A felirat állása:
Spartacus s03e10:
(HDTV-AFG, x264-ASAP, 720p-IMMERSE) LETÖLTÉS

2013. január 27., vasárnap

Kibeszélő: Az első rész

Hogy tetszett a rész? Többet/kevesebbet vártatok? Vajon mi következik ezután? Írjátok le a véleményeteket egy hozzászólásban! Vigyázat! SPOILEREK!

14 megjegyzés:

  1. Nem tudom ti,hogy vagytok vele de nekem a gods of the arena, és a blood and sand után a sorozat az egy mélyrepülés. Nagyon szerettem top 1 volt nálam sok ideig.
    Ehez a mélyrepüléshez természetesen sok dolog hozzájárúlt amiről nem tehetnek a készítők sem a színészek. Andy Whitfield halála egyben távozása a sorozatból sokat elvett belőle, és a környezetváltás a ludus és arénáról szabadtérre nekem nem jött be mondjuk ennek el kellett jönnie mivel a történetnek haladnia kell.

    A sablonos vágások, lassítások is már kicsit unalmasak. A fő dolog ami kicsit idegesítni szokott még,hogy a római katonákat úgy hentelik mintha falevelekkel harcolnának. -> Erre mondhatja akárki,hogy ez egy sorozat és nem a valóságot tükrözi.

    A " ha nem tetszik ne nézd" válasz kommentek kíméljenek. Igen is nézni fogom csak a véleményemet fejtettem ki és remélem senkinek nem vettem el a kedvét a sorozattól. Érdekelne,hogy csak én vagyok így vele vagy már más is tapasztalta ezeket?? Mindenkinek jó szórakozást hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Összességében a rész nagyon bejövős volt, köszönjük mczolly a feliratot, igazán kiváló fordítás! (mint fordító a fordítónak mondom) :)

    Nagyon pörgős évadra számíthatunk, hiszen ha jól tudom 5 évadosra tervezték volna, ha nem következnek be a sajnálatos események. Így viszont röpke 10 részbe lesz minden belezsúfolva, nem tudtam, hogy ezt hogy fogják megoldani, most már az első rész után világos.

    A történet az előző évad után időben jóval előrébb veszi fel ismét a vonalat, miután Spartacus egy sor csomó csatát megnyert, amiből körülbelül láttunk 2-3 db másodperces bevágást. Ezt azért sajnáltam, hogy ez csak így ennyi volt, de próbálom azzal nyugtatgatni magam, hogy így biztosan végig izgalmas lesz.

    A rész nálam összességében 10/10-et érdemel. Amik zavartak mégis, azt már az előző évad is elkezdte, már ott kifogásoltam, a 'tipikusan filmes' jeleneteket mint pl:

    - A római katonák, hiába elvileg komoly harcosok, és állig páncélozottak, bármilyen főbb szereplőtől, legyen az nő, vagy Nasir-kaliber újonc, egyetlen vágással, 5 liter vér kifröccsenése közepette szörnyethalnak. Gyakorlatilag mintha madárijesztőket vágnának le, csak be vannak öltöztetve.

    - A harcjeleneteknél olyan gyorsan megy a jelenetváltás, hogy az ember azt se tudja, hova kapja a fejét. Nem is beszélve arról, hogy mennyire hiányoznak a párbajok, egy vágás, egy halál, gyakorlatilag ez a felállás.

    - Az szerintem nagyon ciki volt, amikor Spartacus az elején belovagolt vagy 15 római katona gyűrűjének közepébe (akik nagyon megijedhettek, mert a pajzsukkal íjász-hadsereg elleni védelmi pozíciót vettek fel) és nyugisan kaszabolt jobbra-balra. 'Igaziból' kb. bárki ledöfhette volna lándzsával, akár egyszerre, több oldalról is.

