A felirat állása:
Spartacus s03e10:
(HDTV-AFG, x264-ASAP, 720p-IMMERSE) LETÖLTÉS

2012. február 26., vasárnap

Kibeszélő: Az ötödik rész

Hogy tetszett a rész? Többet/kevesebbet vártatok? Vajon mi következik ezután? Írjátok le a véleményeteket egy hozzászólásban!
Vigyázat! SPOILEREK!

52 megjegyzés:

  1. Ez volt eddig a legjobb rész. Végig izgultam az egészet :D Gannicus visszatérésével kapcsolatban valami hasonlóra számítottam, jól megoldották.
    Spartacusék most jól arcon hugyozták Rómát :D (bocs a szóhasználatért)

    VálaszTörlés
  2. Ez olyan epikus volt, hogy végig pörgött bennem az adrenalin.
    SPOILER: Elsőre kicsit kételkedtem, hogy egy ilyen "öngyilkos küldetés"-nek mennyire lenne értelme, de volt értelme. :)

    VálaszTörlés
  3. Egyetértek, eszméletlenül jó rész volt! Várjuk a következőt, köszönjük a fordítást mczolly!!

    VálaszTörlés
  4. Na ez igen. Végre visszatért az előző két évados hangulat... Remélem így marad, vagy még jobban fokozódik!

    VálaszTörlés
  5. Jó rész volt nagyon számomra ami inkább váratlan volt ez hogy megölte a felesége apját igen komoly rész volt ahogy 2szer a gerendát rá dobta :D
    És most jött el szerintem az hogy nem nagyon tudja az ember mi lesz a következő részbe mert most már nincs az hogy xy emberért kell szaladgálni meg menteni :D egyre jobb minden egyes új résszel :)

    VálaszTörlés
  6. Majd kiugrott a szívem, tényleg a legjobb volt! Végre Gannicus is megmutatkozott, hozta a formáját :D Ilithya-nak visszanyalt a fagyi, szegény Glaber :( Ashur-t vki kinyírhatná. Az előző résznél vki kommentelte,hogy tesója Nasir,majd meglátjuk! Várom a kövi részt, ezer köszönet a feliratért!!!

    VálaszTörlés
  7. Azért a CGI elég gányolt munka volt!

    VálaszTörlés
  8. sziasztok!
    Köszi a gyors munkát!
    Szerintem is ez volt a legjobb rész ebben az évadban.Ashurt tényleg megölhetné már valaki :)
    Az arénaharc nagyon ütős lett, szerintem ennek a sorozatnak ez az erőssége.
    Örülnék ha a készítők 2féle befejezést csinálnának:az egyik lenne a történelemhű.A másik pedig egy heppppiendes :D.....Róma lángol és mindenki boldog(kivéve a szadista rómaiak)

    VálaszTörlés
  9. Az előző is nagyon jó rész volt, de örülök, hogy ez a rész még ütősebbre sikeredett. Nagyon izgultam, főleg a végén Crixus-ért, és Oenomaus-ért.
    Várjuk a következő részt, meg persze a meglepit! :)
    Zolinak pedig természetesen köszönjük a feliratot!!

    VálaszTörlés
  10. Gannicus az original motherfucker, nagyon jó áll neki ez bús komor minden mindegy menni kell ha megyek stílus. :DDD

    VálaszTörlés
  11. ez mind szép és jó, de honnan fogja tudni az átlag római állampolgár, és a még elnyomásban élő rabszolgák, hogy az egész Spartacus műve volt?
    mert mintha ez lett volna a művelet célja, és most hogy az öreg fószer meghalt, már csak Glaber meg a 2 csaj tudja hogy Spartacusék műve volt...

