A felirat állása:
Spartacus s03e10:
(HDTV-AFG, x264-ASAP, 720p-IMMERSE) LETÖLTÉS

2012. március 25., vasárnap

Kibeszélő: A kilencedik rész

Hogy tetszett a rész? Többet/kevesebbet vártatok? Vajon mi következik ezután? Írjátok le a véleményeteket egy hozzászólásban!
Vigyázat! SPOILEREK!

42 megjegyzés:

  1. Az a sorozat vazze...ettől ISTENEBB sorozat nincs! F*szt fogok csinálni a 10. rész után??? Megint egy évet kibírni... :((

    VálaszTörlés
  2. Monsters, wow! Annyi minden történt ebben a részben, nem is lehet összefoglalni normálisan. Brutál évadzáró elé nézünk. Egy év pedig hosszú lesz, de a Trónok harca is kezdődik hamarosan, azzal némileg be lehet tölteni az űrt, amit a 3. évadig el kell viselni.

    Glaber nagyon ott volt ebben a részben is!

    VálaszTörlés
  3. Aztamindenit, ez mekkora rész volt,áááh!!!!!!!!! Jó kérdés, hogy mit csinálunk a 10. rész után :( Majd nézzük az elejétől! Nem is tudom hol kezdjem... Végre volt benne harc, gyilkolás, vidámság és kielégülés bőven, ideje volt már :D Nem értem, Ilithia miért akar bosszút állni mindenkin és miért jó neki Glaberrel. Seppiának nem szántak hosszú életet. Eléggé tetszetős volt a Gannicus, Oanamaus, Agron és Crixos bunyó :))) Egy kicsit fura volt, hogy olyan gyorsan kijózanodtak a támadás előtt:/ Oanamaus eléggé megsérült, de egymásra találtak Gannicussal, ennek nagyon örülök! De mi lesz velük ott fent, éhen tán csak nem halnak! Türelmetlenül várjuk az évad UTOLSÓ részét =( Nem utolsó sorban köszi a feliratot!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó rész nekem legjobban a tüzes rész feküdt:D thx

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a feliratot.
    Borzasztóan nagy rész volt. Ebben meg volt minden ami miatt a sorozat kedvelői évadról évadra követik a történetet.

    VálaszTörlés
  6. Tuco: te melyik részt nézted?Mert szerintem olyan nagyon sok minden nem történt a részben.Seppia halála+a végén a csata, ez utóbbira is vagy 40 percet kellett várni, míg kitörik.Szerintem hozták a szokásos altatást, amit egész évadban csinálnak, és csak a vége a nagy durranás, az első évadban nem így volt.
    Még mindig az arénarombolós 5. rész a legjobb az évadban, amit esetleg a záró rész múlhat felül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csak néztem ezt a részt, hanem láttam is. ;)

      Hagyjuk már azt az 5. részt, nem csak a harc a lényeg, hanem maga a történet, a monológok, a hogy viszik előre a több szálon futó cselekmény szálait. Ha harcot akarok látni nézek egy kis UFC-t vagy MMA-t.

      Törlés
    2. Coimbra Te mit néztél??Nem történt sokminden?Szerintem aludtál...

      Törlés
  7. Köszi a feliratot!
    Örülök hogy lesz 3.évad is ezzel megnyugtattatok :D
    Nem lesz kő és sár az étkük mert a valóságban megszívatják glaberéket.
    remélem Ashurt megölik majd :)

    VálaszTörlés
  8. Spartacuséknak annyira profin ment az őrködés ,hogy észrevették az egyik irányból támadó rómaiakat, a másik irányból jövőket görögtűz állványokkal meg nem.

