A felirat állása:
Spartacus s03e10:
(HDTV-AFG, x264-ASAP, 720p-IMMERSE) LETÖLTÉS

2013. március 3., vasárnap

Kibeszélő: Az ötödik rész

Hogy tetszett a rész? Többet/kevesebbet vártatok? Vajon mi következik ezután? Írjátok le a véleményeteket egy hozzászólásban! Vigyázat! SPOILEREK!

40 megjegyzés:

  1. Az utolsó 20 perc nagyon nagy volt!
    A legvége meg elég Gyűrűk Urás a lángoló farkasfejjel :D
    Csak arra vagyok kíváncsi hogy a 3 szerencsétlen közül meghal e valamelyik Caesarral szemben

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is rögtön a Gyűrűk ura jutott az eszembe! :D
      Ez a rész már szerencsére fullon volt fight scene-el, ami hát valljuk be, nem tett neki rosszat... Ennyire már régen vártam a következő részt!

      Törlés
  2. fúú nagyon durva rész volt :D nem bírom ezt az 1hetes várakozásokat :\\

    VálaszTörlés
  3. Én azt nem tudom elképzelni,hogy Gannicus Crixsus Agron Spartacus hogy fog elesni.. Egyszerűen legyőzhetetlennek tűnnek a szememben..Főleg Gannicus és Agron.. Köszönet a kiváló fordításért!
    Egy kis off: Megvettem a Spartacus: Kardok és Hamvak című könyvet,ami a leírás szerint közvetlenül a Vér és Homok után játszódik időben..Kíváncsi leszek,hogy hogyan, mert Batiatus is szerepel benne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valószínűleg úgy, hogy gyűrűbe körbeveszik őket, és hátulról/oldalról leszúrják őket. Ezt a jelenséget kb. már itt is megfigyelhettük, ugyanis amikor a kalóz közölte h árulás történt bocsika, akkor gyakorlatilag csak Spartacus és Gannicus állt egymás mellett rengeteg római közepette, és elhullottak volna, ha nem érkezik meg Crixus.

      Szerintem a legyőzhetetlenségi listába bőven berakhatod Spartacust, ugyanis miután Theokolest lenyomták, azóta egyszer se maradt alul (ezzel szemben az egyiptomival szemben már mindenki maradt alul). Ezzel szemben Crixust sokkal többször intézték el a kelleténél... Ha ilyen toplistát kéne összerakni, én azt mondanám, hogy első helyen Spartacus-Gannicus van holtversenyben. Azt, hogy Crixus vagy Agron a keményebb jelenleg, azt nem tudnám eldönteni.

      Törlés
    2. "Én azt nem tudom elképzelni,hogy Gannicus Crixsus Agron Spartacus hogy fog elesni.. "

      Spartacus holt teste a történelem szerint nem került elő, nem találták. Lehet ezt kihasználva lesz valami csavar benne.

      Törlés
  4. Legutóbb "agyonfuttatták" a 4.részt amit én nem nagyon értettem miért is?Nos akik elaléltek a 4.résztől azok most tuti a paradicsomban vannak,mert szerintem a 3.évad eddigi legnagyobb része ez volt leszámítva az elsőt aminek ugyebár ütősnek kellett lennie a nézettség tartása végett :)Már majdnem lemondtam Crixsus-ról,h megint átmegy hülyébe és végleg ellentétekké válnak Sapartacus-al.Crixsus lett a kedvenc karakterem az első évad vége után :)Nekem egy kicsit más sok az a rengeteg lassítás a harcoknál,de ettől még imádom a filmet és totál kivagyok,h megint 1 hetet kell átimádkozni a folytatásért :(

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó rész volt! Szerintem a 3. évad legjobb része. És én is elképzelhetetlennek tartom Spartacus Crixus és Gannicus bukását. Agronét viszont annál inkább. Szerintem ő hamarosan meg fog halni.
    És én elolvastam a Kardok és Hamvakat és mit ne mondjak elég gyenge és nem a Vér és Homok után játszódik hanem asszem az 5. 6. rész között már Spartacus a bajnok, de a feleségét még várja és Barca is él. Amúgy szerintem nagyon erőltetett egy könyv egy ilyen klassz sorozat mellé.
    Köszi a feliratot és a gyorsaságot!