    VálaszTörlés
  12. hatalmas rész volt!!! az ötlet ahogy bejutottak az arénába és felégették azt nagyon tetszett (bár azt a részt jobban megcsinálhatták volna amikor dől össze az aréna, kicsit fura volt nekem) a Gannicusos szálra leszek kíváncsi hogy ő most milyen szerepet fog játszani ezután, lelép vagy marad a felkelőkkel. azt meg hogy honnan tudják meg a polgárok hogy Spartacus műve volt, a végén Glaber mondja hogy Spartacus ölte meg az öreget! köszi a fordítást

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már most a jövő Vasárnapot várom nagyon jó volt ez a rész is mindig utáltam a sorozatokat ez az első amit nézek de ez tényleg mindent visz Köszi a fordítást

      Törlés
    2. Gannicus elhagyta a kardját ami a szabadságát igazolja nem hiszem hogy vissza megy érte :)

      Törlés
  13. Először is köszönöm a feliratot!:)
    Másodszor, VÁÓ! ez a rész fantasztikus volt!! Látom mindenkinek tetszett, főleg a vége... Hihetetlen, az utolsó kb 20 percet végig paráztam... Spartacus a világ legjobb sorozata! Nagyon jól teljesít a Spartacust játszó új színész..
    Meglepődtem a két srác csókján, de még azt is eltalálták..:D:D:D hihetetlenek...:D:D nem győzöm dícsérni az ismerőseimnek ezt a sorozatot..:D:D:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglepődtél?
      Mármint hogy nem sejtetted? Vagy hogy a két színész bevállalta? ;)

      Törlés
    2. Én azért lepődtem meg, mert viszonozta az érzéseit! Jól megcsinálták, nem volt "gyomorforgató"!

      Törlés
    3. bocs, hogy most írok, de igen, azért lepődtem meg, mert nem sejtettem és tényleg abszolút nem volt olyan, amikor más sorozatokban meglátom, hogy két férfi smárol, nem volt gyomorforgató, inkább PONT beleillett, sőt, még örültem is neki.:D

      Törlés
  14. Glaber végre megkereste a tökeit. Még odabök Seppiának, akkor végre egy kellemes karakter is kialakulhat belőle.

    VálaszTörlés
  15. Visszatértek a nagyok az arénába és máris egy kiugróan jó részt láthattunk!
    Vitathatatlanul az évad legjobb epizódja volt. Ez igen!
    Köszönöm a feliratot!

    VálaszTörlés
  16. Az Apokaliszis négy lovasa (Spartacus, Crixus, Dottore és Gannicus) ezennel rászabadul Rómára...:)

    Egyelőre még mindig csak a felkelés elején tartanak, ami 2-3 évig eltartott, azaz simán lehet még jó pár évad.

    VálaszTörlés
  17. És persze nagyon köszönöm a feliratot! :)

    VálaszTörlés
  18. Ez volt az évad legjobb része bár az aréna összeomlása kicsit furára sikerült de mivel csak egy sorozat ezért elfogadható és inkább a vérre és a sebekre megy a hangsúly. Bár 1 hibát láttam benne mikor Gannicus fejbe rúgja Oenomaus-t akkor csak 1 kard van a kezében de mikor ráfeszít már 2. Ez csak egy kis hiba nem lényeges csak feltűnt.