    VálaszTörlés
  9. Először is köszi a feliratot!
    Ami azt illeti én egy kicsit csalódott lettem. Igazán adhatta volna a csatorna az utolsó két évad záró részt egyszerre. A CW meg tudta csinálni ezt anno a Smallville-nél, meg még sorolhatnám, a Stars-nak is lehetett volna ennyi esze. Úgy érzem a következő egy hétben én le fogom csócsálni a körmeimet, hogy mit tartogatnak még a végére. :) És hogy aztán mi lesz? Passz! Hogy mikor lesz folytatás? Ki tudja? De reményeim szerint a következő évadra már nem kell majd annyit várni, mint erre. Ezt húzták-halasztották, mert nem tudták mi lesz Andy-vel, várták, hogy jobban legyen, mert vele akartak dolgozni és csak akkor kezdtek neki keresgélni - nem forgatni, csak keresgélni - amikor már biztos volt, hogy Andy nem tér vissza. Aztán szegény Liam-ből még gyorsan embert kellett csinálni, kellett rá pakolni némi tömeget, meg karizmát és csak eztán kezdődhetett a tényleges munka. Remélhetőleg most ilyen gond nem lesz és így zökkenőmentesebben zajlik majd az új évadra való felkészülés is! Leülnek, megisznak egy kávét, kifújják magukat, tíz perc pilates, egy kis napozás aztán mennek is vissza a stúdióba. Mi meg olyan extra gyorsan kapjuk a harmadik évadot, hogy szinte fölocsúdni sem lesz időnk!
    Amúgy visszakanyarodva a történethez: csak nekem van olyan érzésem, hogy Lucretiának igazából Ilithia gyerekére fáj a foga? Ma született ez a megérzésem, nem is tudom miért. Úgy érzem ő most csak ezért ilyen baromi rendes. Aztán amikor kis kvambó megszületik, taknyon vágja anyucit oszt lelép, vagy a frász tudja. Asszem lesz itt még meglepi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van benne ráció amit írsz, lehet tényleg nem kell várni egy évet.

      Ami a meglepetéseket illeti, azokban ebben a részben sem volt hiány:

      -Varenus megjelent a villában, azzal hogy le akarják váltani Glabert.
      -Ilythia lemészárolta Seppiát. (nem gyengén)
      -Varenus nem egyedül támadta meg Spartacusékat (hamar le is nyomták Spartacusék), Glaber is követte a katapultokkal.
      -Asuhr Batiatusi magaslatokba akar törni
      - Oneomaus és Gannicus kibékült csak úgy mint Crixus és Agron.
      stb...

      Törlés
    2. Remélem igazatok lesz a következő évaddal kapcsolatban és hamarosan láthatjuk!!!!!! Örülnék, ha a szereplők maradnának akik most és nem lenne kellemetlen meglepetés!
      De most koncentráljunk az évadzáró részre! Az előzetest látva tetszetős lesz ez is!
      A Trónok harca tényleg remek választás. Nehezen indul,de utána annál izgisebb. Ha vkit érdekel, a köteteit is elolvashatja! :D

      Törlés
    3. már az elején felsejlett bennem ez a gondolat... mert ugye ő nagyon akart egyet de sosem jött össze.

      Törlés
  10. Fergeteges évadzárónak nézünk elébe :) Kíváncsi vagyok, hogy a végén hagynak e valami cliffhangert ami a harmadik évad történéseire ad következtetni majd.
    1 hét. Hosszú 1 hét lesz :D

    VálaszTörlés
  11. Basszus, ez a rész simán verte az 5.-et, az évad legjobb része volt!! :D

    ISTEN, még mindig azt mondom, ISTEN ez a sorozat!! XD

    VálaszTörlés
  12. aztamindenségit, az utolsó 10 percben levegőt se mertem venni..
    Nem hiszem el hogy ennyire jó ez a sorozat!!!
    Amikor ott állnak a tűz egyik és másik oldalán.. na az odavert.. váá no meg Glaber utolsó szavai azt hiszem örökre beleégtek az agyamba:

    "We shall kill them all"

    leírom én is sokadjára hogy ISTEN ez a sorozat :D

    VálaszTörlés
  13. Hát először Zoli és Szigony köszönöm a fordítást...