    VálaszTörlés
  6. A feliratot köszönöm , mint mindig míves munka . Csatlakoznék az előttem szólókhoz szerintem is az évad legjobb része volt .

    VálaszTörlés
  7. Ez is jó rész volt. :) Annyira tömény mostmár a sztori a limitált számú epizódok miatt, hogy alig-alig akad üresjárat. Mondjuk nekem továbbra sem tetszik ez a totális arányvesztés, ami szerint egy rabszolga felér 5-6 rómaival, és akkor még csak átlag rabszolgáról beszéltünk. Így nehéz lesz hihetően összehozni a vereséget az utolsó csatánál, aminél a valóságban túlerőben voltak a felkelők, mégis az lett, ami lett.
    Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy mivel sosem találták meg Spartacus holttestét, így történelmileg nem bizonyított, hogy valóban elesett, csak hát a rómaiak nyilván nem mondhattak mást, mint hogy meghalt. Ki tudja mi történt igazából, és hogy ott halt-e meg tényleg, vagy sem...:)
    Jah és köszönöm a feliratot!

    VálaszTörlés
  8. Én is köszönöm a feliratot. Rescpect a minőségért:)
    A részről...A legutóbbi 4. részt rendesen "kifikáztam", de ez a mai 5. visszahozta az igazi Spartacus "érzést" bennem. Volt benne minden, ami a sorozatra jellemző. Menő harci jelenetek, árulás, érzelmi szál, erotika, erőszak, és csavarok mindkét oldalon. Amikor már azt hihetnénk, hogy az egyik fél megtréfálta a másikat, 1 perc múlva fordul a dolog...Toronymagasan a legjobb rész ebben az évadban.
    És megmondom őszintén...Nem vagyok benne biztos, hogy az lesz a vége, hogy a hőseink meghalnak. Egyrészt nagyon arra van kihegyezve a dolog, hogy Spartacusnak buknia kell...Óriási fordulat lenne, ha mégsem...És a nézőkben és rajongókban is pozitívabb képet festene egy "happy end":)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon izgalmas rész volt. Julius egyedül legyőz 3 gladiátort utána, másik 3 at szívat. Elmondhatta, hogy hátba szúrta Spartacust is! Nem semmi! A gladiátorok biztos fáradtak voltak! Remélem a következő évad a triumvirátussal folytatódik - ezekkel a szereplőkkel. 1 bajom van csak a Crassus néz ki úgy, mint ahogy Cézárnak kellene: aki sasorrú ravasz latin róka, a történelem egyik legnagyobb, lángeszű hadvezére. Mindegy ez úgy is csak nekem tűnt fel!:) Nagyon köszi a feliratot!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon vártam ezt a részt, kíváncsi voltam hogy mi lesz, de erre a fordulatra nem számítottam nekem ez a rész hatalmasat ütött, majd megőrültem amikor néztem, Crixos meg Naevia is kezd észhez térni, ez így nagyon jól jött ki, áttérve rre a sebezhetetlenes témára: nekem az elején nagyon nem tetszett az új spartacus, kinézetre is sokkal többet vártam, meg egyébben is, nem is volt annyira kipattintva mint az ezelőtti, de szerencsére már megbarátkoztam vele nagyjából, nagyon jó színészi teljesítményt nyújt ő is, és egyértelműen úgy is harcol, hogy rómaiak mintha a Hadistenüket látnák maguk előtt ellenségként, azt hogy egy "rabszolga" felér 3-4 rómaival azért ez erős volt, mert csak a jobbak ilyenek, de máshogy elő sem lehetne adni a sztorit ilyen jól nyilván úgy kell a nézők elé adni hogy elpusztíthatatlanok, meg azért a Gladiátorok olyan fegyverekkel olyan kiképzést kaptak, hogy bőven felértek 2-3 római katonával, mármint az átlag, az annál jobban meg... de ezt meg lehet figyelni majd hogy Caesar ugyanez lesz a rómaiaknál, ezt máshogy nem lehet...
    De a lényeg hogy Spartacus nálam a favorit, mert ha nem hátbatámadják akkor lenyiszál mindenkit, utána Gannicus, mert őt láttuk már nem olyan jól harcolni is, Agron meg Crixos szerintem is nagyjából egy szinten vannak, bár Crixos ha éppen nem bolondítja Naevia akkor nagyon odatudja magát tenni, remélem nem fog Spartacus meghalni a végén vagy valamit kitalálnak rá, mert bekönnyeznék a monitor előtt:/ :D

