A felirat állása:
Spartacus s03e10:
(HDTV-AFG, x264-ASAP, 720p-IMMERSE) LETÖLTÉS

2012. március 4., vasárnap

Kibeszélő: A hatodik rész

Hogy tetszett a rész? Többet/kevesebbet vártatok? Vajon mi következik ezután? Írjátok le a véleményeteket egy hozzászólásban!
Vigyázat! SPOILEREK!

55 megjegyzés:

 1. köszönjük a feliratot!:) most fogom megnézni:)

  VálaszTörlés
 2. igen előbb én is csak meg szeretném köszönni, meg azt is, hogy nem kell néznem a fos tv-t egy ideig legalább!!!

  VálaszTörlés
 3. Szinte végig többet vártam, de az utolsó leszámolás már tetszett.Spartacus és Gannicus harcában pont az volt a fő keménység, hogy mindketten dupla karddal nyomták, az valami eszméletlen jól nézett ki.Crixust csak azért sajnálom, mert annyit szenvedett, nemcsak hogy kimentette Naeviát, aztán ő maga is megmenekült az arénából, de hogy most Naevia ilyen "szemét" legyen vele, ez kissé lehangoló.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Többet vártam ettől a résztől ez szerintem elég gyengére sikerült Ashur harca tetszett egyedül megmutatta hogy a leggyengébb gladiátor is könnyedén legyőzi a csöves római katonákat Köszi a fordítást

   Törlés
  2. Hát mind a ketten megszenvedtek azért,hogy lássák egymást..Adni kell Naeviá-nak egy kis időt szerintem,mert a nők durvábban élik meg az ilyen szenvedést,de ha megtanítja Crixus harcolni helyre áll a szerelem közöttük.

   Törlés
 4. Azt kaptam tőle amit vártam szerintem..Azon szerintem nem lepődik meg senki,hogy Gannicus-nak ez nem szívügye,mert nyilvánvalóan szabad ember.De ez érdekes,hogy ezt mostanában hogy fogja bizonyítani..Ha az ügy mellé is áll szerintem ezt csak a doctore miatt fogja megtenni. Nem hiszem,hogy még egyszer a testvérei ellen fordulna.Azoknak a durva arcoknak meg szerintem mindegy kit szolgálnak át fognak állni a túloldalra miután ezt a kibaszott szírt kibelezik.Alapjában a két cuncogó a legnagyobb vesztese a történéseknek de hát tudjuk aki másnak vermet ás..

  VálaszTörlés
 5. Jó volt ez a rész hisz most végre az évad végi nagy harcok készülődésének elejébe pillanthattunk bele hisz nem lehet minden egy 5. rész. Spartacusék felkészülnek a védelemre még Ashur összegyűjti a bandát hogy az évad vége emlékezetes legyen. Az uccsó harc Spartacus és Gannicus között tényleg jó volt és legalább nekem nagyon is tetszett hogy végre Spartacus 2 kardal harcolt mert eddig csak 1el láthattuk az első résztől eltekintve és mivel az 1. évadban 2vel nyomta emiatt itt hiányoltam ezt. (Bár gondolom Liam McIntyre-nek meg kelet tanulni forgatni egyszerre a 2őt és most ért el arra hogy tudja normálisan használni.)

  VálaszTörlés
 6. Az előzetes alapján ennél többet nem vártam ettől a résztől.
  Gondoltam, hogy Gannisuc nem marad, és arra is számítottam, hogy Naevia nem fog egy könnyen újra férfi érintésre vágyni.
  Az Ashur féle harc az nagyon tetszett. Szépen arcon köpte Glaber katonáit :D Ne meg amit Lucretia-val csinált :D Már megérdemelte.
  Tetszik, hogy Glaber végre a sarkára állt. Bár Batiatus ügyeskedéseit nem helyettesítik, de nem rossz amit a karakterével művelnek.

