A felirat állása:
Spartacus s03e10:
(HDTV-AFG, x264-ASAP, 720p-IMMERSE) LETÖLTÉS

2013. február 24., vasárnap

Kibeszélő: A negyedik rész

Hogy tetszett a rész? Többet/kevesebbet vártatok? Vajon mi következik ezután? Írjátok le a véleményeteket egy hozzászólásban! Vigyázat! SPOILEREK!

37 megjegyzés:

  1. Hát ez marha jó rész volt!!
    Caesar mekkora genyó :D

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Szerintem az évad legjobb része volt ez a negyedik, megérte két hetet várni rá. Jól fel lett építve a Crixus - Spartacus széthúzás.
    Caesar beépülésén nagyot néztem, de tökéletesen csinálja a szerepét, amit viszont sajnálok :)
    A tizedeléssel jól elbántak Crassus fiával meg a barátjával, de a rómaiaknál így legalább most vasfegyelem és összetartás lesz, nem úgy mint a lázadóknál :/

    VálaszTörlés
  3. sajna kicsit kezd vontatottá válni a történet vezetése!
    egyébként kíváncsi vagyok mit hoznak ki a dologból!
    sajna Spartacusnak el kell buknia!:(

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó volt ez a rész! Engem csak Caesar idegesít. Utálom, hogy én tudom, de ők nem, hogy ki is az a Brad Pitt kinézetű "pásztorfiú"....

    VálaszTörlés
  5. Egyértelművé vált hogy a történelmi események nagyobb pontjait igyekeznek betartani, minden esetre én remélem, hogy ez az egész nem Spartacus halálával fog véget érni. Vagy ha mégis, akkor legalább Crassus-al végezzen...
    Most majd a gallok Crixus vezetésével külön fognak válni, és csúnyán meg fognak halni, ha figyelembe vesszük a történelmet. Gondolom Giannicus Spartacus-al marad majd, nem is bánom. Remélem Caesar hamar le fog lepleződni, amúgy nagyon jó színész játssza, hiteles teljesen, és az i-re a pontot ebben a részben az ő rész-végi mosolygása tette fel. Ahhoz képest, hogy különösebb fight-scene nem volt, nagyon izgalmas részt láthattunk, izgatottan várom a folytatást. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy azt a sok dolgot hogy fogják 6 részbe belesűríteni!?!?!?

    VálaszTörlés
  6. A rész erős volt a történet folyása szempontjából. Azonban eddig nekem ez az évad csalódás. Meg sem közelíti az előző évadokat. persze ez minden sorozatban így szokott lenni, de a Spartacustől többet vártam. Nagyon nagy kedvencem, és nem is írom le. De ez az első 4 rész...Katasztrófa volt szerintem. Nekem nem jön be a helyszín. Abszolút nem látványos/érdekes. A csatajelenet és a CGI óriási bukta volt az előző részben is...A story is durva. Eddig tényleg "jóban-rosszban" együtt voltak Spartacusék. Erre most a legpitiánerebb dolgokon akadnak fel. Spartacusék oldalán egyik szereplő "jellemfejlődése" sem tetszik. És nem is az, hogy nem tetszik...hanem nincs értelme és oka annak, hogy miért alakulnak úgy ahogy. Értem én, hogy Spartacusnak el kell buknia, meg Crixus-nak el kell mennie...De könyörgöm...Nem így...Nekem eddig csalódás az évad.

    VálaszTörlés
  7. Eszméletlen rész volt! A végére már-már remegtem, annyira magával ragadott.

    Akinek nem tetszik az évad, azoktól szívesen meghallgatnám, hogy mi a konkrétum, miért nem, kíváncsian elolvasnám.

    Hűen követik a valós történelmi eseményeket, már amennyit tudni lehet belőle, remekül felépítik az egyes történéseket, és a pluszok amiket hozzáraknak, mind-mind nagyon ott van.

    A történelemkönyv ha jól rémlik pont így fogalmaz, hogy 'Spartacus bukását az okozta, hogy nem tudott fegyelmet tartani az emberei között...' és ezt nagyon átadja a rész. Szerintem a legkevésbé se 'pitiáner' dolgokon akadnak fenn, igenis reális az, hogy ha a rabszolga lehetőséget kap a bosszúra, akkor nem éppen lesz kegyelmes azokkal szemben akik olyan bánásmódban részesítették őket, amilyenben. Simán el tud torzulni ilyen irányban az ember személyisége, aki ezt nem látja be, az híján van valaminek.

