A felirat állása:
Spartacus s03e10:
(HDTV-AFG, x264-ASAP, 720p-IMMERSE) LETÖLTÉS

2012. április 1., vasárnap

Évadkibeszélő

Mit gondoltok az évadról? Többet vagy kevesebbet kaptatok a vártnál? Mik voltak a legemlékezetesebb pillanatok, és mik voltak a legnagyobb bakik? Minden véleményre kíváncsiak vagyunk.

55 megjegyzés:

  1. Elkezdem írni megiint én de hosszú lesz:-)Nos..én azt gondolom,hogy a történelemnek ez egy olyan kora volt,amiről ha valaki a mostani filmes technikákkal csináél egy olyan sorozatot mint a Starz,azt egyszerűen nem lehet elrontani..Nem lehet.
    Amikor vártam hogy elkezdődjön ez az évad,valami olyasmi érzésem volt,mint amikor az ember nagyon kíván egy nőt és végre megkapja,a magáévá teheti..Férfitársaim értitek:-)

    Nekem először az új Spartacus nem jött be.Andyt nehéz pótolni,de aztán kezdtem megszokni és a végére egész belejött ez a Liam gyerek:-)
    De hogy ne csak mindig a pozitívumok kerüljenek előtérbe írok azt is ami nem tetszett.Nekem nem tetszett Crixus szerepe...Ezzel az egész Naeviás dologgal ellaposították,remélem a következő évadban jobb lesz.Aztán hiányoltam Mira szerepét,szerintem kissé háttérbe tették,többet vártam.Ennyi negatívumot tudok mondani:-)

    Ami nagy húzás volt az egyértelműen Gannicus,bár muszáj is volt visszahozni hiszen a rabszolga felkelésben valóban részt vett.Glaber egy hatalmas figura,Ilithya istennő.Ami rám igazán nagy hatással volt az Lucretia megjelenése,nagyon tetszett azt hiszem a második részben a bordélyházi aprítás,a capuai aréna rombolás,aztán ha emlékeztek a 7ik rész egy éjszakai kikötő látvánnyal indul szakadó esővel mennydörgő éggel-BESZARÁS!!!!-az egész 9-10ik rész,de egész egyszerűen mind jó volt,tökéletes,magával ragadó,szenzációs...

    Ha a történelem szerint haladunk,nem tudom elképzelni hogy még minimum 2 évad ne legyen,túl sokminden van még ami törtánik...Crixusék különválása-eleste,Spartacus megver 2 légiót illetve a kalózokkal való üzletelés és meghiúsulás,Crassus csapdájából való kitörés és a végsőcsata.Keresztrefeszítések,Pompeius,stb...

    Ha ezt 1 évadba akarnák besűríteni az legalább 20 rész bár nekem úgy is jó..

    Nos mindent egybevéve zseniális volt,megunhatatlan,kicsit más mint a Vér és Homok de a történelem is más volt.

    Kíváncsi vagyok a többiek véleményére,akár az én írásommal kapcsolatban is.

    VálaszTörlés
  2. Isteni sorozat, alig várom a következő évadot. Még mindig az utolsó rész hatása alatt vagyok, messze felülmúlta az elképzeléseimet.

    spoiler

    Ashur végre magkapta azt ami járt neki, embereit is utánaküldték.
    Ilithya-nál meg visszanyalt a fagyi. Se gyerek, se férj..túléli?
    Többiekről nem is beszélve.

    Amit/akit sajnálok az Doctore és Mira, mind a 2 elég kedvelhető karakter volt számomra.

    Bár a történetet mindenki ismeri, rossz így nézni hogy tudjuk a vége nem happy end lesz. De aprításban lesz még részünk.

    Kérdés más csak az, hogy mivel fogják felülmúlni az eddigieket?

    Biztos követni fogom a többi évadot is!

    VálaszTörlés
  3. Lehet már egyébként tudni vmit a következő évadról ?:)

    VálaszTörlés
  4. Csak annyit Silent hogy január óta megy a forgatás Új-Zélandon és ki van választva Crassus és Julius Caesar is.Aztán hogy hol tart azt nem tudom,Viva Bianca facebook oldalán elég sok információt lehet találni.

    VálaszTörlés
  5. fúh... azt a rohadt te jó jég.... Ez a sorozat... EZ egy egy áh.. szóhoz sem jutok, ez ISTENI sorozat... egyszerűen megszólalni is nehéz ezután a rész után... már az elejétől kezdve, ezek a fordulatok, meg ez a történetvezetés... Szegény Mira, ő volt az egyik kedvencem, nagyon sajnálom és nem is tulajdonítottak neki nagy figyelmet ebben az évadban, mint glammi is írta.. Aztán végig amikkel bombáztak minket... Ashur a legmegaláztatóbb halállal halt, egy nő ölte meg, Tökéletes! Sztem mindenki élvezkedett, hogy végre Ashurnak vége, a kis szemét..:D Aztán az Ilithya-Lucretia szál is már mikor azt hittem, hogy az lesz aztán rájövök hogy mégsem, de aztán megint..:D
    Meg ami még sztem zseniális volt, az az, amikor Glaber és Spartacus szembe került egymással és 4 ellen egy sereg, aztán hirtelen megjelenik mindenki hátulról... meg a vége, áh sztem mindenkit kielégített.:D
    Egyszerűen ezt a sorozatot, már nem lehet egyszerűen élvezni, én már közben guggoltam, ültem, feküdtem, kereszt beraktam a lábam, már mindent csináltam 2 percenként, nem lehetett nyugton maradni!
    A nagy kérdés, mit fogok csinálni ezután? Nem lesz mit várni egész héten, hogy végre nézhessem az új részt!
    Le a kalapom ezelőtt a sorozat előtt, imába kéne foglalni!
    És a te neved is Zoli! Köszönjük az egész évados munkád! A te felirataid nélkül nem lenne ennyire jó ez a sorozat!
    (fú sokat írtam..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem örülök, hogy meghalt Ashur. :D
      Ritka jó fordulatokat hozott az ürge, jól vezette meg az embereket.