    Csatlakozom az előttem szólóhoz,az utolsó 15 percben levegőt se mertem venni!Én 35 éves vagyok,sok sok filmet láttam már,de a Spartacus évadok egyszerűen überelhetetlenek!!!

    Ez a rész eddig mindent visz,mostmár megbarátkoztam Liammel is,nekem eleinte nem jött be mint Spartcaus.ISTENKIRÁLY sorozat,a STARZ nagyon nagyot alkotott és nem csak most,az előző évadok is fenomenálisok voltak,sosem felejtem el hogy a Vér és Homok évadot két délután csapattam le mert nem bírtam abbahagyni.

    Nagyon kiváncsi leszek hogy az utolsó részben végeznek-e Glaberrel,de akárhogy is lesz nagyon fog hiányozni!Aztán majd hogy a későbbiekben ki lesz Crassus..Na de ennyire ne szaladjunk előre:-)

    Borzasztóan várom a utolsó részt és Zoli,Te mint fordító,ismeretlenül is óriási hálával tartozunk Neked.

    Ui:ILITHYA minden ajtócsapkodást megérne!!!

    VálaszTörlés
  14. Még egy hír,március 17ől,már beválogatták a következő évadba Julius Ceasar és Marcus Crassus megformáloit...4 évadra terveztek a Starz-nál,TEHÁT NAGY VALÓSZÍNÜSÉGGEL MÉG 2 ÉVAD BIZONYOSAN LESZ...HAJRÁ!!!:-)

    VálaszTörlés
  15. Hát emberek ez nem volt gyenge. De végre az az idegesítő Seppia átment könnyűbúvárba, és ez a beképzelt Varinius is átváltott fáklya üzemmódba.

    A legjobban Oenomanus sérülését sajnálom. Kár, hogy majd félvakon fog küzdeni tovább :|

    Várom az évadzárót, reméljük hasonlóan fordulatos lesz :)

    VálaszTörlés
  16. Azta Glaber milyen sztríptízt lejtett:))) Nagyon előnyös ez az oldala :D
    Vissza kellett tekernem, hogy mi is volt a felirat :))))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tetszett mi? :) Sok volt a vetkőzés, gondoltak a lányokra is, köszönjük!!! :D Hehe

      Törlés
  17. Köszönöm én is a feliratot, zseniális, mint maga a sorozat. Bánom már hogy elkezdtem két hónapja a 3. évadot, jobb lett volna egy délután lezúzni :)
    Aki tudni akarja mi lesz a köv. részben, a wikipédián jó tippeket kaphat, de vigyázat, erősen SPOILERES, hiszen elég jól követik a készítők a történeti hűséget.
    Óriási harc lesz úgy érzem, nem sikerül a kiéheztetés :)

    Legyen már egy hét múlva!!!!

    VálaszTörlés
  18. Vááá, nagyon állat rész volt! Eddigi legjobb:)
    Remek volt a fordítás most is!

    VálaszTörlés
  19. Eszméletlen volt. Az a vadállat egyiptomi akit Ashur kihozott a gödörből vmi nagyon durván darálja a népet. Crixust szétverte az előző részben, de most még Doctore-t is elintézze az már nagyon durva (bár nem tom mennyire volt már felgyógyulva illetőleg ott a végén nemigen volt fegyvere)de mégis... Mindig is Doctore volt a legerősebb (Theokoles után) és egy ilyen 'random' ember csak így elintézze... nem jó hír Spartacusékra nézve. Bár ezek az 'erősorrendek' annyiszor megborultak már, Gannicus is kb. olyan kemény mint Doctore, Spartacus meg nagyon kikupálódott, már ő is ott van. Crixust mostanság túl sokszor intézik el :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindegyikük Capua bajnoka, nem lehetnek pudingok!! Majd most megmutatják mit is tudnak. Azt a gyilkológépet meg kifingatják, mint a pinty!!!