    VálaszTörlés
  11. Tényleg remek rész volt. Én annak is örülök, hogy végre elhagyják a várost. Elég volt az előző évadban, hogy majdnem végig a Vezúvon ültek, most meg itt. Tudom, hogy nem olyan a költségvetés, mint egy mozifilmnél, de remélem az utolsó részekben tényleg bebarangolják Itáliát és az évad végén lesz egy monumentális ütközet.
    Remélem, hogy a végére azért maradnak a történelmi hűségnél (már most úgy tűnik átugrottak jelentős dolgokat), mert elég furán jönne ki, hogy a lázadás győzött a hatalmas Róma fölött, vagy, hogy elbukott a lázadás, de a vezérei túlélték és boldogan éltek, míg meg nem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Részben igazad van, de alapból nem lehet teljes pontossággal követni valamit úgy hogy kevés az infó, csak az van meg biztosan hogy Crixossal majd összevesznek, és neki a csapatát lemészárolják, ugyanez nincs meg Spartacusról, de nyilván azt mondták akkor, hogy biztos meghalt, de most elég nehéz lenne elképzelni, hogy ez a hatalmas harcos úgy végezze be hogy elvileg többen lesznek, mint az ellenséges Római katonák. na mind1 kíváncsi leszek nagyon a befejezésre, persze egy monumentális ütközetet várok én is, de nem feltétlen Spartacus halálával.

      Törlés
    2. Nagyon jó rész volt! Köszönjük az igényes feliratot :)
      A történelmi hűséggel kapcsolatban pedig szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a történelmet ugye a győztesek írják.. Ha már eleve ebből indulsz ki, akkor tudhatod, hogy szinte akármit mondhattak mégis ki tudná az igazat, mert visszautazni az időben nem lehet. Aztán most nekiállhatnám kicsit piszkálni a "történészeket" is, akik pár csontból és romokból, versekből olyan szép "tuti hogy ez volt akkoriban sztorikat" kerekítenek ki, hogy csak na, velünk meg megtaníttatják az iskolapadban. Nem mennék bele nagyon, ezzel csak annyit akartam mondani, hogy szerintem nem kellene véresen komolyan venni és remélem nem is veszik majd a sorozatban. (Valami nagyon jó fordulatos befejezésre számítok.) Elég, ha csak a közelmúltban elkövetett, megtörtént dolgokra gondolsz, amit tanítanak, amit leközölnek a tv-ben, újságokban és ami valójában történt, nem teljesen fedik egymást, a részigazságok meg ugye nem a teljes igazság... ennyi erővel lehet, hogy nem győzték le Spartacust, lehet, hogy egyik vezér sem halt meg, hanem elszivárogtak vagy elfoglaltak déli kikötővárosokat, vagy csak beépültek a népességbe éltek tovább, megléptek északnak, volt aki átment Szicíliába akármi.. komolyan hinnél annak, akinek az az érdeke, hogy elhitesse magáról, hogy mekkora hadvezér és Róma mindenek felett áll?! (?Propaganda szöveg?)
      Alig várom a következő részt :DD

      Törlés
  12. Azzal kezdeném,hogy köszi a feliratot.Ez a rész tényleg az évad eddigi legjobb része volt.Most kezdtek el újra pörögni egymás után az események.Nem mindig veszik alapul a történelmet nem baj kell a csavar és ármányság a sorozatnak.A kalóz már nem tréfálja meg Spartacust nem miatta fog csapdába esni.Crixus kibékül nem is tudom ezek után,hogy jár majd külön utakon,de megcsinálják ennek a sztoriját is.Sejtető volt Gannicus beszélgetése Sparival,amikor a haláláról,esetleges gyászról szólt.Remélem nem esik el vagy csak a végén,de olyan csavarok vannak a filmben,hogy megjósolni sem lehet,na ezért is szeretem csak ezt az egy sorozatot.Picit unalmas Crassusék állandó sexelése.A fia meg jól meg bosszúlta az apja ágyasán keresztül a gyászát.Eléggé éresztette a csajjal,hogy ő csak egy rabszolga.A végét nehéz megtippelni mi fog történni Spartacussal.Lehet úgy oldják meg,mint a mostani rész végén,amikor Caesar kezében volt a kard,ugyan így lehet Spari kezében a finisben gyilkos fegyver,aztán a nézők fantáziájukra bízzák a végét.