      Törlés
    2. természetesen, főleg az első évadban!
      de néha kitekertem volna a nyakát, aztán most, amikor már nem menekülhetett a haláltól, mert úgyis mindenki meghalt... hát most jól odacsaptak neki.:D de attól függetlenül egy baromi jó karakter volt, tán az egyik legjobb.

      Törlés
    3. Ahogyan az előző évadban Batiatus is az volt...de haladni kell a korral a történetben is,végülis 4 biztos szereplőnk van a jövőre nézve aztán csak Spartacus marad.

      Törlés
  6. Ilithya meghalt.A producer nyilatkozta.
    Állítólag a 7-8 évad sem elképzelhetetlen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 7-8 évadot honnan veszed? Nem bánnám ha így lenne. :)

      Törlés
  7. Eddig a készítők elég profinak tűnnek remélem nem azzal fogják elbaszni a sorozatot, hogy ameddig jó a nézettség addig jönnek az újabb évadok. Deknight még 2 évre szerződött le a Starz-zal tehát remélhetőleg a 4. évadnál nem fogják tovább húzni.

    Az évad egy kicsit csalódás volt. Spartiék oldala egy kicsit unalmasra sikerült, pedig voltak nagy tettek(bánya, aréna, kikötő) mégis sokkal szívesebben néztem a szarkavaró rómaiakat. Bár szerintem eleve a sorozat alapja az intrika és az, mint mindig(előző két évad) jól sikerült. Kövezzetek meg de a filmeknél is mindig a rosszakkal "vagyok", valahogy mindig sokkal eltaláltabb karakterek. Ashur nagyon fog hiányozni és Lucretia is remélem kellően gonosz és cselszövésben jártas karakterekkel fogják őket pótolni.
    A gladiátorok oldalán egyértelmű kedvenc Gannicus és most már Spartacus is az lesz, hogy nem csak a bosszú érdekli, hanem az eszméjük is. Doctore-t sajnálom.

    Hibái ellenére is még mindig a kedvenc sorozatom, várom a folytatást. Az évad: 10/8.

    Még egyszer köszönöm az összes feliratot.

    VálaszTörlés
  8. Tartalmas volt az utolsó rész... de ez várható volt. Voltak benne apróságok, amik szemet szúrtak, meg picit hülyeségnek tűntek, pl. amikor Glaberék visszavonulnak Spartacusék meg másznak fel a falon. A római katona simán elszalad két befelé mászó rabszolga mellett és egyből Spartacusnak ront neki. Ha van egy kis esze a másik két köcsögöt akár futás közben is legyakhatta volna, vagy hanyatt löki, vagy bármi, ez meg csak úgy elcaplatott mellettük. Na de mindegy. Minden filmben ez legyen a legsúlyosabb hiba! :)
    Azt már korábban is megjegyeztem, hogy szerintem Lucretia le fogja nyúlni Ilithia gyerekét. És ez be is jött. Csak épp azt nem gondoltam, hogy aztán így bekattan csórikám. Szóval ezen elkerekedett a szemem kicsit.
    A végkifejletben én vártam, hogy Spartacus mikor köpi el Glabernek, hogy a gyerek, akit annyira vár igazából nem is tőle van. Az még egy szép kis pofon lett volna, mielőtt szarrá aprítja... de lehet túl sok szappanoperát láttam, ezért gondolok ilyesmikre :)
    És ugyanígy lehet a hülye csajos sorozatok hatása miatt vagyok elégedetlen azzal is, ahogyan Spartacus lereagálta Mira halálát. Mira egész idő alatt azzal cseszegette, hogy Spartacus semmit sem érez iránta, szerettem volna, ha legalább a halála után bebizonyosodik, hogy tévedett, hogy fontos volt. E miatt kicsit csalódott vagyok. Oké, ne viselje meg annyira, mint amikor Surát vesztette el, de ennél lényegesen többet vártam.
    Amin viszont nagyon meglepődtem, hogy gyakorlatilag a komplett római színész-gárdát kiirtották. Persze, jönnek majd új szereplők, de jó lett volna, ha az új évadban azon az oldalon is felbukkantak volna ismerős arcok... legalább néhány.
    Crixus karaktere nekem is csalódás volt az évadban. Mert azon kívül, hogy a nője után nyöszörgött, meg pátyolgatta nem is csinált semmit és ettől olyan csirke lett az egész figura. Nulla érzelmi stabilitás, aki tehette lenyomta... áh! Remélem az új évadban azért visszavarrják a tökeit!
    És a végére... Ashur. Azt hiszem kijelenthetem, hogy jó páran tévedtünk és mégsem volt Nasir testvére. :D Sablonos is lett volna, hiszen amint Nasirka feltűnt majdnem mindenkinek ez jutott eszébe először.
    Minden esetre én sajnálom, hogy meghalt. Utáltam, de olyan színt hozott a sorozatba, amitől csak még lenyűgözőbb lett az egész. Egy ..sz volt, de hiányozni fog.
    Meg Glaber kerek feneke is... :D

    Na jó. Ennyi. Innentől kezdve várjuk a csodát, reméljük nem öregszünk bele! :) Jó volt itt veletek, akik hétről hétre megosztottátok a véleményeteket velünk, többiekkel. Jó volt ötletelni, meg minden. Köszönjük Zolinak, hogy a felirat mellett megadta nekünk ezt a lehetőséget is. Bízom benne, hogy hamarosan újra lesz miről beszélnünk!

    VálaszTörlés
  9. Elnézést,nem pontoztam le az évadot az első bejegyzésemben...Mindent egybevetve,figyelembe véve a véleményemben leírtakat én 10/9 pontot adnék...És egyetértek mackósajttal abban hogy Mira halálát szerintem sem így kellett volna lereagálni,túl kéne már lenni a Sura dolgon.Nagyon kíváncsi leszek majd az új szereplőkre,mert-és ismét egyetértek mackósajttal-az egész római pereputtyot kiirtották,mondjuk engem különösképp nem érdekel Craig Parker segge:-DDD...