    - Az utolsó dolog ami zavart, az az, ahogy Crassus elintézte a gladiátor-bajnokot. Puszta kézzel rászorít egy éles kardra, kitépi a kezéből (úgy, hogy gyakorlatilag a gladiátor sértetlen volt, csak egy vágás volt rajta!) fittyet sem hányva arra, hogy mindkét tenyerét csontig felvágja, még sikerül így is hasba szúrnia a bajnokunkat. Teljesen reális :)

    Nem nagy dolgok, de nagyon tudja szúrni az ember szemét. Mindenesetre az alapok gyönyörűen le lettek fektetve, Crassus igazán méltó 'főellenség' lesz. ^^

    VálaszTörlés
  4. Én titkon abban bízom,hogy a történelem nem ismétli önmagát s a végén Spartacusék győznek majd belovagolnak Rómába és véget vetnek a római birodalomnak így nem alakul ki a későbbi Olaszország sem és egy csomó kellemetlenségtől óvja meg így az ekkor még nem lévő Magyarországot! :)

    VálaszTörlés
  5. Én nagyon sajnálom hogy nem húzták még el legalább az 5. évadig, hogy sokkal részletesebben be tudják mutatni Spartacus Róma felett aratott győzelmeit, amikből kaptunk is egy kis ízelítőt visszatekintés formájában!!
    Így, hogy tudom az utolsó évad, várhatom Spartacus sajnálatos elestét...ami nagy valószínűséggel be fog következni (nem csak a történelmi hűség miatt), hanem mert Crassus szerintem bitang keményre sikeredett! Emlékeim szerint az 1. olyan római, aki nem tartja sokkalta feljebb valónak magát egy átlagos rabszolgánál, ráadásul jól képzett harcos és stratéga is!:D
    Maga a rész nekem tetszett, persze nekem is szemet szúrt 1-2 "képtelenség", mint az előttem kommentelőnek, de ezeken gyorsan túl tudok lépni! Ez a sorozat még mindig baromi nagy adrenalin löket...és még mindig 10/10!!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon pörgősre sikerült az első rész. Az 50perc csak úgy elrepült. Crassus karaktere már most nagyon jó. Továbbá én is egyetértek az előttem szóló kritikáival, de ugyanakkor azt sem lehet, hogy minden részben kinyírnak egy kulcsembert.

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok,külön üdvözlet Mczollynak!

    Nagyon tetszett az első rész,az volt amit vártam.Fura volt a régebbi szereplők hiánya,viszont Crassus telitalálat!Akárhogyan is van,valahol vérzik a szívem mert már csak 9 rész van ebből a csoda sorozatból,mert tartom azt amit régebben is írtam,sok jo filmet és sorozatot láttam már,de ez benne van a TOP3-ban.

    Ui:Crassus rabszolga nőjét MEG HÁT!!!!

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok, én is nagy köszönettel tartozom Mczollynak!
    Nemtudom hogy vagytok vele, de nekem túl sok a vér, a fröccskölés, számomra nem hozza el a hitelességet. Igaz mostanra a harcokból nem kaptunk keveset, de azért Spartacus mégsem halhatatlan, legalább esne már rajta egy-két pengevonás. A színészeket már megszoktam, vártam volna a régieket vissza, a buja jelenetek megint bizonyítottak....:)
    Izgatottam várom a következő részt.
    Sikeres munkát a felirathoz!

    VálaszTörlés
  9. Az én véleményem már nem annyira rózsás mint az előttem szólóké. Ez a sorozat is sajnálatos módon pont azon verembe esett mint a szökés egykor. Az első évad remek volt, amíg a főbb szereplők el voltak nyomva, és csak óvatosan seftelhettek, némi extráért cserébe, az utolsó évadban viszont már szabadon járnak amerre akarnak, és majd hogy nem nagyobb hatalmuk van mint az ellenfeleknek, nem beszélve arról, hogy 3-an kitesznek egy kisebb sereget :))

    A fröcsögő vér effektus ami az első évadtól rendkívül zavaró számomra, és most hogy olvasom másokra is rossz hatással vannak, még mindig nem sikerült kifinomítani, sőt rosszabb lett, olykor narancssárgás a fröccsenő vér, + sokkal elegánsabb lenne ha nem mutatnának be minden lefejezést, mert úgysem tudják teljesen realisztikusan animálni, viszont ha csak a lehulló fejet és az eldűlő testet látjuk a képzelőerőnk hiper-realisztikusan kipótolja a hiányzó képeket.