    VálaszTörlés
  13. Imádtam ezt a részt is. Hihetetlen fordulatos lett az évad!
    Sajnos előre láthatóan nem maradhatnak életben a vezérek, hiszen furcsa lenne ha ők gyáván elmenekülnek, míg a többi rabszolga mind meghal. Nem hiszem,hogy magára hagynák követőiket.
    Az előfordulhat, hogy Spartacus a végső csatában súlyos sebet kap, és valaki hozzá közel álló megmenti az életét.
    Én Gannicusnak szorítok, de nagyon!!! Sajnos kevés esélyt látok rá, hogy pont őt kímélik majd meg. :( Pedig a kedvenc karakterem!!!
    Saxa fog meghalni, mert ő a legfeláldozhatóbb a karakterek közül jelenleg. Az ó halála fog fájni legkevésbé. Persze nem olvastam én sem a forgatókönyvet. :)
    Hihetetlen tényleg mennyire izgulok a következő rész miatt! Ááááááá mikor lesz mér 7vége??? :(

    Gannicus!Gannicus!!Gannicus!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is a Team Gannicust erősítem. Saxa halála után kíváncsi leszek hogy vajon a másik lány Sibyl teret kap-e.

      Törlés
  14. Agron a Caesarhoz intézett szavai helyett (az episod végén mikor pofán vágta és Caesar kifeküdt) simán le vághatta volna, ez olyan életszerűtlen ponyvaregényes. Jó persze az egész évad az. Szórakoztató de túlzottan Hollywoodisra sikerült.

    Ez a Caesar érdekes beszivárgó. Korabeli kommandós, szuper G.I.Joe karakter. Ráadásul közismert hogy amolyan nyeszlettebb hadvezér politikus volt. Oké tudjuk róla, hogy igencsak kalandos fiatal évei voltak (kalózok fogságába is esett stb...)

    Crassus is segítette adósságai egyengetésébe nem a két szép szeméért persze, ez is tény, de ez a "szuperhős egy szál életlen vasdarabbal a kezembe katona levágok egyedül bármennyi embert" kicsit már kezd sok lenni.

    Ha már úgyis egy valóságos egykor élt és rettegett személyre húzták rá ezt a kitalált bőrt, jellemet, akkor már igazán ki is nyírhatná valaki. Persze az is közismert hogy Caesar nem így meg nem ilyen fiatalon és nem lázadó rabszolgák keze által purcant ki, hanem befutott diktátor konzul lett stb...halála Március 15. 44-ben (55 év)következett be.

    Szóval nem tom mit terveznek még vele, de engem már így ebben a formájában idegesít a karakter. Miközben pontosan tudja mindeni ki volt és mi volt az élettörténete Julius Caesarnak valójában.

    Na mindegy. Nem volt annyira rossz ötlet a forgatókönyvíró(k)tól, de a kivitelezése eléggé terminátorosra sikerült.Kissé lehetne esendőbb is.

    VálaszTörlés
  15. Neehogyvégelegyenmár !

    VálaszTörlés
  16. Tudtommal terveznek egy sorozatot a Spartacus után Ceasarról és ö lesz a főszereplö.

    VálaszTörlés
  17. http://comment.blog.hu/2012/11/29/julius_caesarrol_szolna_a_spartacus-spinoff

    VálaszTörlés
  18. Számomra a város áthatolhatatlan kapuja volt kissé megmosolyogtató ebben a részben. Hisz kulcsfontosságú volt, hogy kinyissák. Aztán Caesar egyszerűen felgyújtotta. Nem lehetett volna ezt kívülről is megtenni? Nem is kellett volna a kapuig sétálni. Lett volna más módja is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem csak ez volt vicces ebben a részben, de inkább ideges voltam, hogy ennyire megromlott a sorozat színvonala. :(

      Törlés
    2. Mondj 1 sorozatot, ahol jobb a színvonal!