    VálaszTörlés
  10. Furcsállottam, hogy veszni hagyták a ki is a gyerek apja Illythia pocakjában fordulatot, Glaber szimplán úgy halt meg, hogy egy életem, egy halálom, a Spartacust ledarálom, aztán jöhet a senátus.
    A készítők polkorrektek maradtak, mert az afroamerikait kinyírták, de a homokosok túlélték.
    Nekem "ez" a Spartacus túl pátoszos volt, minden részben úgy szónokolt mint Periklész, kicsit már superemberes feelingje volt a karakterének, elvitte a legjobb gladiátor, legtermékenyítőképesebb(és szemtelenebb) férfi, legjobb szónok díját.
    Ha az arénában darálógépként túlélt minden ütközetet, nem hiszem ,hogy a szökött rabszolgák közötti torzsalkodásokat mindig úgy rendezett le mint egy óvónéni az oviban.Abban az időben a tekintélyt inkább a fizikai tulajdonságokkal lehetett kivívni és nem verbálisan, bár bizonyosan kellett némi szervezőkészség is.

    VálaszTörlés
  11. Most hogy így kiszorták a legjobb karaktereket fel kell kötni a gatyát a forgatókönyv íróknak. Asuhr, Doctore és Glaber is hatalmas veszteség mert nagyon jó karakterek voltak, akiknek nem csekély múltja volt ebben a sorozatban, remélem feltudják majd építeni az új karaktereket, hogy annyira kedvelhetőek vagy "utálhatóak" legyenek mint akiket most elvesztett a sorozat.

    VálaszTörlés
  12. _feljebb levan írva minden amit gondolok.. Hatalmas kibekúrt jó sorozat tele izgalommal,és fordulatokkal.. habár ezaz évad egy kicsit nyálasra sikeredett már nekem ezzel a sok szerelmi szállal.. lehetett volna több gyilkolós rész is benne.. :D De ezaz utcsó epizode mindenért kárpótolt! Óóó végem volt már az első 5percben.. én sem tudtam nyugton maradni.. :D Doctore,és szerepe hiányozni fog a sorozatból nekem kvára.. Alig várom a következő évadot.. Addig is Trónok Harca! Mindenkinek minden jót kívánok.. mczolly neked meg még1* hatalmas respect a feliratokért/munkádért! KÖSZÖNJÜK! _o_

    VálaszTörlés
  13. Előszőr én is szeretnék köszönetet mondani a kiváló fordításért,le a kalappal!! Nekem Batiatus hiányzott az évadból,alapköve volt az első kettő évadnak! Szerintem is Crixus elpunnyadt,halvány árnyéa egykori önmagának! Ashurt szebben nem is lehetett volna kivégezni,megérdemelte a sorsát! Oenomaust sajnálom,a kedvenc karakterem volt! Amíg nem lesz új évad,elkezdem újranézni az összes részt,no meg a Trónok harcát!

    VálaszTörlés
  14. Hát lássuk...meghalt Glaber,Ashur,Doctore,Lucretia,Ilytha-benne nem vagyok biztos-Mira...
    Gyakorlatilag tényleg az egész római küldöttség odavan.Ezt nehéz lesz überelni de én úgy gondolom meg fogják ezt oldani.
    Biztos vagyok abban is hogy még egyszer meg fogom nézni elejétől kezdve a bosszút.

    VálaszTörlés
  15. Első soron én is köszönetet mondanék a feliratokért még ha csúsztak is 1-2 napot üsse kő faszán megvoltak csinálva a felirat sosem csúszkált az adott részekben és stb egy szóval aki kivárta a feliratot sosem csalódott benne :)
    Másodszor én szerintem több részt is csinálhattak volna ebben az évadban tényleg sok nyál rész volt benne főleg Crixus és a nője között ami igazándiból rohadtul nem érdekelte az embert hanem a harc és izgalmas részek de ez az én véleményem . Ami nagyon tetszett az a Glaber és Spartacus harca már szorítottam a fogaim hogy ha most nem öli meg akkor soha de vicces is lett volna ha ezt a helyzetet is túl élte volna Glaber .Illetve mikor Gannicus azt a nagy dögöt lecsapta az valami cseszett jó volt :D. Még annyit én azt mondanám hogy adunk kapunk dolog volt mind2 féltől vettek el olyan szereplőket akik megszokottak voltak számunkra de kitudja lehet hogy az újak még jobbak lesznek sosem lehet tudni :D

    VálaszTörlés
  16. Alapjában véve én elégedett voltam a legjobb sorozat amit láttam valaha..Kár hogy várnunk kell a következő évadra,de türelem sparit terem.:-)))Szerintem nem volt túl nyálas ez az évad nem lehet a részeket csak vérontással kitölteni muszáj valami köztes cselekményt is beiktatni,de szerintem ezek is jól megvoltak oldva.Hát a végén lucretia leugrása a gyerekkel engem is meglepett erre nem gondoltam,de a Ilytha sem hiszem,hogy megmarad ennyi vér vesztés után...Ashur karaktere azt kapta ami járt,Glaber-nek meg történelmileg is meg kellett halnia ez nem is lehetett másként.Viszont az Oenomaus halálán meglepődtem úgy tudtam eredetileg is az egyik alvezére volt Spartacus-nak Crixus-al egyetemben..Na mindegy az írók tudják miért változtattak a történelmen..:-)Tehát az én részemről teljesen jó évad volt azt kaptam tőle amit vártam.Soha ne legyen rosszabb én ezt kívánom.A fordításokért még egyszer ezer köszönet a Zolinak.