    VálaszTörlés
  8. Lehet, hogy csak a belém rögzült társadalmi, meg erkölcsi normák miatt, de egyre kevésbé tudok azonosulni a Spartacus-féle bandával. Most már tényleg olyanok kezdenek lenni, mint az állatok, így nem csak hogy elfogadom, hogy halálra vannak ítélve, de lassacskán még várom is. Főleg Naevia kicsi agyvelejét látnám szívesen a macskakövön folydogálni, mert annyira meggyűlöltem, hogy azt el sem tudom mondani.
    Nekem ez egy átlagosan nézhető rész volt. Eddig nálam a második vitte a pálmát ebben az évadban, a többi kicsit középszerűségbe süllyedt - épp, mint kompletten az előző évad. Sajnálom, mert anno nagyon nagy lelkesedéssel vetettem bele magam, nagyon vártam és nagyon szerettem, most meg alig várom, hogy a végére érjünk, megtudjuk mit tartanak meg az eredeti sztoriból, meg mit nem és szabaduljak tőle. Egy biztos: ha nem ez volna az utolsó évad, akkor most nagyon rá kellene kapcsolniuk és irtózatosan brillírozniuk kellene ahhoz, hogy azt mondjam, a következőnek is nekikezdek. Fáj-nem fáj, olyan érzésem van, mintha a legfinomabb vasárnapi húsleves apránként langyos esti lábmosóvízzé változott volna... és csak remélni tudom, hogy mire teljesen a végére érünk nem nyírja bele senki a körmét!

    VálaszTörlés
  9. Vicces volt azért, hogy Cézárnak minden "összejött", hogy elnyerje a bizalmat:D. Jó kis rész volt, az előzőnél jobb az biztos. Pont a szimpatikus és saját megítélésem szerint színészkedni is képes embereket erőltették:) Csak így tovább azt kívánom!

    VálaszTörlés
  10. Nem tudom ti hogy vagytok vele de, még a szar is megállt bennem, mikor Naevia fejbe csapta Gannicust, még csak az hiányzott volna hogy Gannicus legyen annak az őrűlt ribancnak az új áldozata :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaja
      Nem vagy vele egyedül

      Törlés
    2. Ja akkor én is azt hittem hogy ottmarad, de már mikor Caesarral harcolt és visszavágót kért már sejteni lehet hogy kinek a keze által fog elhaláloznia sorozat legviccesebb figurája.

      Törlés
    3. Szerintem is Caesar fogja kinyírni

      Törlés
    4. 1-2 ember hátha túléli...:D

      Törlés
    5. Szomorú lenne azért, ha az aréna bajnokát, aki puszta kézzel összecsomagolta Crixust, nemtomhányan se tudták lefogni és még eközben is mennyi ütést vitt be ide-oda, döntetlent vívott Spartacussal, meg még sorolhatnám, egy ilyet Caesar nyírná ki... Csak úgy tudom elképzelni, hogy nem tiszta küzdelemben, hátulról leszúrva...

      Törlés
  11. Nagyon jó a sorozat , akinek nem tetszik véleményem szerint azért azért lehet mert az aréna izgalmát várja újra , de ez pont olyan mint az élet változások folyamatosan. Spartacus története pedig pont ez, most itt járunk mát nem az arénában. Nagyobb, újabb számukra új gondokat kell feldolgozniuk, megoldaniuk.(pl. ételszerzés szervezése több ezer embernek) Nem csodálom hogy nyugtalanok ingerlékenyebbek.

    Tízezrekről gondoskodni, irányítani annak is nehéz akit ere nevelnek tanítanak nemhogy a saját szabadságát épen ízlelgető (örök fegyelmezés irányítás alatt élő )embernek.