    VálaszTörlés
  19. Azt kaptam amit vártam. Tudtam, hogy über fasza lesz és lám, az is lett. :)
    Folytatás? Hm...
    Gannicus természetesen marad Spartacus egyik hadvezéreként.
    Asur, meg Nasir szerintem is nagy valószínűséggel testvérek. Legalábbis szerintem túlságosan nagy hangsúlyt kapott néhány résszel korábban az a beszélgetés, ahol azt taglalja, hogy van egy bátyja. Ez nem lehet véletlen.
    Nem azért, mert szadista vagyok, de Glaber a lehető legjobban cselekedett, hogy szétcsapta após-pajti fejét. Tudta, hogy apa nélkül nincs házasság érvénytelenítés és egy idióta lett volna, ha ezt nem használja ki. Nem igazán gondolom, hogy a csajt akarta ezzel maga mellett tartani, inkább csak szerette volna ezzel is képletesen beletömni a dákóját egy-két arra érdemes szájba. Megmutatni, hogy őt nem lehet csak úgy lealázni.
    És ez a húzása Lucretiának is baromi jól jött. Így az ő kezében még mindig ott van az "Ilithia gyereke Spartacustól van" kártya, amit egy alkalmas időben még kijátszhat. És ki is fog, mivel úgy rühelli Ilithiát, mint a szart.
    Hát ennyi. Türelmetlenül várom a folytatást, de azt kell mondjam, hogy engem a római intrika része most már jobban izgat, mint a harc, meg a hányan vándorolnak, hova vándorolnak téma.
    Vagyis, még valami. Korábban néhányan említettétek, hogy nem vagytok kibékülve Liam Spartacus-figurájával. Akkor azt mondtam, hogy adjunk neki időt. Adtunk. Most már én is csatlakozom azokhoz, akiknek nem tetszik. Hiába dobnának rá még néhány évet, meg plusz tíz-tizenöt kiló izmot, akkor sem lenne benne semmi tekintélyt parancsoló. Ha nekem állna le pofázni azt hiszem bólogatva végig hallgatnám, aztán lezavarnám a pékségbe kenyérért, csak hogy tudja, hol a helye.
    És most már tényleg ennyi. Egyelőre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csak Ashur lehet a bátyja. Lehet hogy éppen Dagan az, akit az előzményévadban Ashur öl meg az utolsó részben. Így az ő részéről is szó lehetne bosszúról..

      Törlés
  20. aztamindenségit ez epikus volt! Na most nagyon előszedték ezt az idegbeteg spartacust akiben annyi gyűlölet van hogy egy sisakkal leveri a felé rohanó rómait! Hihetetlen jelenetsor volt az arénaharc! Amit már előttem is írtak, adrenalin löket volt az egész, merő izgalom!
    És egy szó az új színészről is: most nagyon odarakta magát, már nem kellett azzal foglalkozni, hogy ki is játsza a hősünket. aztamindenségit megint csak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most már én is igy látom, jó lesz ez vele is. Sajnos a halottakat nem lehet vissza hozni. Bár ki lett volna helyette ugyanez lett volna.

      Törlés
  21. Mackosajt: én is arra gondoltam, hogy Nasir Ashur testvére lesz, de most átgondolva akár az is lehet, hogy Ashurt csak ismeri, de közben annak a kopasz szírnek volt a testvére, akit Ashur fél szemére megvakíttatott, aztán az arénában megölte, ezért Nasir fog rajta bosszút állni.Persze az igazán drámai az lenne, ha Ashur lenne a testvére.

    VálaszTörlés
  22. A Libertus epizód nálam vetekszik a Kill them all epizóddal. Felettébb élveztem. Az első évad is lassan építkezett. Ott is az ötödik (Spartacus és Crixus harca Theokoles ellen), de inkább a hatodik (Barca és Sura halála) résszel pörögtek a fel a események. Ebben az évadban pedig szerintem a mostani volt a fordulópont.

    Gannicus is back – Nagyon hiányzott már! Már csak miatta is érdemes volt elkészíteni a prequelt.

    Dan karakterén (Agron) eléggé meglepődtem. Eddig nem úgy tűnt, hogy a germán harcos a fiúk iránt (is) érdeklődik.

    Ilithyia alaposan megjárta. A mostani események után kútba esett a házassága Variniussal. Az előző részben még meg akarta ölni Lucretiát, most azonban nem esett le neki, hogy a nő mesterkedése által jutott a férje tudomására, hogy meg akarja ölni a gyereküket. Lucretia, úgy vélem, Ilithyia gyerekét akarja megszerezni. Azért is bízta meg Ashurt, hogy cserélje ki ártalmatlan szerekre a “gyógszert”. A nagy szája megint bajba keverte, hiszen közvetve ő ölte meg az apját azáltal, hogy felfedte Gaius előtt a terveiket.