    VálaszTörlés
  17. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  18. Baska: a történelemtől már akkor eltértek, amikor Batiatust megölették, mert ő a valóságban egyáltalán nem halt meg, hanem üldözte Spartacusékat + Varinius valójában Glaber után halt meg.Oenomaus pedig nem halt meg ilyen konkrétan (sőt, ő is gall volt, nem afrikai), hanem hirtelen ő is csak úgy eltűnt egy csatában, mint pl. Petőfi.

    Viszont ha lehetne egy építő kritikát mondani a feliratkészítés felé, akkor megtenném!Abban a részben, amikor Ilithya elmondta Spartacusnak, hogy a gyerek tőle van, a magyar felirat egyben kiírta Ilithya előző mondatát és ezt a gyerekest, és a gyerekről már akkor lehetett olvasni, amikor a mondatot még ki se mondta Ilithya, emiatt "spoileres" volt, kb. 4-5 másodperccel korábban olvastam el, ami nyilván nem nagy hiba, de be lehetett volna úgy időzíteni, hogy a valós beszéddel egy időben legyen a felirat.Ez persze csak egy észrevétel, és talán ez volt az egyetlen hibája a feliratoknak!

    Plusz a Gods of the Arénában az első részben Gannicusról elhangzik, hogy kelta, a feliratban pedig gall volt írva.A valóságban asszem gall volt, de a sorozat szerint kelta :)

    VálaszTörlés
  19. Elképesztő volt a finálé! A legjobb az volt amikor a tűz ágyukat Spartacusék működtették. Amúgy az egész évad tetszett, de a legjobb jelenet szerintem az Aréna romba döntése volt és a végső harc. Sajnálatos hogy Andy nem lehetett már benne, nagyon kedveltem. Nehezen szoktam meg az új Spartacust, inkább kerestem egy másik karaktert akit kedvelek - Andy emléke miatt - így Agronnak is drukkolok. Jó pofa srác, többször is reagál a rajongóknak a facebookon, twitteren keresztül.
    Úgy hogy várom már a következő évadot, de nagyon.
    Köszi Zoli a fordításokért, mégegyszer!

    VálaszTörlés
  20. Kit érdekel Glaber meg Ashur mikor itt van nekünk egy óriási Gannicusunk!!
    Kib.szott lazaság,utánozhatatlan duma!!!
    "Die among Brothers"
    "Glorious Death,hahaha"
    Remélem a végsőkig marad,ugyebár mégiscsak az aréna Istene!!
    A további program:
    1.Spartacus-Gods of the Arena végignézése;
    2.Spartacus-Vér és homok végignézése;
    3.Spartacus-Vengeance!!
    A Szökés és a 24 mellé felsorakozott nálam ez a sorozat!!

    VálaszTörlés
  21. Én azon gondolkodtam, hogy milyen poén lenne úgy végignézni az első és második évadot, hogy megszámolni, hogy Spartacus összesen hány embert ölt meg - pl. a geták elleni harcban, aztán az arénában (+Gnaeus :D, római katonák, Batiatus, felesége gyilkosa stb.), majd a szökés után, lenne-e pl. 100 ember, vagy több? :) Minél pontosabban, annál jobb :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egész jó ötlet..:D elkezdem valamikor előről az egészet, aztán ha eszembe jut elkezdem számolni az elejétől!:D

      Törlés
    2. Ivós játékot is lehetne játszani: ahányszor szexelnek, meg ölnek egy részben, annyiszor iszol. Eléggé kiütne

      Törlés
  22. egy szóban összefoglalva: gagyi. többen: gyenge sztori, még gyengébb színészi játék. ashur és gannicus karaktere kelt életre, a többiek megmaradtak steve segal szintjén, a képet az arcjátékáról mindenki ismeri. hatalmas csalódás volt nekem, annak tükrében, hogy az első két felvonás mennyire tetszett. a harci jelenetek unalmasak voltak, lévén ugyanúgy volt felépítve mind, és soha nem esett el senki. még sorolhatnám az olyan képtelenségeket, hogy súlyos sebekből épülnek fel fél napok alatt, és hogy spartacust úgy próbálták ábrázolni, mintha az igazság bajnoka lenne, rossz tulajdonságok nélkül, amitől csak rém unalmas lett. (arra így zárójelben azért kíváncsi lennék, hogy egy színész mit tudott volna kihozni a szerepből) úgy érzem, hogy a felszínt meghagyták olyannak amilyen volt: pataknyi vér és szex, és a mélységre nem fektettek hangsúlyt, amitől egy olcsó b kategóriás darabolós film szintjére süllyedt. férfiak, nők, mind szépek benne, azt aláírom,de nekem ennyi nem lesz elég, hogy leüljek a következő évad elé. hát ennyi :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én igen ennyi, nekem tetszett mint ahogy rajtam kívül sok embernek szerintem 10/10 De nem értem miért nézted eddig? Vagyis mit néztél helyette? Darabolós b. film hmm leszedted a fordítást? :) Zoli Köszönjük a munkád és izgalommal várjuk a folytatást :) remélem a blogod megmarad. :) Akinek meg nem tetszik el lehet menni.. :)

      Törlés
    2. Teljesen egyetértek a Gábor-ral kedves turing! Ha már ennyire nem fogott meg az egész és nem tetszett minek nézted végig?Ezt én sem értem...A színészi játék olyan volt amilyen, gondolom a költségvetése a filmnek "nem több száz millió dolláros film" nem engedi meg a nagy sztárok részvételét,de kihozták belőle szerintem amit lehetett.Persze lehet ezen fintorogni napestig,de nekem nem is hiányzott egy sztár sem.Az hogy fél nap alatt gyógyul be egy seb az csak neked mint filmnézőnek tűnik annyinak a filmben természetesen eltelik a megfelelő idő.Én is azon a véleményen vagyok ha valakinek abszolúte nem tetszett akkor választani kell egy másik sorozatot és kész ezt meg nem kell nézni..:-)