  Remélem a hét közepe fele lesz preview a köv. részhez :P

  VálaszTörlés
 7. Már van http://www.youtube.com/watch?v=Rq_hoqqzn_s&feature=related

  VálaszTörlés
 8. Először is egymillió hála a munkádért Zoli. Azonban lenne egy kérdésem, tudnál abban segíteni nekem, hogy miért van az, hogy nem mindegyik feliratot viszi az asztali lejátszóm. Azt vettem észre, hogy a harmadik és a hatodik rész felirata más formátumban van és azért nem tetszik az asztalinak. Esetleg van erre valamilyen megoldás?
  Válaszodat előre is köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Kösz, hogy szóltál! A fordítóprogram hülyesége valószínűleg, kicseréltem a kérdéses feliratokat, most már nem lesz gondod velük!

   Törlés
  2. Nagyon szépen köszönöm a javítást.

   Törlés
 9. Glaber lassan akkora g*ci lesz mint Batiatus volt :)

  VálaszTörlés
 10. ó volt a Spartacus vs Gannicus fight, csak rövidke volt. Még elnéztem volna néhány percig!

  Most először szurkoltam a rómaiaknak, hogy picsázzák el Ashurt. De azért az sem volt rossz, ahogy ő ellátta a bajukat.

  Gaius bekeményített. Seppia szerencsétlen nem tudja még , hogy milyen viperafészekbe keveredett.

  Chadara karakterétől többet vártam. Kár érte! :(

  Azért Gaius nem semmi…

  Hölgyeim dolgom van! Seppia, érezd nálunk jól magad! Ha gondolod itt is alhatsz, addig én megyek és leöletem a bátyádat meg a házad népét. :DDD

  VálaszTörlés
 11. Ashur komolyabban nézett ki szakállal a mostani fizimiskáját még szokni kell, nagy kár lenne érte ha eltűnne a legalantasabb halandó a sorozatból.

  Gannicus az original bad ass, a preview alapján szerintem még tesz egy kört a másik oldalon majd valahogy csatlakozik spartacushoz és régi barátaihoz.

  Ideje volt már hogy Glaber is elkezdje nagyban a játékot mert eddig valahogy visszafogták a karakterét az írok, most végre beindul a Pretor.

  Crixus kicsit elpuhult nevia miatt, remélem nem csak a szerelmi szálat viszi tovább a következő részekben hanem a gallokat fogja vezetni a harcok közben.

  Spartacust remélem hamarosan újra megszállják az istenek és levágnak egy római egész római légiót szökevényekkel.

  Seppia pedig a legblokkolni valóbb női szereplő a sorozatban.

  VálaszTörlés
 12. Zseniális amerre viszik a sorozatot!
  Valószínű ráébredtek arra, hogy amíg az új cím szereplőnk csak olyan rómaiakat szabdal, ami Ashurnek is megy addig nem lesz hiteles... Most, hogy szörnyek ellen kell majd kiállnia végre hihető lesz, hogy Ő volt A bajnok, az eső elhozója.
  Már csak egy kis izmot kéne magára szednie...

  Glaberben is végre elpattant a húr és már nem csak a puncik fognak szart kavarni, hanem rendes férfia alattomos szarkavaró szál is lesz... azt hiszem eddig hiányzott csak Batiatus.

  Azért tényleg kár, hogy nem durvultak be jobban a Gannicus vs Spartacus harcban...

  VálaszTörlés
 13. hja és bocsi, hogy csak így a végére:
  Köszönöm a feliratot!

  VálaszTörlés
 14. Elég lapos rész volt, igazi meglepetés nélkül. A következő izgalmasabbnak ígérkezik.

  Ízlések és pofonok, de nekem a sok lassítás + irreálisan sok vér egyáltalán nem jött be, mintha ebben a részben kevesebb lett volna (persze harc is kevesebb volt) ezt viszont pozitívumként éltem meg.