    Az előző részben Spartacusék szála kimerült abban, hogy menekülne a Vezúv felé és közben fogynak körülöttük a statiszták. Most ez alaposan megváltozott. Visszatértek az arénába, majd pusztulást és káoszt hagyva maguk után távoztak is onnan ezúttal már Crixus, Oenomaus és Ganiccusszal az oldalunkon.Sokan írták, hogy béna volt a CGI az aréna pusztuláskor, de én a ilyet nem hánytorgatom fel. Tudom, hogy a sorozatoknak sokkal kevesebből kell gazdálkodniuk mint egy átlag mozifilmnek.

    Kíváncsi leszek ezután, hogy fog folytatódni a sorozat.
    Ilithyia simán megérdemli a további sorsát. Hiába ő a legjobb szarkeverő a sorozatba, simán a saját férjét is hátbaszúrta onnantól, hogy az nem szolgálta az érdekeit.
    Gannicusnak eléggé sokat kell majd küzdenie, hogy ismét el tudja nyerni Oenomaus bizalmát.
    Varinius és Ilithyia szerintem nem fogja feladni. Kíváncsi leszek, hogy Seppius segítségével hányszor fognak még kereszbe tenni Gaiusnak.
    Mit fog kezdeni magával most Ashur?
    Seppia karaktere eddig kissé csalódás. Megvan benne a potenciál, hogy Ilithyia és Lucretia örökébe lépjen, már ami a szarkavarást illeti, de eddig ebből vajmi keveset mutatott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy apró megjegyzés az Ilithiáról szóló bekezdéshez: szerintem Lucretia egyáltalán nem akarta Gaius tudomására hozni, hogy a felesége min töri a fejét. Úgy gondolom itt inkább csak Asur önállósította magát, hogy bebizonyítsa, ő igenis hasznos. Legalábbis amikor Ilithia megjegyezte neki, mármint Lucretiának, hogy mi baja a férjének, akkor Lucretia elég savanyú képet vágott. Naná, hiszen azzal igencsak keresztbe tettek volna az ő terveinek, ha apuci felbontja a házasságot, meg a gyereknek is annyi. Szóval így neki baromi nagy szerencséje volt.

      Törlés
    2. A gyerek szerintem azért kulcsfontosságú a sorozatban, mert Spartacus az apja (ha visszaemlékeztek a Crixusos-összecserélős részre). Glaber említette is hogy sokat küzdöttek hogy Ilythia teherbe essen, és lám sikerült...mint Lucretiának, Crixustól..:)

      Törlés
  23. Szerintem Andy után nehéz teljes hitelességgel hozni Spartacus karakterét, de az új színész meg teszi amit tud, én legalábbis ezt látom és nekem részről részre egyre szimpatikusabb a játéka, és részről részre el egyre jobban el tudja hitetni velem, hogy legalább annyira haragszik a rómaiakra mint Andy!! :)

    Erről a részről és az egész sorozatról pedig csak szúperlatínúszókban lehet beszélni!! Frenetikus, fantasztikus, a felirat pedig überkirály!!
    Tülkön ülve várom a jövő7 vasárnapot, mert tuti sok fordulatot tartogat még ez az évad!! :PP

    VálaszTörlés
  24. Uh, na ez fasza 1 rész volt.
    Az utolsó 22 perc pedig "ááá".
    Történjenek a dolgok, pörögjön, na mi lesz a vége?!
    A CGI tényleg gáz volt, azt hittem Mira meg fog halni, bent ég, rászakad vmi, vagy a végén a kis római leszúrja. De ez nem következett be, az még ütős lett volna.

    Az első 4 rész összesen nem volt ilyen jó!
    Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  25. Évad legjobb része!!!!
    Soha rosszabbat!!

    VálaszTörlés
  26. Nekem is ez a rész tetszett a legjobban az új évadban! Bár szerintem azt elcseszték,hogy Gannicus önszántából tért vissza a arénába,hogy a testvéreit mészárolja,főleg Oenomaust..Emlékezzetek,hogy hogy anno hogy váltak el.Barátként.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglehet, hogy nem volt egy bölcs húzás, de engem meggyőzött az, amit akkor válaszolt, amikor Spartacus a kapunál állva megkérdezte tőle, hogy miért teszi ezt. Az arc pedig, amit vágott hozzá végképp meggyőzött.