    VálaszTörlés
  12. Oscar:

    Nekem ez a rész is mint az eddigiek nagyon tetszett, és nézni is fogom, bár ebben az évadban egyáltalán nem tetszik hogy nagyon gyorsan zajlanak az események, az előző évadokban sokkal lényegtelenebb dolgoknak hagyak több időt, mint most itt a fontosaknak, bár ez az én véleményem, szerintem kellett volna egy 4. évad is, Naevia egyre idegesítőbb, már a feje is olyan mint egy őrült predátornak ( mondjuk amit tettek vele azok alapján nem csodálom, mert az vagy megtöri az embert vagy ilyen állatot csinál belőle ) ami nem tetszik hogy Crixos egyre jobban belemegy minden hülyeségébe, bár nagyon bele van bolondulva, Spartacus nagyon naív és ez nekem kezd kicsit idegesítőbb lenni a számomra, megértem a mondanivalóját, de nem igaz hogy nem látja be hogy ilyen helyzetben ilyen eszmékkel nem lehet háborút nyerni, az emberség akkor megengedhetett, amikor már nyert helyzetben van és hát neki korán sem olyan rózsás, a lényeg hogy azt a római libát, meg Naeviát szívesen látnám a fejükkel a porbahullva, és nagyon rossz érzés lesz a kedvenc karaktereim vesztét látni :/

    VálaszTörlés
  13. Nagyon imádom ezt a sorozatot, mindig nagyon várom, de valahogy azt érzem hogy nem ez lesz a kedvenc évadom, nekem az nem tetszik ebben az évadban és főleg ebben a részben, hogy már olyan szintű kegyetlenség van benne amit elég nehéz volt nézni, és valahogy rosszabb ez a kegyetlenség mint mikor a Rómaiak tették. Nekem főleg a szerelmi illetve a csata jelenetek tetszettek amikor izgultam hogy na most mi lesz és szinte magamban imádkoztam, hogy nehogy meghaljon éppen az adott illető. Ezeket a jeleneteket hiányolom a mostaniból, és még lehet azért se tetszik annyira mert nem akarom hogy vége legyen a sorozatnak és nem akarom azt se hogy bekövetkezzen ami anno bekövetkezett.

    VálaszTörlés
  14. Én is vártam a csatákat Spartacus és Crassusék között,de szerintem ebben a tíz részben megoldani úgy,hogy minden nagy ütközet benn legyen nehezen tudták volna megvalósítani,pedig lenne bőven.Crixus is külön fog harcolni vesztére el is fog esni.A történelem síkon haladva Spartacus visszavág a Gallért,aztán az Alpoknál próbál átkellni,hogy Trákia felé vonuljon,de emberei miatt nem tudja megvalósítani.Kiváncsi leszek ki tart ki mellette a legtovább(Agron vagy Gannicus).A filmre visszatérve Caesar jó beépült a felkelők közé.Az életben ilyen biztos nem történt volna meg egyből kiszúrták volna.A rendezők így próbálják filmre vinni.Anno Batiatus házánál is voltak furcsaságok,ármányságok.Saxa egyre jobban tetszik nem az a vadmacska,mint amikor megismertük.A kemény Crassus szeme is könnybe lábadt,mikor fia vívódását látta.Érzelmeket,gesztusokat ábrázolnak ezzel.Spartacusnak igen nagy feladata van az emberekről gondoskodni,irányítani őket.A történelem szerint is emberséges volt gondjukat viselte,ezt a film is nagyon visszatükrözi.A legvégére leszek kiváncsi,hogyan oldják meg Spartacus elestét,úgye a holttestét nem találták sehol a história szerint.Biztos vagyok benne,hogy izgalmas lesz a vége is.
    .

    VálaszTörlés
  15. Caesar valóban jól intézi a dolgait és a Gannicus vagy Agron dologra én is kíváncsi vagyok. A verekedős jelenet Crixus és Gannicus között elég jó volt. Végre valamelyik férfi felmerte pofozni Naeviat. Nem tudom hogy vagytok vele de nekem megállt a szívem mikor láttam hogy Naevia fejbevágja Gannicust és nem vagyok vallásos, de imádkoztam hogy könyörgöm: kelj már fel! Megkönnyebültem mikor újra felbukkant. Nekem tetszett és szerintem folytatni kellett volna ha ezen az adón nem megy akkor egy másikon, de ez a nagy kutyák döntése sajnos és nem kívánság műsor.