  VálaszTörlés
 15. Tuco: érdekes a gall felvetésed, ugyanis a sorozat logikája szerint már nincs semmiféle "gall sereg", amit vezethetne Crixus.Ha belegondolsz, a gallok követték Crixust, de 1. sokan odavesztek a bányában 2. akik nem vesztek oda a bányában, Spartacusékkal tartottak, de az erdőben megint haltak meg gallok, az a Liscus vagy kicsoda 3. aki nem veszett oda a bányában, de nem is ment Spartacusékkal, azt elkapták a rómaiak, tehát Rhaskos, és ő is meghalt ugye az arénában. Tehát elvileg már nincs sok gall, és ha mégis van, akkor ők miért nem voltak a bányában, ahogy ígérték, hogy mindenhova követik Crixust? Na mindegy, ez csak azért érdekes, mert ha sok gall lesz, akkor a sorozat logikája valahogy megbukik majd... :(

  VálaszTörlés
 16. Coimbra: És ha mondjuk felszabadítanak még sok-sok gallt?
  Egyébént nem volt megmondva, hogy az összes gall követi Crixust a bányába.

  VálaszTörlés
 17. Most néztem a következő rész előzetesét. Remélem nem akarják a forgatókönyvírók Gannicus-ra írni a rossz fiú szerepét.

  VálaszTörlés
 18. Először is én is grat-k a feliratokhoz ,jó munkát végeztél velük!! Amint olvasgattam a hozzászólásokat több gondolat is megfordult bennem, amit megosztanék veletek. Kezdeném a sort Glaberrel. Előkelő és jó rangban álló római nemes, ahová eljutott azt nyilván nem csak a két szemének köszönheti. Az,hogy most már mi szemünk láttára is meg kezd engedni húzásokat, az nála is jó példa, hogy már akkor is úgy működtek a dolgok, hogy bizonyos célokért bizony néha tisztességtelen kártyákat kell előhúzni. Ez már akkor is így volt, láthatjuk a történelem alakulásában egészen napjainkin,hogy a helyzet nem nagyon változott etéren.
  Crixusról annyit, hogy ha karaktere elpuhulna akkor egy a sztoriírók egy hatalmas pontatlanságot követnének el, hiszen az összes létező forrás, amely a felkelésről tudósít (köztük a korban legközelebb álló párhuzamos életrajzok is) Crixust Spartacus egyik legközelebbi emberének írják le. Hozzátenném a derék doctorénak is illene felépülnie lassacskán, ugyanezen ok miatt. Ashurt pedig nemhiszem ,hogy a leggyengébb gladiátorként kellene megitélni, sérüléséig volt benne tehetség is, bár gyakran élt már akkor is tisztességes módszerekkel. De az tuti, hogy igazi túlélő a pali :D

  VálaszTörlés
 19. barthas: pedig végig az volt a baj, hogy a gladiátorok egy része nincs velük, mert Crixusszal tartanak, ezért volt olyan nehéz megszervezni a kitörést anno a Batiatus Házból, meg most a meneküléskor is volt arról szó, hogy a galloknak még mindig Crixus a vezérük.Lehet, hogy később is fognak még felszabadítani gallokat, de ők honnan ismernék Crixust?Nekik C. csak egy lesz a többi kigyúrt gladiátor közül...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha a seregnek ami felszabadít van az élén egy vezér akkor az egy lesz a sok közül? Sztem nem.
   Egyébként igen, a galloknak még mindig crixus a vezérük, csak azt ügyesen elhallgatták, hogy az összes követte-e a bányába vagy sem.

   Törlés
 20. Gallok majd ha csatlakoznak hozzájuk az vagy a felszabadításukkor lesz vagy akkor mikor északra mennek majd hogy elmenjenek Itáliából és akkor fognak találkozni egy gall bandával

  VálaszTörlés
 21. Csupán saccolok, de szerintem még maradt pár gall Crixus mellett, de ha még sem, azt már Az aréna isteneiből is megtudhattuk a jó öreg Titus Lentulus Bataiatustól, hogy a trákok idegesítik a gallokat :D szóval ha újabb gall rabszolgákat szabadítanak fel akkor nagy valószínűséggel inkább Crixust fogják követni, és csak közvetve Spartacust.

  Asuhrról nekem mindig az afrikai hiéna jut eszembe, szívós alantas jószág, és mindent túlél, még az oroszlánokat is.