      Törlés
  27. Nekem Rhaskos hiányozni fog :(

    VálaszTörlés
  28. Ütött. A CGI néhol elég gyengécske volt, de épp a megnézés előtt az m1 -en ment a gladiator, elég gagyinak tűnt a spartacus mellett. Az új főszereplő lassan elfogadtatja magát, Gannicus visszatérése már nagyon várós volt. Glabber végre mutatott valamit, nem a szokásos politika által rángatott puhap*cs karakter maradt. Ashur egy állat, az egyik kedvenc karakterem, motivációi megvannak a tetteire, a színész félelmetesen hitelesre hozza a figurát, a megölése nem tenne jót a sorozatnak, bár sokan a pokolba a kívánják, de ez csak a hiteles színészi munka gyümölcse. Az elején az arénában a hentelés elég kemény volt, a rómaiak öröme pedig kellőképpen visszataszító. Megalapozta az aréna felgyújtásának jogosságát. Gannicus motivációja a kivégzésre érthető volt, fentebb valaki kifogásolta, de szerintem teljesen korrekt "Ha muszály meghalniuk, azt szeretném, hogy dicső haláluk lenne. Olyasvalaki által, aki a szívében őrzi őket" megközelítés. Azért Gannicus gladiátor volt, mind tudták, hogy jó eséllyel meghalnak az arénában, és ezt ha bekövetkezik, dicsőségesen akarták megtenni. Ilithya jól megszívta, érett már a dolog, de várható volt, hogy Glabbertől nem fogják elszakítani. Az ellenszenves római halála, aki bekapta a glabberre dobott dárdát hiányozni fog, remek színészi munkája volt, bár a kinézete is kellőképpen ellenszenves, a játékával a végtelenségig fokozta. A smaci kimaradhatott volna a szír gyerekkel, ez a meleg szál számomra elég gyomorforgató, két férfi között lehet kötődés anélkül is, hogy .... Rhaskos halála borítékolható volt, bár mellékszereplőként nagy hangsúlyt nem kapott a karaktere. Összeségében remek kis rész volt, már várom a folytatást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jah, és természetesen köszönet a feliratért, remek munka volt. Valamint itt a 6. rész előzetese, milyen sokat kell még rá várni...
      http://www.youtube.com/watch?v=kK50_h4p9lw&feature=share

      Törlés
  29. azt árulja már el nekem valaki, ha Oenomaus eszméletlen volt, akkor hogy tudták átúsztatni a rész végén a pöcegödörben? mert ugye ketten fogták/vitték csávókámat, nem volt észnél... ez így megmaradt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez nekem is eszembe jutott. Az egyik magyarázatom az volt, hogy Agron folyamatosan szájon át lélegeztette... :)

      Törlés
    2. Azért ha jobban odafigyeltetek volna akkor látnotok kéne hogy a csatorna nincs teljesen tele sőt a víz is max csak térdig ér Szóval ha végig ilyen akkor simán kitudják vinni Oenomaust

      Törlés
  30. Igen, ez volt a másik magyarázatom...
    Azért az tegyük hozzá, hogy befelé a víz alá kellett bukniuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Maximum azért kellett a víz-alábukniuk hogy ne lássák meg őket bár én sok értelmét nem látom de jól mutatott a filmben ahogy előbukkannak egyébként amikor spartacus feláll látni hogy a térdéig ér a víz :):):)

      Törlés
  31. Bármelyik lehet, szerintem nem érdemes ilyenekbe belemenni. :)

    VálaszTörlés
  32. Ha nagyon belemegyünk a témába, akkor Crixus a megmentése után sebfertőzésbe fog elpusztulni, mivel nyílt sebbel abba a csatornába bemenni nem egy életbiztosítás. Valószínűsítem, hogy a túloldalt nem várták őket penicilinnel és tetanusszal :)