    VálaszTörlés
  16. Számomra az első évad és az Aréna istenei vitte a pálmát. Jobban teljesítettek az alkotók, ha belevihettek valami pluszt is a történelem puszta közlésén túl... ez az évad viszont gyenge. A második felemás volt; vártam volna egy visszavágót Spartacus részéről Ilythia felé, ám apró húzásokkal szinte egy szenvedő "hősnőt" keráltak abból a ribancból, és persze elmaradt a bosszú. Pedig az első évad olyan frankón építette fel a jellemeket: szinte ökölbe szorult a kezem, amikor már megláttam Ilythiát, Whitfield pedig egy perc alatt több érzelmet tudott az arcára varázsolni, mint ez a srác egy évad alatt. Nem tehetek róla: csak a profi tükrében tudom értékelni ezt az évadot, és azt kell mondjam, a 3. évad frankón alulteljesít. Nekem nem a vér és az aréna számított az említett évadokban: számomra az csak színesítése volt az amúgy finom forgatókönyvi megoldásoknak, itt azonban ha a fent említett történelmi hűséghez próbálnak igazodni, úgy miért ilyen benga állat a Caesar? Számomra ő az évad leggyengébb pontja: elég hülye húzás volt a városon belülre tenni: a való életben a Caesar egy nyeszlett, beteges ürge volt, aki állítólag gyűlölte a testszőrzetét is... és a sorozatban egy kigyúrt, harcos, szakállkás ürge játszik!
    Naeviából, abból a gyönyörű csajból pedig sikerült egy idegbajos picsát csinálni (lehet, hogy Leslie Ann Brandt ezért nem vállalta) róla mindig az a kép ugrik be, amikor (Az Aréna istenei 6. részének végén) barátnőjét, miután megszökött, elfogják, és kivégzik az aréna homokján. Ahogy a pulvinusról a csajra néz, könnyekkel a szemében: számomra az volt Naevia.
    Crixus elvileg a gallokkal elmegy, Gannicus (aki egyébként nem nyerte el a szabadságát, hanem megszökött Batiatustól) hamarosan meghal, Crassus csapatai győzik le Spartacust (több ezer el tud menekülni, azokat egy másik római csap szét). Spartacust azért nem egy senkiházi római állított meg: Crassus nem csak az akkori Róma leggazdagabb embere volt, hanem egyben az emberiség történelmének leggazdagabbja is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja ezekben igazad van bár nekem a 2. évad (Vengeance) tetszett. A Caesaros részről annyit hogy egyáltalán mit keres itt semmi köze nem volt a rabszolgalázadás leveréséhez. A maradékot Pompeius emberei és csapatai verték szét és így a győzelmet igazságtalanul neki titulálják. Meg ha jól tudom Crassus és Spartacus sose találkoztak a harcmezőn. Az utolsó csatában Spartacus Crassus felé megy de a testőrein nem sikerül átjutnia és abba hal bele és így remélem a készítők sem ilyen kardmegfogós beledöfős halállal akarják megoldani a végét a sorozatnak.

      Törlés
    2. Teljesen egyetértek veled hogy Andy Whitfield sokkal jobban alakította Spartacust,hatalmas volt az első évadban az útja,hogy katonából rabszolga lesz-gyenge gladiátorból bajnok és végül a lázadás...nagyon sajnálom hogy meghalt.
      Ez a Liam Akárki...na mindegy.

      Törlés
  17. Vannak olyan történészek által felállított elméletek, hogy a sereggel tartó civilek (talán tízezren is), átkeltek az Alpokon, és visszatértek a hazájukba. A többiek viszont újra dél felé fordultak, majd legyőzték Crassus két légióját.

    Az i. e. 72-es év végén Spartacus Rhegiumnál (a mai Reggio Calabria) táborozott le, a Messinai-szoros közelében, az „olasz csizma” orránál. Spartacus kilikiai kalózokkal alkudott, hogy Sziciliába szállítsák a sereget, az ügylet azonban kútba esett.