      Törlés
    3. Amúgy az hogy felgyújtotta a kaput az csak egy spontán hirtelen jött ötlet volt mert azért küldték be hogy kinyissa a kaput de mivel ez nem sikerült emiatt lett felgyújtva ami persze hülyeség volt mert mivel tömör volt a kapu csak a belső része kezdett "égni" de magát a kaput a kossal törték be ami a B terv volt a tűz csak ilyen látvány ráadás.

      Törlés
    4. Na ne viccelj már ember! Azt a kaput nem törték volna be, ha nem ég át kellőképp! Ha faltörő kossal ilyen könnyű lett volna betörni, már rég megtették volna. Nem vártak volna ennyit arra, hogy kinyissák! Ez a szitu kissé röhejes, de én nem gondolom, hogy ez még a színvonal rovására menne.

      Törlés
    5. Már nem azért de az a kapu nem 5 centis fából volt és nem égett az egész 2 percnél tovább sőt még annyit se el ne meséld már hogy az teljesen átégett volna annyi idő alatt meg mint a rész közepén akkor csinálták a kost tehát nem a kapu égésére vártak hanem csak a kos elkészülésére.

      Törlés
    6. Hát persze. Ceasar is csak szórakozásból gyújtotta fel a kaput. Igazából nem volt rá szükség. Épp ráért, hát megpróbálta felgyújtani. Te el is hiszed amit írsz vagy csak irkálsz össze-vissza?

      Törlés
    7. Vagy arra gondoltál, hogy bár marha egyszerű lett volna betörni a kaput a kossal, de ők inkább úgy döntöttek, megvárják míg valaki belülről kinyitja. Miért? Azért?? Vagy várták a kost, amit épp a kézműves szakkör faragott Rómában?

      Törlés
    8. Ha normálisan nézted volna a részt láttad volna hogy ott faragták a kost a táborban. Caesart meg azért küldték be hogy nyissa ki a kaput hogy csendesen és gyorsan be tudjanak menni a rómaiak. Elég fura lenne hogy ha a történelemben a rómaiak minden városkapu ostrománál valakit beküldenek hogy épüljön be és ha tudja gyújtsa fel a kaput hogy ők kossal könnyebben be tudják törni.

      Törlés
  19. huni93: Gengszterkorzó (Boardwalk Empire)

    VálaszTörlés
  20. A Gengszterkorzó egy nagyon jó sorozat, de fele ekkora adrenalin löket sincs benne, mint a Spartacusban, én ezeket a kisebb hibákat észre sem veszem, lehet pont ezért szórakoztat ennyire ez a sorozat!
    Lehet romlott a színvonal, de nekem még mindig a BEST!
    A sorozat a rész és a felirat is 10/10!!

    VálaszTörlés
  21. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  22. Basszus,elkezdtem megnézni újra az első évadot...
    hááát,szerintem ahhoz képest ez ami most megy egy nagy nulla

    VálaszTörlés
  23. Nem lehet mindig az Arénában harcolni,de tényleg nagyon jól megcsinálták az első évadot!

    VálaszTörlés
  24. Tök igaz hogy ez volt az eddigi legjobb része az évadnak, másokkal ellentétben én nem a kapu felgyújtását vettem észre itt mint negatív dolgot hanem az a jelenet szúrt szemet, amikor Spartacus elmegy kajáért. A kalóznak mindent odaad az infókért, a legnagyobb bizalmatlanság, és viták közepett kihajózik anélkül hogy szólna Crixus-nak pl,és miért? Egy kocsinyi búzáért... az ilyen jeleneteket annyira leegyszerűsítik. Mennek nagyba a rómaiak, max 15-en egy lovaskocsin, és viszik az ellátást Crassus seregének. Erre Spartacus lecsap kinyírja a rómaiakat stb. Mi volt a kocsiban? oké hogy Buza de az a kocsinyi lószar hogy tartja el a seregét? egy napig elég lenne a fél seregnek de többet nem? Az ilyenek néha le tudják vinni a színvonalat mert simán megcsinálhatták volna sokkal jobban, nemhiszem hogy akkora a pénzhiány.Ettől eltekintve a legjobb része a sorozatnak. :)

    VálaszTörlés