akik közül elég sok római leszegényedett paraszt,földműves volt.Ők inkább Itáliában akartak maradni,mivel a hazájukat nem hagyták el és földhőz szerettek volna jutni.Nem beszélve a különböző nyelvű népcsoportokról,elég sok volt a felkelők között.Őket kellett összefogni Sparinak,hát ez óriási feladat volt számára.Visszatérve a filmre,az igaz,hogy volt egy jósnője Spartacusnak,de a filmben,Gannicus kiscsajára írták volna ezt a szerepet.Szóval tényleg előfordulhat,hogy más lesz a vége,mint a történelemben volt,vagy esetleg misztikus befejezés lesz,majd meglátjuk.

    VálaszTörlés
  9. Én csak annyit fűznék hozzá hogy hibákat,apróságokat amiket említettetek akármelyik jó sorozatba lehet keresni,engem szinte annyira leköt hogy ilyeneket észre se veszek.
    Ha meg hibát akarok keresni bármelyik sorozatba találok.
    Várjuk a következő részt!

    VálaszTörlés
  10. Engem talán azért szórakoztat ennyire ez a sorozat mert simán szemet tudok hunyni ezek fölött az apró hibák fölött! Engem nem érdekel, hogy egy rabszolágara jut 10 római, és a rabszolga győzedelmeskedik, vagy hogy Crixus -40ben félmezkóban szaladgál...nem, mert valahogy minden egyes részben akkora adrenalin van, hogy egyszer csak azon veszem észre magam, hogy tátott szájjal nézem!

    Ennél a résznél már láttam jobbakat az évadban viszont ennél a résznél is azon vettem észre magam, hogy tátva van a szám, így nem is adhatnék mást mint 10/10!!
    A felirat pedig 10/10!

    Még arra leszek kíváncsi Korenak lesz e valami fontosabb szerepe, így hogy "csatlakozott" a felkelőkhöz... :)

    VálaszTörlés
  11. Ahogy látom elég sok tizenéves nézi a sorozatot Mert nekik hiányzik az öldöklés a folyamatos csata Attól még lehet jó egy film hogy nem ömlik folyamatosan a vér Ha valami hiányzik nekem az inkább az ármánykodás és az előző részek szereplői pl Ashur Ilitia stb Szerintem meg pont az volt jó ebben a részben hogy nem csak a vér fröcsögést láttuk

    VálaszTörlés
  12. Hibák... a hibák érdekesek. Aki kekeckedni akar, az bármiben talál hibát. Aki viszont elfogult, az bármi felett szemet huny. Én nem azt mondom, hogy rögtön mindenbe bele kell kötni, meg fortyogni kell a miatt, amiért egyes sorozatok/filmek készítői hülyének néznek, csak nem árt némi objektivitás.
    Adrenalin... az istenért, ez egy film, nem bázisugrás! Igen, engem is elkap valami az elején, de az szimplán csak kíváncsiság és ebben az évadban még azt is sikerült elérniük, hogy amikor vége az epizódnak várjam a következő részt, de az embernek tudnia kell helyükön kezelni a dolgokat.

    VálaszTörlés
  13. Nem tudom miért vannak kiakadva azon hogy Crixus a hidegben szaladgál "félmeztelenül" mikor nem is mert van rajta egy-két cafat ruhadarab. Az inkább meglepőbb volt hogy mikor a vihar után a hullákat nézték ott volt egy ember aki nagyin Conanosan tolta egy szál gatya meg cipő és pár bőrdarab pedig akkor is hideg volt. Az már más hogy Lugo (már sejtettem hogy ő kicsi tömzsi) bírja a hideget mert északi de azért ez csak kevés ruha, mikor a többieken látszott hogy fáznak.
    A részről meg annyi hogy elég jó volt főleg mikor Crixosnak beszóltak. A 8. rész promója alapján nem tudom hogy most halnak-e meg Crixosék vagy majd utána de elég érdekes lesz meg hát Spartacus is összejön végre Laetaval és gondolom a végén megszületik a gyereke is

    VálaszTörlés
  14. Ha érdekel valakit kijött az első rész magyarul!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt vétek szinkronosan nézni, Spartacus szinkronhangja botrányos!