      Törlés
  20. Jó volt a rész csak Oenomanus-t sajnálom a legjobban hisz ha megnézzük az egész évadba rájárt a rúd
    1 Elvesztette azt az életcélt amiért élt (Batiatus-ház)
    2 Szétvereti magát a bánat miatt
    3 Erre nem hal meg hanem inkább bezárják és kínozzák
    4 Megtudja hogy a felesége megcsalta
    5 Ráadásul a legjobb barátjával
    6 Utána ráesik az aréna
    7 Kiszúrják a szemét
    8 És még ki tudja mi fog jönni
    A sorozat végére már nem marad belőle semmi (persze meg kell majd halnia de akkor is csinálhatták volna hogy nem esik baja csak meghal és kész nem pedig már egy félig béna ember lesz a végén) Meg engem emlékeztetett a Rettenthetetlen című filmben lévő csávóra hogy azt is minden csatában meglőtték vagy megvágták de. Na de mindegy remélem a 10. rész végig olyan lesz mint a 9. utolsó 10 perce ja és persze remélem nem 4 évadot akarnak hanem legalább még vagy 6ot hisz 1 év telt el pontosan mert glaber is mondta hogy már 1 éve hogy találkoztunk mi lett volna akkor ha mást teszünk vagy valami ilyesmi és most 73 van akkor még 2 év vagy 3 az ha számoljuk akkor is 4-6 évad +-ban. Ja és Oenomanus már a csata közepén elvesztette a kardját úgyhogy csak puszta kézzel ütötte az egyiptomit ezért sikerült megsebeznie őt

    VálaszTörlés
  21. Nos igen,miután Glabert legyőzik,Spartacusék még 2 római légiót gyöznek le mielőtt Crassus győzedelmeskedik..De eközben még ott vannak Crixusék akik különválnak és vereséget szenvednek Publicolától,akit meg majd Spartacus győz le.

    Hát...én azt mondom hogy ebben még 2 évad simán benne van alsóhangon:-)

    VálaszTörlés
  22. Két ember biztos a történetben a történelmi hűség kedvéért aki Spartacus mellett állt közvetlenül az Crixus és Oenomanus...Ők voltak a hadvezérei igazából is.Glabernek sajna halnia kell, mivel úgy vélem a készítők követik a történelmi szálakat,és nem térnek el..Hát lesz még egy ultra brutál nagy gyurma az utolsó részben az biztos ,de azt sem tartom kizártnak,hogy lesz valami csavar valakivel csak még nem tudjuk.De a legnagyobb poén az az egyiptomi csávó, hát sok szöveget nem kellett betanulnia..:-))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint már írtam volt Gannicus is az egyik hadvezére volt Spartinak.

      Törlés
  23. Vér és pucér "seggek". Az évad összes részét kimosta az agyamból ez a mindenben gazdag epizód. :)

    VálaszTörlés
  24. Én úgy tudom olvastam anno...hogy nem két légiót vertek szét annál jóval többet. Sparti első terve, hogy visszatér szülőföldjére (Thrákia) a kalózok hajói segítségével, eközben dél felé nyomulnak fosztogatják a gazdag római villákat, szabadítják fel a kollégáikat és csatlakoznak hozzájuk is jócskán.

    Az is gond volt nem is kicsit hogy a rabszolga sereg létszáma folyamatosan gyarapodott.Étel,ital fegyverek stb...A kalózokkal megbeszélték Sparti futárai hogy ennyi a létszám és ennyi ladik kéne.De a megbeszélt kihajózási időpontra mindig megtöbbszöröződött a létszámuk.És hol a kalózok szopatták meg Spartiékat hol Spartiék nem mentek el a megbeszélt helyre a drasztikus létszámemelkedés miatt.