      Törlés
    3. én oda meg vissza voltam eddig minden részért, az utolsó rész alatt kétszer is felpattantam az ágyból, annyira nagy hatással volt rám. De ami tény, az tény. Az előző két évad azért volt olyan sikeres, és azért volt megtámadhatatlan több szempontból, mert a vérengzésen és orgiákon kívül voltak olyan fontos szálak, amik megadták azt a pluszt, amitől nem csak nézhető volt a sorozat, hanem kiemelkedett a legjobbak közé, némelyik fölé. Ebben az évadban látszott az első felén, hogy meg sem próbálnak ilyen szálakat bevezetni, inkább patakokban folyt az ondó, meg a vér. A végére sikerült összehozni egy TÖRTÉNETET, ami az 5 rész környékén kezdett egyáltalán felépülni. Egy szó mint száz az évadra rányomta a bélyegét pár megszokott és innen hiányzó érzelmi vonal, de kíváncsian várom a folytatást, és szerintem turing hozzászólás bőven tartalmazott valós hiányosságokat. Egyébként kiegészítve, ha már itt leírok mindent nekem nem tetszett, hogy Mirával Spartacus egyre szorosabbra fonta a szálakat, már-már eleinte gy tűnt hogy szerelmes lesz, örülök neki, hogy hű maradt érzelmileg a halott feleségéhez.

      Törlés
  23. Az az érdekes, hogy én nem tudok nem egyet érteni azokkal, akik odáig vannak érte, viszont azokkal sem, akik néhol fikázzák, mert baromira vegyes érzelmeket keltőre sikerült. Ezért félek én is a köv. évadtól így, hogy szinte az összes színészileg is korrekt karaktert kiírták belőle. Nagyon remélem, hogy a következő évad után nem fogom olyan keserű szájízzel abbahagyni, mint Turing. Amit szeretek azt szeretem az utolsó percéig élvezni. Mert sajnos pusztán a fanatizmusba hajló rajongás engem sem fog sokáig a képernyő elé szögezni.

    VálaszTörlés
  24. Az ilyen emberek mint turing,tipikus magyar mentalitást hordoznak magukban,tisztelet a kivételnek.
    Ócsárol,nyávog,nyöszörög,szenved,de azért persze végignézte...Ez olyan mint az én nem nézek pornófilmet áááá én nem nézek...mindenki néz vagy nézett.
    Ha nem tetszett minek nézted végig?Csatlakozom Baskához,ehez a filmhez mlg csak véletlenül sem kellettek nagy sztárok,nekem ez így teljesen megfelelt.ez aévad eleve nem is lehetett olyan mint az előző kettő hsiezn a történet is máas síkon ahaldt,de erről már 625ör beszéltünk.Elfogadom ha valakinek valami nem tetszik,de legalább ne adja elő ahattyú halálát,mert akurya nem kérte hpgy nézze végig..ennyi.

    VálaszTörlés
  25. Furcsa, én meg pont azon gondolkodtam néhány rész nézése alatt, hogy ezt a jelenetet, hogy a rákba voltak képesek így eljátszani, én biztosan nem tudnám... :D Persze nem is vagyok színész!!
    A lényeg, amit szerettem volna írni, én mindig az alapján értékelek, hogy egy film/sorozat mennyire tud a képernyő elé szegezni, mennyire tudom kikapcsolni az agyam közben és csak a filmre koncentrálni...legyen az látványos, fordulatos, vagy mondani valóban gazdag alkotás!!
    Eme eszmefuttatás alapján a Spartacus sorozat és ez az évad, nem is kaphatna mást, mint... 10/10!!!!

    Mczollynak pedig köszönöm a feliratokat!! :)

    VálaszTörlés
  26. Köszi az egész évados fordítást! :)
    Lucretia most már tényleg meghalt? :D
    Éljen a Spartacus sereg!

    VálaszTörlés
  27. Én nem húznám már sokáig a Spartacus story-t. Lezavarnám pár rész alatt, és Gannicus-al, új történettel tovább folytatnám...

    VálaszTörlés
  28. Hát én csak örülnék ha Gannicus meghalna >.< bírom őt, de ha választhattam volna inkább őt küldöm a sírba mint Oenomaus-t, aki sokkal karakteresebb figura. Gannicus Spartacus mellett egy senki, a szerepe is és a személyisége is eltörpül és jelentéktelen ebben az évadban.

    VálaszTörlés
  29. Pali és Balázs:

    Nem vágjátok a történelmet. Mármint ha valamelyest hűek akarnak maradni a történelemhez, akkor nem lesz ilyen "csinálunk egy új történetet az egyik főhősnek, pár évad kijön belőle" című dolgot. Gannicus létező személy volt, Spartacus egyik alvezére és meghalt a lázadás alatt. Mint mindenki más is. Ettől nem fognak eltérni én úgy gondolom, nem lenne értelme. Az hogy ki melyik karaktert szereti vagy utálja, nem fog sokat nyomni a latban. Vagy mert nem szimpi Spartacus, nyírjuk ki a következő évadban??

    VálaszTörlés
  30. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te sem álltál sorba amikor az észt osztották.

      Törlés
  31. Gannicus egy jelenség :) Ő nem tud eltörpülni :D

    VálaszTörlés
  32. Nem akartam senki megbántani a véleményemmel, csak leírtam, mert kikívánkozott belőlem, leginkább a csalódottság miatt. Azért néztem végig egyébként, mert ha elkezdek egy sorozatot, akkor nagyon nehezen hagyom abba, érdekel, hogy kivel mi történik.
    peace

    VálaszTörlés
  33. Sajnálattal töltötte el , hogy a 2/10-ben meghalt a Mira :'(
    http://42xvi.blogspot.com/2012/02/katrina-law-soft-spartacus.html