  VálaszTörlés
 22. Szerintem az évad végén Asuhrt verik le Spartacusék ! Viszont Gannicusra vagyok kíváncsi én is, hogy be áll-e Glaberhez vagy pont az segíti ahhoz(rájön Glaber szemétségeire), hogy Spartacusékhoz vezessen vissza az útja! De lesz itt még 4. évad is ,úgyhogy Glaber levágott fejére még biztos várnunk kell, de ettől izgalmas!
  Köszi a feliratot!

  VálaszTörlés
 23. Ha történelem hűek lesznek akkor Glaber lassan meg fog halni még ebben az évadban vagy ha nem akkor a következőnek az elején

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök,hogy te ismered az egész történelmet, de értékelném ha nem lőnéd le a poént, márha aszerint csinálják a sorozatot! Köszi!

   Törlés
 24. Egyébként jó úgy nézni a sorozatot, hogy utána olvastál?
  Én még nem mertem, de eléggé érdekel, csak félek, hogy elég jelentős csattanókat lőne le, ha beleásnám magam. (Nyílván nem a gimis anyagra gondolok ezalatt)

  VálaszTörlés
 25. Hát mivel a sorozat nem tükrözi a "valóságot" emiatt nem tudom mi fog történni egyik másik rész után de Glabernek nem sok dolga volt Spartacussal csak Crassusnak mert ő verte le és éveken (73-71-ig) üldözte őt. Emiatt Glaber csak kis személy a történelem folyamán. De amúgy nem rég adták a 2004es Spartacust (vagy fél éve) még élvezet volt nézni az évadra várva igaz kicsit gagyibb mint ez de jó volt újra látni ezt és ott hasonlóképpen történtek a dolgok mint itt csak a sorozatban jobban el van húzva de nem baj legalább több évad van.

  VálaszTörlés
 26. Asszem aki leverte Spartacust az Pompeius volt! Crassus nagyon akarta, de nem neki sikerült.
  Crixus és doktore biztosan tovább lesz még, ahogyan Gannicus is!
  Sztem egy főszálon biztosan követi a sorozat a történelmet, mert nem nagyon lenne másképp értelme (eddig is követte)!

  VálaszTörlés
 27. Akit érdekel:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Spartacus_(gladiátor)

  (maradjuk annyiban, hogy Crassus és Pompeius közösen) :)

  VálaszTörlés
 28. Hát ha azt nézzük akkor Pompeius de ha nem lett volna ott akkor is leverte volna őket Crassus mert már szétesett addigra a banda és Pompeius csak a végső döfést adta nekik hogy már nincs semmilyen menekülés Spartacus már rég meghalt addigra meg történelem a triumvirátus úgy került be hogy Crassus Spartacust Pompeius a kalózokat Ceasar meg a gallokat verte le.

  VálaszTörlés
 29. Rendben
  Meg úgyis ez még soká fog lenni a sorozatban remélhetőleg és amúgy is a 6. részről kell most beszélni ami jó csak Naevia karakterével kezdhetnének már valamit

  VálaszTörlés
 30. Mondjuk öngyilkos Naeviához mit szolnátok?
  A részemről ez vagy egy igazi amazon (olyan tényleg dúrva, szexi, könyörtelen) Naevia lenne elképzelhető.
  Ez a nyökdécselés egyébként tényleg nem hiányzik, erre ott van az a FOS the walkind dead.

  VálaszTörlés
 31. Hát ha minden jól megy kiképezteti magát és nagyon gyilkos lesz.

  VálaszTörlés
 32. de remélem gyilkosabb, mint spartacus csajszija!

  VálaszTörlés
 33. Amúgy, hogy Glaber el fog bukni, azt én furcsán olvastam itt, mivel az angol wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Servile_War bővebb tartalommal) cikke elég részletes, és ha ott kattint az ember Glaber nevére, akkor nincs kiírva se születési, se halálozási idő, és amikor Spartacusék lecsapják Glaber seregét, akkor arról nincs szó, hogy Glabert is megölik-e, kb. nem lehet tudni még a részletes wikipédián sem... a rómaiak oldalán elég sok hadvezér fel van sorolva.Sőt, a gladiátorok vezéreinél van egy Castus nevű is, úgyhogy akár új rabszolgavezér is lehet évadokkal később, semmi sem elképzelhető.
  Amúgy én azt is el tudom képzelni, hogy Naevia túléli Crixust.De ezen felül inkább nem spoilerezek, mert nagyon durva lenne (nem a negatívum miatt, hanem ha a történteket elképzeljük a sorozat készítőinek szemszögéből, akkor ehhez képest a capuai aréna lebontása szinte semmiség).