    Az egyetlen gondom, hogy az előző évadban minden szálat elvarrtak, az összes komoly ellenfél kimúlt, és nem tudom, mennyire fog sikerülni az újakat úgy beállítani, hogy azok komoly izgalmakat okozzanak, látva azt, hogy Spartacus hogy csépeli a képzett harcosokat idézőjelbe a képzettet.!

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok, talán rosszúl tudom, de javítsatok ki kérlek. Én úgy gondolom hogy azok a "képzet" római katonák nem biztos hogy valami nagy hóditás megjárt légió. Akkoriban elég gyakori volt a 6-9 hónapos kiképzés aztán irány a húsharáló. Én így magyarázom (magamnak legalábbis) hogy miért hullanak úgy a szépen felöltöztetett statiszták ... olyan gladiátorok által akiknek a neve a 2 évadóta egyenlővé vált a rettegéssel. Besparáztak stb.A vér borzalmas valóban ... egy szinten azt mondom hogy a vérnyomás miatt de sokszor erős tulzásba esett a rendező :). Hiányolom én is a pár harcokat de remélem erre még lesz valami megoldása a készitőknek. Azeddigi filmekhez képest szerintem most ábrázolták a legjobban Crassust. Csatlakoznék az elöttem szólokhoz, nekem is nagyon bejött ez a rész. Köszi a feliratott! :)

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!

    Respekt McZollynak a fordításért elsősorban.

    A rész nekem nagyon tetszett, leszámítva azok a dolgokat, amiket már fentebb leírtak. Crassus gladiátor hasbaszúrós jelenetén konkrétan röhögtem: megfogja a kardot marokra és beleszúrja az Aréna egykori bajnokába? Nem volt valami realisztikus. Az elején meg konkrétan azt hittem, hogy valahova előretekintünk és már Spartacus bukását látjuk és majd jön egy felirat: 2 évvel korábban. Nem volt egyszerűen életszerű, hogy gyakorlatilag phalanxba állnak a katonák, előretolt dárdákkal Sparti meg odamegy rendet tenni.
    Összességében, ahogyan a fbon is írtam: várom a következő részt, mint szegény gyerek a Karácsonyt. Évek óta az egyik legjobb film és sorozat is, amit láttam.
    További sok sikert és kitartást a fordításhoz!

    VálaszTörlés
  12. nagyon király rész volt, a felirattal egyetemben!
    szerintem nagyon jól mutatja be az akkori "véres valóságot"

    VálaszTörlés
  13. Hali! Szerintem a éren nem kell fennakadni, köztudott, hogy a készítők kicsit 300-asra akarták csinálni. Szerintem ez sikerült. nekem az hiányzik, ami az első és a második évadot olyan különlegessé tette, ti. hogy a harcoknak történetük volt Spartacus-Crixus, Gannicus-Crixus szinten és a kisebb gladiátorok tekintetében is. Persze ez már más közeg és l kell fogadni, hogy a történet fő momentuma Spartacus bukás felé vezető útja lesz.
    Azt hiszem Crassus és Caesar karaktere kárpótolni fog minket a kidolgozatlanabb részekért...

    VálaszTörlés
  14. Egy kis összegzés a Spartacusról:

    http://mozimustra.blogspot.hu/2013/01/spartacus-3-evad-elso-resz-es.html

    VálaszTörlés