    VálaszTörlés
  34. Köszönet az egész évados munkádért Zoli! Bennem kissé vegyes érzelmeket keltett ez az évad, nem volt rossz, de őszintén olyan jó sem. Anno a Gods of the Arena -val voltam úgy, hogy lehet nem lesz egy nagy durranás, de még évadokat megnéztem volna belőle. Ez kissé magasra rakta a lécet. Nem volt könnyű dolguk a készítőknek, ezt elismerem, az eddigi történetben az ármány, a cselszövés és politika elég erősen megjelent, azonban a ludusból kiérve már nehezen vonható párhuzam a rómaiak és a lázadók élete között. Az aréna a harcokhoz remek színtér volt, nem kellett változatosnak lennie a tájnak, a fényviszonyok tökéletesek, a harcokat aránylag könnyen hozták ki látványosra és hitelesre. Ez már ebben az évadban komoly kihívás volt a számukra. A folytatásban, mert állítólag lesz, nagyot kell előre lépniük, ha nem az utolsó évadot szeretnék elkészíteni. A sorozat elvesztette a karakter színészeit, ami persze a történelem diktált, de szerintem Batiatus a korábbi évadokban elsőrangú lett. Tehetséges színészeket kell találniuk az új karaktereknek, mivel az évadban igazából a korábbi évadból megismert színészek munkájára támaszkodtak, akik azért szépen kihaltak, sajnos Andy szó szerint. Az új karakterek közül senki nem nyújtott maradandót szerintem, bár az írók sem helyeztek különösebb hangsúlyt arra, hogy helyzetbe hozzák őket. És természetesen az új főszereplő. Nos, van még hová fejlődni... Az első részekben kifejezetten gyenge volt, az évad közepétől kezdett már kissé hitelesebb lenni, de még ez kevés szerintem. Persze nincs könnyű helyzetben, időközben átvenni egy szerepet, összeegyeztetni egy más által megformált karaktert a saját színészi játékával, reméljük jövőre már pozitívabban ítélem meg a teljesítményét. A történet mindegy lesz, azt tudnak írni, nem tartok tőle, de kell olyan szereplő, akire lehet építeni. A teljesség igénye nélkül, Batiatus, Doctore, Ashur, Lucretia, Glabber már biztos nem lesznek. A karaktereik persze nagy hangsúlyt kaptak, de lehetett a színészi játékukra építeni. A még bent lévő karakterek közül Crixus, Gannicus, Agron az , akire lehet támaszkodni, a többiek kb statiszta szinten vannak. Ezt orvosolni kell.
    Összegezve az idő eltelt, szórakoztam, tehát a foglalkozás elérte célját, de nem volt meg a hűha érzés...

    VálaszTörlés
  35. Először is meg kellene tanulni egyes embereknek itt a fórumon tiszteletben tartani mások véleményét és nem személyeskedni, hadd ne nevezzem meg az adott emberkéket. Talán magukra ismernek. Az intelligencia ott kezdődik amikor elfogadjuk más véleményét és ha nem értünk vele egyet akkor elkezdődjék a pro és kontra, de az olyan gyerekes megnyilvánulok mint: "akkor ne, nézd", "húzzál innen", "nem álltál sorban amikor észt osztogattak" stb. Nőjünk már fel és legyen már egy kicsit színvonalasabb az évadok átbeszélése is!

    Én turinggal tudok egyetérteni akinek nem tetszett az évad egy két kivételtől eltekintve.
    Kezdem a pozitívumokkal:

    ASHUR: miatta néztem végig, zseniális volt a karaktere, az egész évadban nagyon kimagaslóan teljesített-mint színész és mint karakter tökéletes volt. A kivégzése szánalmasra sikeredett, ennél azért több kreativitást vártam volna.

    Glaber: felnőtt a sorozathoz, mint színészi játéka, mint római és mint intrikus. A kivégzése lásd eggyel feljebb.. Ötlettelen volt, hogy így és, hogy Spari nyírta ki, egy élet-halál csatában, hogy pont ők ketten összekerülnek nagyon kevés az esély rá, kivéve, ha foglyul ejtik.

    Albinus: az öreg is jól nyomta, az alázásai remek számba mentek.

    Lucius Caelius: szerepéből óriásit lehetett kihozni kár, hogy nem látták meg benne a fantáziát.

    Agron (próbálom helyesen leírni a nevét, nehogy valami troll belém kössön): a lázadók közül az egyik legszimpatikusabb és legjobban játszó színész.

    Gannicus: zseniális a lazasága és az egész szerepe magával ragadó.

    Aurelia: ahogy kiiktatták a sorozatból az igazán római volt.

    Chadara: na ebben a karakterben rengeteg volt,rengeteg, a mai nők megszemélyesítője! Sajnálom kiiktatását! Jézusom miket lehetett volna kihozni belőle.

    Ilithya: kicsit beleszürkült, de talán csak ennyit szabtak rá az írók. Még mindig keményen oda tette magát.

    Sedulus: az ő karija is kemény volt, remek volt a kivégzése, bár ne tették volna. Talán ő állhatott legközelebb a történelmi gladiátorok valós alakjához és nyers égéhez.

    Az egyiptomi: nagy lájk!:), kár, hogy nem állt át a felkeléshez. Kibaszott jó volt.

    Az egész Ashur csapat is méltó volt, hogy pozitívumként megemlítsük.

    Seppius is tökéletesen játszotta a ficsúrt és a karaktere köré írt történet is megállta a helyét.

    Magáról a történetről, hogy pozitívumként felhozzak valamit, Ashur felemelkedése zseniális, a harcosai remekek, hogy nem álltak ki mellette szintén, hiányoltam a vallatások nyers brutalitásának a bemutatását, hisz azok mindennaposak lehettek.
    Glaber személyiségének a fejlődése a történetben szintén jó volt, az arénában a tette remekbe szabott.
    Spartacusék találkozása Caeuliussal és az ő elkeseredettsége.
    A bánya támadást, de ott is az volt az érzésem gyorsan lezavarták azt a részt és nem hozták ki belőle a lehetőséget. Az ottani rabszolgahajcsárok elröpítettek a történelem mocskos részeihez, de szintén hiányérzetem támadt. Abban a részben kinagyíthatták volna, hogy Naeiva miken mehetett át. Elmaradt. :(
    Az erdős üldözés szintén jó lehetett volna, de azt is elkapkodták és nem volt kidolgozott.
    Más most így hirtelen nem jut eszembe.. biztosan van és, ha lesznek normális hszek a kommentemhez akkor tuti beadom a derekam.


    folyt köv..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jómagam nem vitatkoztam azokkal akiknek nem tetszett a sorozat, de vicces, hogy lehurrogod itt az embereket azért amit te magad is elkövettél a fenti sorokkal. Lásd, leszólni azokat akik nem egy véleményen vannak veled. Az pedig hogy ennyit írtál az nem feltétlenül jelenti, hogy okos dolgokat is rejtenek a sorok.