  VálaszTörlés
 34. Az egyik főszempont az ,(amire szerintem sokan várnak)hogy szétveri Spartacus Glabernek a fejét!Szóval ha az írók szemszögéből nézem ,akkor ezt a szálat fogják a legtovább elhúzni!

  VálaszTörlés
 35. Ha azt húzzák a legtovább akkor egy jó pár évadig csak 73-ban fogunk járni, és ha a címet nézzük hogy Spartacus vengeance akkor is valakinek halni kell mert Glaber csak mellékszereplő a történelem folyamán. Ha meg életben marad csak kis csicskás lesz a nagyok mögött.

  VálaszTörlés
 36. Priat: tényleg, erre még nem is gondoltam. Viszont lehet, hogy nem Spartacusék szempontjából lesz Vengeance, mert ha belegondolsz, az a logikus, hogy ha Vér és Homok utolsó része után jön egy új évad Bosszú címmel, akkor inkább a rómaiak bosszúja kell, hogy legyen, vagy nem tudom. De ahhoz meg korán van, hogy valami nagy bosszú történjen részükről, úgyhogy lehet, hogy tényleg Spartacusék bosszúja jön, vagyis a személyese Glaber ellen.De komolyan, engem nem is zavar már, hogy mi lesz a végkifejlet, ki hal meg és hogy, csak Glabert tényleg megöljék, lehetőleg Spartacus.

  VálaszTörlés
 37. Az új Múlt kor történelmi magazinban van egy írás Spartacusról "Róma réme: Spartacus" címmel, és Liam van ábrázolva, mint Spartacus, fent is van a főcímlapon a fotója.Szerintem megveszem, érdekel, mit írnak.

  VálaszTörlés
 38. Elképesztőő sorozat!!!
  A kedvencem! Ahogy megvan csinálva Az első résztől kezdve, nekem nagyon bejön! Minden formában elmennek a végletekig, a képi hangi megjelenés pedig egyszerüen fantasztikus! Már nagyon várom a folytatást (csak nem tudom mikor fognak kijönni a 2. évad folytatásai.)

  VálaszTörlés
 39. ??? Minden pénteken jönnek a részek.Ma jön az új.3 hét múlva pedig véget is ér az évad, mert csak 10 rész készül ezúttal. :(

  VálaszTörlés
 40. Spartacus 2. évad

  S02E10 Wrath of the Gods
  Airing : 2012-03-30

  S02E09 Monsters
  Airing : 2012-03-23

  S02E08 Balance
  Airing : 2012-03-16

  S02E07 Sacramentum
  Airing : 2012-03-09

  S02E06 Chosen Path
  Airing : 2012-03-02

  S02E05 Libertus
  Airing : 2012-02-24

  S02E04 Empty Hands
  Airing : 2012-02-17

  S02E03 The Greater Good
  Airing : 2012-02-10

  S02E02 A Place in This World
  Airing : 2012-02-03

  S02E01 Fugitivus Aired on : 2012-01-27

  VálaszTörlés
 41. Most néztem meg a 7. rész elég jóra sikeredett kaptunk sok germán kigyúrt állatot de többet még nem írok csak majd ha lesz erre kijelölt téma

  VálaszTörlés
 42. Én is köszönöm a felíratott, remek munka! Azon csodálkozok, hogy miért kell nyafogni egy spoiler warning témánál, hogy ne meséld már el a törit mert spoilerezel! Elég szégyen! Remélem ne lövöm le a poént a II világháborús sztorik kapcsán, nem nem a németek nyertek!!!
  Szintén történelmi források állítják, hogy Crixus és 30.000 embere ott hagyták Spartacust, aki haza akart menni Trákiába, és inkább a rómaiak ellen fordultak, és kampec!