      Törlés
  15. Köszi a feliratot először is :)
    én viszont egy dolgot nem értek, történelem hű nem lesz már mivel a Vezúv után szétváltak Spartacusék és Crixuséknak idáig el se kellett vna ELVILEG jutni :D
    sal 3 részbe nem tudom hogy fogják besűríteni ezeket a dolgokat, szét kellene válniuk először Crixusékkal végezni majd utána Spartacusék szerintem ez így 3 részbe nem megoldható,
    meg hát most elvileg jön majd Julius Ceaser című sorozat is lehet h azzal összefűzve folytatják még ott a storyt? jó persze Crassus veri le a lázadást de akkor is :D túúúúúúúúúl sok kérdés merül fel sajnos :D
    és nem tudom hogy mennyire lesz történelem hű a story így :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De vannak olyan emberek is akik szerint csak a lázadás végén váltak külön nem pedig az elején. Ha a készítők így gondolkoznak márpedig a látottak alapján igen emiatt nem kell siettetniük a szétválást.

      Törlés
  16. Ave Ceasar, moritori te salutant!

    Spartacus és "leghűségesebb alvezére" Crixos viszonya is megérne egy misét. Crixos és a mögötte álló "kisebb sereg" kb. 10.000 fő elszakadása szinte előre borítékolható volt. Crassusék számítottak is rá. Szépen meg várták míg ez bekövetkezik, és csak ezután csaptak le. A fő seregtől különvált gallok és a germánok vereséget szenvedtek Publicolától, elesett Crixus is.

    Nyilván a szabad életet jobban szimbolizálta,vagy jobban kedvükre volt az a fajta életmód amit Crixos és követői nyomattak.Betörni római villákba enni-inni ájulásig a különleges ételekből és méregdrága borokkal leöblíteni.Szabadon fosztogatni,mint a madár,bárkit és bármit magukévá tenni, amit a szem száj megkíván.

    Ezzel szemben Spartacus csak akkor alkalmazta a szabad rablást, mint módszert, ha ez feltétlen szükséges volt. Emberei ellátása, kalózok kifizetése stb...Fegyelmet várt el a seregétől, szüntelen gyakorlatozást, tréningezést, menetelést, nélkülözést ha az adott helyzet, harci szitu úgy kívánta.

    Ez persze sok hirtelen szabadsághoz jutott rabszolga körében nem tette népszerűvé. "Minek szöktünk meg dominusunktól és kockáztattunk oly sokat, ha most ugyanúgy egy másik ember parancsolgat nekünk?" -Vélték.

    Spartacust és seregét talán ez (is) vitte a halálba, hogy nem tudott fegyelmet tartani az emberei között. Ha jobban belegondolunk ez lehetetlen feladat volt,hiszen több ezer rabszolga más más élettörténet. Különböztek az elképzeléseik, vágyaik, terveik érdekeik. Komoly nyelvi nehézségek is adódtak nem mindenki tudta magát megértetni normálisan a másikkal. Nem mindenki beszélte az akkori közös nyelvet.

    Egy viszont közös volt bennük ami rómaiaknál nem volt motivációs erő hisz nekik alanyi jogon megvolt: az a szabad élet utáni vágy, ez úgy ahogy összekovácsolta ezt a nagy színes hordát. Többek között ezért is voltak képesek ilyen nagy kaliberű katonai sikerekre.

    Akik Spartacus trák származását fogadják el, azok szerint vissza akart jutni a hazájába, Thrákiába, de a harcosai nem engedték, és rákényszerítették az itáliai rablóhadjárat folytatására.

    Legnagyobb hibájának sokan azt tartják, hogy északi győzelmei után visszafordult délre. Spartacust mégis a hadtörténet géniuszai között tartják számon, aki olyan háborúban volt sokáig sikeres, amelyet emberanyagban és utánpótlásban számára kedvezőtlen körülmények között vívtak.

    VálaszTörlés
  17. Ez a sorozat még a legrosszabb részében is benne van a top10-ben,szóval
    egyszerűen csúcs.A felirat, pedig tökéletes mint mindig :)

    VálaszTörlés
  18. Most néztem meg az évad első részét szinkronnal kényelmesebb de nekem az eredeti hang jobban tetszik a felirat meg tényleg kiváló köszi Zoli

    VálaszTörlés