      Végezetül pedig, ez egy rajongói oldal, tehát fikáznod nem itt kellene a sorozatot, hanem valamelyik torrent oldal kommentjei között.

      Üdvözlettel egy Spartacus rajongó.

      Törlés
    2. Csatlakoznék,annál a hozzászólásnál ahol az észről beszéltem a véleményemnél,ha jól megnézed el is távolították akkora ostobaság volt.Az intelligenciával semmi gond,ez valóban egy rajongói oldal,szerintem olvasd el még egyszer turing hozzászólását.Én is találtam negatívumot amit az első véleményemnél le is írtam,de ha valakinek ez az évad nem tetszett annak javaslom a Teresát és a Marichuy-t az RTL-en minden délután.

      Törlés
    3. Az igaz hogy tiszteletben kell tartani a mások véleményét csak akkor te is tartsd magad hozzá + ha nem tetszik a sorozat akkor minek végignézni belenézel jó nem tetszett továbblépsz nem pedig irosgatni hogy ilyen meg olyan rossz volt. De legfőképpen az tűnt fel aki a negatív karaktereket szereti vagy szerette az mindig többet várt a sorozattól. A névbe meg nem azért kötöttem bele más kommentelőnél mert jól esett csak azért hogy ha már nézi akkor lásson is és ne Argon Criszkrossz Onimus legyen hanem próbálja meg normálisan leírni legalább körülbelül igaz az Agron-t könnyen el lehet írni de 2szer azért nem hinném de megeshet csak kicsi rá az esély. Még a 9. rész kommentjéhez csak ideírom hogy lásd. Ha annyira nem számít mint oda is írtad nekem a kigyúrt ember csak hogy szikárak legyenek (nem vagy a szó tiszta jelentésével mert a szikár az sovány magas testalkatot jelent) akkor meg minek kell állandóan szekálni az új Spartacust hogy a te szavaiddal éljek "Ja és ebbe a szerencsétlen Spartacusban nyomjanak már be egy kis izmot mert az is kétséges, hogy meg tudja emelni azt a kardot", szerintem jó volt biztos van olyan akinek nem tetszett elfogadom de akkor ne oltsátok már le a sárga földig mert ha megnézed nem volt sok ideje felkészülni a szerepre mint ahogy az egyik előttem való kommentelő leírta a helyzetét. Ja és nem egész nap ülök a gép előtt mert valakinek dolga is van és ha menni kell csinálni a dolgát akkor menni kell, de ezzel nem arra akarok célozni hogy te sem csinálsz semmit csak nem szeretem ha olyannak írnak le amit írtál és a valóságban meg teljesen más vagyok ezért nem érdemes célozgatni ezzel amit meg én írtam a kigyúrt dologról az meg csak a te leírt célozgatásod miatt írtam le életbeli tapasztalataimból. A hamburgert meg nem is szeretem + még ha szeretném is falun lakok nem is nagyon jutnák hozzá de ez már egyáltalán nem ide tartozik.
      Meg ha már az évadkibeszélőhöz írtam akkor leírom már a véleményem mert még nem volt időm megcsinálni.
      Először kezdem a 10 résszel az szinte tökéletes volt az effektek kis hibája miatt de erre szoktam mondani hogy ez sorozat és nem egy film. A Spartacus Glaber harc még nekem kicsit sokáig tartott hisz az 1. és 8. részben Glaber csak töketlenkedett mikor egymás elé kerültek most meg még kibírta vagy 2 percig Spartacus ellen sőt még majdnem el is vágta a torkát de csak majdnem.
      Az évadról pedig nekem ez tetszett a 3 közül a legjobban kicsit sötét volt ami nem tetszik egy filmnél de legalább változatosabb helyen harcoltak és már nem csak 1 az 1 ellen álltak ki egymással hanem már több emberes harcokat láthattunk. Egyedül a Naeviás szenvedés nem tetszett de azt szerencsére kiküszöbölték a végére.
      Összegezve jó volt ez az éved mint a másik 2 is és remélem már nem lesz semmi gond a színészekkel mindenki fogja folytatni onnan ahol abbahagyta senkivel nem fog történni semmilyen tragédia a való életben és már csak 8-9 hónap és újra élvezhetjük az újabb évad gyönyöreit. Remélhetőleg ugyanazzal a megszokott minőségű feliratokkal.
      Majd ennyi idő múlva jelentkezem ha megélem mert sose lehet tudni hisz láttunk rá példát.

      Törlés
  36. Szóval, ha jól értelmezem ide csak az írhat akinek tetszett minden és a saját szemléletét nem teheti közre mert egyesek szemét csípi? (ennyi erővel aki nem ért egyet a magyar politikai helyzettel húzzon el innen)

    Jössz ide azzal, hogy a személyeskedést megtettem én is!? Komolyan srácok hány évesek vagytok? 12? Mert akkor tényleg nem megyek bele a lényegbe.
    A kritikám azoknak szólt akik nem megfelelően és nem illően szóltak hozzá egy-két véleményhez. Tartsuk tiszteletbe egymást. Ha nem értesz velem egyet akkor tedd úgy ahogy most tette Priat, írd le, hogy szerinted miben látom rosszul és miért, és te mit látsz másképp, ez lenne egy vélemény cserélés és nem egymás oltogatása.