    Rabolták össze a "suskát" a kalózok nem adták olcsón a hajóikat hiszen Róma haragját kockáztatták.Aztán ez nem akart összejönni sehogy sem, tervbe volt még Szicilia ostroma elfoglalása ill. maga Rómáé is de túl nagy falatnak bizonyult volna mindkettő. ill. mihez kezdtek volna vele, ők inkább szabad életre vágytak. Crassus először egyedül próbálkozott akárcsak Glaber(saját költségén akkoriban ő volt a legpénzesebb pacák az egész birodalomban)de vereséget szenvedett.

    Végül haza kellett rendelni két akkori "Sztár" hadvezért az egyik Pompeius a Köztársaság perem határairól hogy Crassusal együtt a "három nagy" (aminek ő persze nem örült hiszen osztoznia kellett a sikerben velük)hogy nyomják már le végre ezeket a pimasz rabszolgákat.Meg várták hogy a lázadók vezérei Crixus és Sparti összekapjanak, Crixus és "hívei" inkább fosztogatni zabálni és jól élni akartak, Spartiék meg észak felé kitörni az Alpokon át elhagyni a köztársaság területét és letelepedni egy nyugis helyen ahová Róma keze nem ér el.

    A ketté vált sereget már térdre bírták kényszeríteni először a "gyengébb" Crixus vezette bandával végeztek aztán Spartiék következtek. Spartiék létszáma és ereje olyannyira komoly volt, mikor Róma mellett elvonultak északnak haladva, hogy benne volt a pakliban hogy akár elfoglalhatták volna a birodalom szívét.

    Volt is pánik a rómaiakban rendesen...De nem így történt. Meg aztán mihez kezdtek volna magával Rómával...hogy ezeket a megtörtént eseményeket hogyan és miként egyáltalán melyeket fogják vászonra vinni a sorozat készítői az elkövetkező évadokban az minden bizonnyal érdekes lesz.

    VálaszTörlés
  25. Ha már belementünk a jövőbeli részletekbe (aminek talán sokan nem örülnek), akkor én is beszállok egy talán emlékezetes történettel, ami a sorozatban hatalmasat ütne.Crixus halálakor az elszakadt gallokat ugyebár leverik a rómaiak, de Spartacusék betámadnak és bosszút állnak, szétverik azokat, akik szétverték a gallokat.Crixus temetési szertartását pedig úgy "ünneplik", hogy több ezer (vagy száz, de több száz is sok) hadifogoly rómait kényszerítenek gladiátorjátékokra egymás ellen - pont, ahogy velük csinálták anno a rómaiak.És közben pl. ott van a kialakított "aréna", harctér mellett Crixus felravatalozva, mellette sír Naevia, Gannicus stb., sőt talán maga Agron is, ha akkor még élni fog esetleg.

    VálaszTörlés
  26. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  27. Egy fél évet Spartacusra szántam az egyetemen és azt mondom nagyon odaver a sorozat. Ha követik a történetet akkor zseniális húzás lesz az évad vége :-) Glaber nézni fog egy nagyot....

    VálaszTörlés
  28. Imádom ezt a sorozatot, az első két évad ütős volt. Nálam az új Spari nagyon gyenge, erőtlen és erőltetett, egy biztos a bambát nagyszerűen elő tudja adni, de hogy a bosszúszomjas vadállat nem jön át az is biztos, a lélekerősítő beszédei szintén csak szép szavak és nincs mögötte átütő erő.
    A csajok a táborban már már szánalmas szintet hoznak, a készítők óriási hibákat csinálnak, az íjászkodó cafat az idegeimet tépi szét és hát amikor bunyóznak és pasikat vernek le na az mindennek a teteje, egyszerűen szánalmas,nullapontnulla. A nők szerepe azokban az időkben nézve a történelem eseményeit igen csak korlátozottak voltak, az hogy férfiakat megszégyenítő harcosok voltak. Igazából az a csalódás, hogy sokkal több hibát követtek el a készítők mint az első két évadban és ez döbbenetes.
    Az egész sorozatot Glaber és Ashur viszi a hátán, a gladiátoroknál pedig Gannicus és talán Argon emelhető ki a többi az no comment.
    Bízom az évadzáróban a csajok kinyírásában és Ashur felemelkedésében a következő évadban.
    Sok sok hiba volt ebben az évadban és sajnos nekem nem jött át, annyi lehetőség van a sorozatban amit meg is mutatott az előző kettő évad.
    Bízzunk a jobb folytatásban.
    Ja és ebbe a szerencsétlen Spartacusban nyomjanak már be egy kis izmot mert az is kétséges, hogy meg tudja emelni azt a kardot, ezzel a fizimiskával jobban el tudtam volna képzelni Argon szeretőjének a szír helyett..