    I. e. 71 elején Crassus nyolc légiója bekerítette Spartacust Calabriánál. A Szenátus visszahívta Pompeiust is Hispániából és Lucullust Anatóliából,

    Spartacusnak seregével sikerült áttörnie Crassus vonalain, és Brundisium (a mai Brindisi) felé menekült, de Crassus csapatai Lucania mellett megállították. A Silarus folyó mellett vívott csatában Spartacus is elesett. A csatában levágta a lovát, mert ez volt a jelmondata:
    „Győzelem vagy halál”.

    Kérdés (kellemes kíváncsi borzongás) hogy a sorozat alkotói mennyire akarják pontosan követni a történelmi eseményeket, vagy mit (tudnak) meg csinálni mit nem, hogy beleférjen még hat részbe a story.
    Melynek számtalan részletén még ma is vitáznak a szakemberek.

    Nyilván ez a sorozat nem abból az indíttatásból indult el hogy halálpontosan be mutassa Spartacus életét,meg a korszakot amiben élt.

    Ha ilyen lenne valszeg, nem volna ilyen nézettségű a sorozat mert mindenki halálra unná magát.(doc.film stílus)Inkább hol Hollywodis,hol
    polgárpukkasztó,hol brutális stb...ettől olyan,hogy mindig epedve várja az ember a következő epizódot,a következő sok vérrel és sok szexel megbolondított dózist.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. OK persze de akkor is amiket felsoroltam lényegesebb momentumok tehát ha az összes gladiátor a végén hal meg nekem mindegy csak aki a valóságban nem volt ott az ne legyen már a sorozatban se Caesar helyett szerintem egy Pompeius jobban beleillett volna a sorozatba.

      Törlés
    2. Ezt a verziót én is olvastam,mondom kiváncsian várom,hogy oldják meg a végét.Nekem is feltűnt,hogy Caesar nem is harcolt Spartacus ellen a valóságban.Tényleg nem jó ötlet volt betenni őt a filmbe!

      Törlés
  18. Csak én szeretném ha Crixus nője meghaljon? Komolyan kis ártatlan lánykából egy beteges vadállat lett kb ő húzza bele mindenbe Crixus-t, Nagyon rossz hatással van rá. Én már unom, hogy ez a nő bármi áron ölni akar ok, hogy van oka rá de ez már beteges és nagyon remélem, Caesar lesz az aki elrendezi a nőt!

    VálaszTörlés
  19. Ki ért egyet velem abban hogy Oenomaust nem kellett volna kiírni?
    Lenne helye még,ráértek volna később megölni.
    Nem is történelemhű,mert igazából ő volt a másik hadvezér Crixus melett

    VálaszTörlés
  20. Az igaz de ő nem sokkal a vesuviusi csata után esett el és gondolom 1 -2 részért már nem akart szerződést kötni meg hát mint láttuk fél évvel vagyunk a csata után és most akkor csak lehet hogy így eltűnt volna és így legalább az egyiptomi ölte meg aki elég jó harcos volt és nem egy kis római

    VálaszTörlés
  21. Ma voltam a könyvesboltban és láttam hogy kiadtak egy Spartacusos könyvet. Akit érdekel az megnézheti ha épen akad egy kis ideje bár szerintem nem egy nagy valami mert az egész a sorozat alapján íródott és ahogy belelapoztam csak az 1. évad van benne és így a borítója egy kicsit fura lett.

    VálaszTörlés
  22. Mit tudunk az ötödik részről? Mikor lesz fent? Elég sokat csúszik már így a dolog és teljesen kikészülök :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csúszik semennyit, péntek éjszaka adják le Amerikában, ez nálunk szombat hajnalt jelent.

      Törlés
  23. IMDB-n mindig megtudjátok nézni hogy amcsiban mikor adják a részt. Néhány órával később szerencsére felszokták tölteni angolul.

    VálaszTörlés
  24. A csúszást arra értettem,h lassan már 1 résszel vagyunk elmaradva.Nem? A múlt héten csúszott és január utolsó hetében kezdődött a sorozat.De lehet elszámoltam magam.Végül is mindegy mert megéri várni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trylla nem csúszott hanem volt egy hét kimaradás a 3-4 rész között.Tessék jobban odafigyelni:)

      Törlés
  25. Köszönöm az infót glammi :) Valóban le vagyok maradva....

    VálaszTörlés