    Természetesen semmi pénzért nem hagynám ki a Spartacus következő évadát sem, bármennyire elcseszték a magunk mögött hagyót.

    Priat mivel Te érdemben szóltál hozzá, jön a kontra. Oké, hogy kevés ideje volt magára izmot pakolni, de ki sem kellett volna választani mert szerintem! nem a megfelelő szinészt találták meg- nem hiteles a szememben, amit szerintem nagyon néztek Liamnál, hogy a pofikája valamennyire hasonlítson Andyre és ezzel majd a rajongók előbb utóbb megszokják, van akinek tetszett és ezt el tudom fogadni mert mások vagyunk, de nekem nagyon kevés volt a srác. Igen Glaber és Spari csatáját nagyon jól láttad, hogy két percig bírta és ez komoly kritika a készítőknek. Egy gladiátorral egy az egyben nem sok rómainak lett volna esélye sokáig talpon maradni, hisz egész gladiátor életük erről szólt, nem beszélve arról, hogy minden mocskos módszerhez hozzányúltak, hogy a másik fölé kerekedjenek.

    Hidd el elírtam Agron nevét 2x is, ez az én gyengeségem:)

    Az effekteket nem hozom szóba mert amit írsz teljesen igaz, ez nem egy film, hanem sorozat és az effektek olyanok amilyenek, de pont a sorozat mivolta miatt sokkal, de sokkal jobban oda kellene figyelniük a részletekre, színjátékra.

    Amit még hiányoltam a harcoknál, hogy egy az egyben nem kérdés mi a végkimenetele egy képzett gladiátor meg római harcánál, de amikor egy kisebb sereg egy nagyobbal van szemben ott igen is ki kell emelni, hogy hát a háttal küzdenek és egymásra figyelve aprítják a sereget.

    Pont mivel nem kicsi rajongója vagyok a sorozatnak a hibák nagyon dühítenek. Az első évad amikor belőtték a sorozatot a népnek egyre jobb és jobb teljesítményre voltak képesek részről részre. Az Aréna isteneinél szintén hoztak egy nagyon nagy színvonalat, ami egyértelműen elmaradt ebben az évadban. Hullámzónak éreztem az egészet, kicsit olyan volt mintha az írók megakadtak volna, na most mit is csináljunk..

    VálaszTörlés
  37. Hello mindenki!

    http://www.youtube.com/watch?v=2YOEEDgxepA&feature=g-upl&context=G2ce13f4AUAAAAAAAAAA
    Ma fejeztem a spartacus vengeance 10 részét.A fenti link az ebből a részből vágott zenés videóra mutat.Hogy a sorozatról véleményt is nyilvánítsak :személy szerint nagyon tetszett, aláírom hogy Liam nem Andy Whitfield de tisztelem, hogy volt bátorsága átvenni a helyét.Nem érdemes összehasonlítani a színészi játékukat, én úgy tekintetettem erre az évadra mint egy különálló sorozatra.Ajuq kommentjével teljessen egyetértek voltak gyermeteg hibák.Ashur és Oenomaos halála szerintem felesleges volt dettó Glaber és a kedves családja kiirtása is.Ashur személyes kedvencem véleményem szerint a legtöbb fejlődésen átment, mint színész mint karakter volt

    VálaszTörlés
  38. Egész jó évad volt, viszont Ashur-t és Glabert nagyon sajnáltam. Nem bírtam a karakterüket, de a színészek feledhetetlenül játszották a szerepet. Sosem felejtem el ahogy Glaber idegesen üvöltözve földhöz vág egy agyagkorsót... Ritkán láttam olyan ideges arcot. :D Oenomaos-t is bent lehetett volna még tartani 1-2 részig és egy rész végén megölni valami rajtaütés alatt. Tetszett, de a 10. dér nem jött be igazán. Leöltek mindenkit aki nem a rabszolga csoporthoz tartozott. (Remélem Illithya túléli azért. :) )

    VálaszTörlés
  39. Mostanáig nem mertem megnézni, mert ez az utolsó rész :) Lehet hülyén hangzik, de komolyan, tudtam hogy akkora katarzis lesz, epikus diadallal a végén amitől magam alá fosok.. nos hát ez megtörtént!
    Ashur búcsúja frappánsra sikerült, bár csak úgy mint Glaber karaktere hiányozni fog. De mint tudjuk jönnek az új keményebb tökű ellenségek :)

    Az utolsó részről, szerintem kicsit elkapkodták a csata részt, bár a hatás megvolt, de olyan érzésem volt mintha rohannánk a nyilvánvaló végkifejlet felé, kicsit lehetett volna finomítani, hagyni még pár percig hangulatfokozó képekkel gördíteni a történetet.

    Szerintem több hangsúlyt kéne fektetni lassan a taktikai, stratégiai elemekre, tehát írta valaki fentebb hogy egy kisebb seregnek normál esetben csak pontos csatatéri taktikával van esélye, de ebből még nem sokat láttunk, csupán a hentelést (bár az is élvezetes).
    Bár nem értek hozzá, de az is furcsa és kezd már kifulladni, hogy az összecsapásokban 1v1-ben mennek, kialakulnak a kis párharcok, és még a rómaiak és szétszóródnak, alakzatot bontanak, ez kicsit furcsa, de lehet szándékos húzás volt mert ugye visszavonultak.

    Kicsit furcsáltam hogy kb mindenki túlélte, a végén annyian álltak ott mint még fent a hegyen. De ezek az apró észrevételek is csak akkor jönnek elő ha az ember kritikus szemmel nézi.

    VálaszTörlés
  40. hali! én 2 napja kezdtem el nézni és rabjává váltam hát most szomorkodok mert 3 nap alat végig nétem mert azt hittem már befejezték de hát most olvasom még dolgoznak az újabb évadon am de a 2. évad hogy hogy 10 részes míg az 1. évad 13-om részes?

    VálaszTörlés