    VálaszTörlés
  29. 1 az hogy nem Argon mert az egy nemesgáz hanem Agron először azt hittem elgépelted de már láttam mind a 2-szer úgy írtad
    Az új Spartacussal semmi gond nincs nem minden a kigyúrt test. Régen sem minden katona budybuilder volt mint ahogy a filmben láthatjuk. Bár te is biztos valami kigyúrt csávó lehetsz ha erre fekteted a hangsúlyt.
    A nők meg igenis harcoltak a felkelés során nem pedig csak ültek és várták hogy majd lesz valami mert nem csak férfiak voltak rabszolgák egész Rómában, és abban az időben is voltak olyan törzsek és népek ahol a nők is beálltak harcolni a hódító Róma ellen.

    VálaszTörlés
  30. én az utolsó részben, keresztre feszíteném ezt az új gyerek testű Spartacust. (elég volt eddig pótolni Andy-t) A következő évadot egy külön story-val folytatnám, Gannicussal, vagy Criszkrosszal, vagy Onimussal. sokkal dominánsabb, és szimpatikusabb szereplők. ez a Spartacus story már kezd szappan opera lenni, ráadásul ugyanazokat a helyszíneket használják!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az effectekre sem fordítanak már sok energiát

      Törlés
  31. Először is tanulj meg normálisan vagy legalább is kb leírni a szereplők nevét másrészt az effektekkel semmi gond nincs sőt még jobbak mint az előző 2 évadjain láthatottak. A történet meg ha egy kicsit is tájékozott vagy normálisan halad előre semmilyen elhúzott dolog nincs benne mivel sorozatot és nem egy 1,5-2 órás fimet nézel.

    VálaszTörlés
  32. Onimus és Criszkrossz! Beszarok! :D :D

    VálaszTörlés
  33. Priat elöször is ne személyeskedj, elírtam Agron nevét természetesen elnézést kérek, másodszor mint az egyik történelem rajongó és kiemelve a rabszolga társadalom helyzetét azon belül a gladiátorok helyzetét az ókori Rómában- nem szükséges leírnod nekem, mi volt és főleg a nők helyzetét az adott időben.
    Szánalmasan csinálták meg a nők harcát! Egyetlen egy nő nem lett volna képes szembe állni egy gladiátorral! Ha a női harcról beszélünk abban az időben, az arra korlátozódott, hogy széttegyék a lábukat, mérget keverjenek és max hátúról tőrt döfjenek..
    Itt nem a gyúrásról van szó - te is biztos egy hamburgert zabáló, 8 liter kóla mellé, egész nap a monitort bámuló vagány arc lehetsz- hanem, ha nincs kigyúrva valaki és természetesen nem volt kigyúrva, de iszonyatosan szikár testű emberek lehettek, akik a puszta kezükkel széttépnének egy mai modern nethuszárt.
    Az évad nem lett jó -eltekintve egy-két résztől. Reméljük a színvonalasabb folytatást! És a személyeskedés mentes kommenteket, bár ez biztos nehéz lesz azoknak akik csak a számítógép mögött képzelik magukat spartacusnak..

    VálaszTörlés