  VálaszTörlés
 43. Én is kicsit utána néztem, és nem poén lelövős dolgok: amit változtattak a történetben, Oenomaus is gall volt, és nem núbiai. Illetve Spartacus "tráksága" is kérdőjeles, mivel a történetírók úgy emlegetik, hogy Thraex, ami egy gladiátor típus, tehát lehet római volt, csak valaki nem jól értelmezte, és így terjedt tovább.
  Ha viszont ragaszkodnak a történelmi dolgokhoz másban, a végére 120.000. fősre nő a sereg, ott lehetnek szép jelenetek :)))
  És olvastam egy olyant is, hogy (ezt szerintem mindenki tudja 5. osztályból) oké, keresztre feszítették, de senki nem látta a holttestét, eltűnt. Ez jó lenne, ha a végére így oldanák meg, lenne egy kis happy end is a sok szörnyűségben :) mert hogy az lesz, az 100%.

  VálaszTörlés
 44. Na jó, látom néhányan beindultak, úgyhogy egy-két érdekesség:
  Crixusék tényleg kiszakadtak, őket viszont legyőzték a rómaiak - Crixus meghalt, ami után Spartacus ellene ment az őt legyőzőknek, és leverték őket.Crixus gyászolása miatt az elfogott rómaiakat gladiátorharcokra kényszerítették, több ezer (!) (Vagy száz?) harcolt egymás ellen egy kialakított arénában, ezzel az "ünneppel" adták meg a végtisztességet Crixusnak.Na, ha egy ilyet betesznek a sorozatba, akkor oda-vissza leszek a gyönyörtől :D
  Spartacus holttestét valóban nem találták meg (több tízezer rabszolga közül ki ismerné fel egy nagy csatamezőn a hullahegyekben?nyilván csak a hozzá közel állók tudták, hogy néz ki), de nem hiszem, hogy túlélte volna és elbújt volna.Aki két évig harcol a félszigeten, az utána miért futna el?Szerintem ő is meghalt, csak nem találták meg, elvégre Petőfit se találták meg...

  VálaszTörlés
 45. Az igaz hogy Crixusék kiszakadtak Spartacustól és hamarabb meghaltak de én személy szerint jobban örülnék neki ha ezt csak a végén tenné meg mert
  1 szimpatikus számomra Crixus (bár ez nem nagy indok
  2 nem hinném hogy a római "gladiátor" harc az olyan lenne mint az eddig látottak
  3 ez amit írtál azt én is olvastam de van annyi variáció hogy mikor szakadtak ketté hogy valaki a közepére teszi más meg a felkelés végére nem volt ott senki nem tudja és mint a közmondás is tartja hogy mindig a győztesek írják a történelmet emiatt ki tudja mi volt ott.
  Spartacus meg biztos meghalt hisz nem hinném ha életben marad és elszökik Rómából akkor nem hinném hogy nyugodtan élne élete végéig egy szigeten és süttetné a hasát hanem szervezne egy bandát amit Róma ellen vezetett volna.

  VálaszTörlés
 46. Az aréna lezúzásában észrevettem két nagy bakit:
  1. Gannicusszal együtt még 5 másik gladiátor megy be, tehát 6 vs. 3 az arány.Ebből Crixus leszúr dárdáva vagy kettőt, de amikor Spartacusék berohannak segíteni, hirtelen mégis több gladiátor van, mert Gannicus mellett nem ötöt, hanem vagy 8-at levernek, szóval kérdés, hogy hogy került +3 gladiátor oda a semmiből? :D
  2. Oenomaus földre kerülésekor a harctérről nézve jobbra fekszik, de amikor Crixus és Gannicus felsegíti, a harctéren már bal felé fekszik, tehát miközben feküdt, valahogy 180 fokban megfordult. :D (mindezt kb. eszméletlenül)

  VálaszTörlés
 47. Nem tudom rajtam kívül feltünt-e még valakinek, hogy abban a jelenetben ahol ellátják Seppius baját még valami katonai ruhában van, amikor kikúszik a földön akkor meg már valami fehér lebernyegben.
  lehet ennek ésszerű magyarázata vagy elbaszták?:))

  VálaszTörlés