    VálaszTörlés
  33. Nekem is bejött ez a rész! Talán azért is ,mert végre sok bajnok volt egyszerre az arénába( Spartacus, Crixus, Doctore, Gannicus) plussz még a köcsög Glabber is ott hesszel a ribancával, meg a kattant Lucretiával!
    A folytatásban szerintem Gannicus nem fog olyan egyszerűen beilleszkedni, mivel Spartacushoz közelebb áll Oenomaus, szóval lesz ott is egy csata, utána meg szerintem is benne lesz a bandában, mert ott hagyta a kardját az arénában! Vissza menni meg most már kockázatos, mert eddig nem hitték volna rómaiak,hogy megtámadhatják az arénát ahol elvileg sok katona van ( itt azért hozzátenném hogy elég kevés katona rontott Spartacusékra a felgyújtás után,na de ettől még kikerekedett szemmel néztem ezt a rész). Ashur meg még biztos sző valami fordulatot!
    Egyszóval már várom a következő részt!
    Kérdés hány részes lesz ez az évad?
    Köszi a feliratot!

    VálaszTörlés
  34. 10 részed lesz úgyhogy már a felén túl vagyunk sokunk bánatára.

    VálaszTörlés
  35. Először is, én is köszönöm a sok feliratot :)

    Szerintem messze a legjobb rész volt, és a kommenteket olvasva azt látom, hogy pontosan ugyanazt váltotta ki mindenkiből. Bevallom én nagy sorozat junkie vagyok, de ilyet még sorozat nem okozott nálam, hogy pörögve ugráljak a széken. :)Remekül fel volt építve az egész rész.

    Más: én egy kicsit azért drukkolok Glabbernek, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Ő az egyetlen arc a rossz oldalon, akit szívesen látnék a jó oldalon, hogy kib*sszon a római arisztokráciával kicsit, lássuk be nagyon erős szövetséges lenne Spartacusnak, és valóban csak most találta meg a tökeit, de legalább megvannak. Fontos azért a szereplők megítélésben, hogy a bár a sorozat nem autentikus, de a színészek azért igyekeznek nagyon profin hozni a római társadalom szabályait, lásd a nők szerepe, az érdekházasság, az intrikák, a politikai helyezkedések...stb.
    Glabber elborult lojalitása Róma irányba szerintem érthető és számomra ettől nem lesz gonosz karakter, mert hát lássuk be ha a szenátus tagja,akik a birodalmat irányítják, egy világba ahol a rabszolgák elemi részei a gazdaságnak és az elnyomás az irányító erő velük szemben. Az akkori értékrend szerint teljesen rendben volt, hogy így bántak a rabszolgákkal. A felesége már inkább gonosz, de ezt nem kell bemutatni.

    Megint más: Biztos szó volt róla a korábbi posztokban nekem ki maradt eddig, az új színészek kérdése, nekem az új Spartacus teljesen jó, persze ő nem Andy,de jó színész és jól hozza a karaktert.
    Naevia viszont jaj. Ez volt az első olyan rész, hogy nem bárgyún rinyált egy sarokban. Azt hiszem talán még egy mondatot is adtak a szájába. Lehet amúgy hogy a színésznő jó, de nekem óriási csalódás volt mikor a bányában nem az első évadból megismert Lesley-Ann Brandt köszönt vissza, aki véleményem szerint Viva Bianca mellett a másik legszebb a nő a sorozatban (mintha amúgy lennének benne ronda főszereplők :D:D )

    VálaszTörlés
  36. Hát rosszat én sem tudok mondani erről a részről sem!
    Jó a sorozat, jó a szereplők, minden tisztelek és maximális köszönet mczolly-nak az oldalért és a feliratokért! Korrekt, jó munka!

    Szerintem a sorozat legjobb nője Katrina Law, de ez az én véleményem! :)

    Szóval nagyon köszönöm mindenki munkáját! :)

    VálaszTörlés
  37. Sziasztok!

    A rész kiváló volt de szerintem nem kell bemutatni. Nekem olyan kérdésem volna, hogy mit tudni arról, hogy terveznek e újabb évadot ez után vagy ezzel zárják a történetet?

    VálaszTörlés